Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-07 08:40:07 Drodzy klubowicze, nie wiem czy słyszeliście o nowym specyfiku do szyb samochodowych. Nazywa się "Niewidzialna wycieraczka". Jest to płyn w opakowaniu ze spryskiwaczem, który rozpyla sie na uprzednio umytą szybę. Krople deszczu pod wpływem prędkości po prostu spływają z szybki tak, że nie trzeba uzywac wycieraczek
Bardzo dobrze to wygląda również na bocznych szybach. Polecam. Kosztuje ok.11,00 zł. |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-06-07 10:14:58 a jak sie to nazywa?
i gdzie sie to kupuje? |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-07 10:32:00 To sie nazywa po prostu Niewidzialna Wycieraczka (serio) a pod spodem widnieje napis AUTO LAND LOOK. Charakterystyczny niebieski płyn. Ja to kupiłam w Auchanie w Mikołowie ale napewno w każdym innym wiekszym sklepie też to znajdziesz na dziale motoryzacyjnym |
Navigator TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Warszawa | 2004-06-07 10:36:46
No,no sprobujemy,sprobujemy i zobaczymy jak to działa - chyba ze nic nie zobaczymy bo "niewidzialna". Dzięki za info, przy najblizszej okazji kupie sobie ten wynalazek. |
Ambrozy Niunia E Warszawa | 2004-06-07 10:52:59 Równie dobrze mozna sobie szybe woskiem oblać
A syszaem o tej wycieraczce... podobno sie sprawdza |
janooop Warszawa | 2004-06-07 10:57:58 Tak ale zamiast płynu do spryskiwaczy powinno się stosować czystą wodę niestety |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-07 11:04:23 Ja stosuję płyn do spryskiwaczy bo przeicież czasem jest korek i nie jedzie się zbyt szybko i gdy włączam wycieraczki wszystko jest OK. Można stosować płyn do spryskiwaczy. |
mlecyk Toyota Yaris Warszawa | 2004-06-07 15:19:41 Wlasnie widzialem to "cudo" w carrefour targowek za cale 12 PLN. Ale jeszcze nie kupilem. Zapytam znajomego chemika co o tym mysli.
Jacek |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-07 15:47:52 Aż strach pomyśleć co powie chemik. na opakowaniu pisze, ze to środek łatwopalny, hmmm... śmierdzi spirytusem (proszę nie przecedzać : ). Póki co nie zauważyłam żadnych niepokojacych zmian ani na szybach ani na karoserii. Przetarłam tym wszystkie szybki łącznie z lusterkami. Myślę, że nie powinno to zaszkodzić. |
MATa Corolla Wagon (Terra) Warszawa | 2004-06-07 19:12:18 Używałem i używam - całkiem niezły wynalazek. Faktem jest natomiast, że to już nie ten sam produkt co kiedyś (efekty niewidzialnejwycieraczki szybciej staja sie niewidzialne, że tak powiem). Kropelki spływają z szyby aż miło patrzeć. Polecam. Nie dostrzegłem żadnych efektów ubocznych. |
alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-06-07 20:36:51 więc i ja spróbuję...
Madziu ostatnio pogoda była w sam raz aby to przetestować a nawet nie zaproponowałaś Może innym razem, chociaż teraz mamy niesprzyjającą pogodę (tylko słońce i słońce) ale niech jest tak jak teraz jest, to i "niewidzialna wycieraczka" nie będzie mi potrzebna |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-06-08 11:26:29 A ja na minus...
Wczoraj dostalem info od faceta, ktory zajmuje sie na codzien szybami do autek i koles powiedzial, ze to ustrojstwo wchodzi w reakcje z szyba na tyle, ze potem ciezko to zmazac. Szyba jest "tlusta". Dodam, ze sam nie uzywalem tego specyfiku i pisze ta informacje jedynie aby poddac ja weryfikacji przez uzytkownikow oraz byc moze uczulic na jakis negatywne skutki dzialania preparatu. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-09 10:21:09
Bo się zauroczysz... [ wiadomość edytowana przez: janooop dnia 2004-06-09 10:26:33 ] |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-06-09 16:51:40 No tak ładnie sobie spływają Jakie to uspokajające
Pozdrawiam |
gruszek TOYOTA DRIVER toyota carina e warszawa | 2004-06-10 08:43:31 Kiedyś był inny specyfik o nazwie RAIN-X po prostu rewelka!! działanie i jego czas był dużo dłuższy ale jak to na naszym rynku bywa to co dobre szybko znika także przy okazji jakby ktoś to zlokalizował to proszę dać znać!! ja kiedyś używałem takich środków zawodowo ponieważ pracowałem parę latek na myjni samochodowej i mam o nich dobre zdanie ale osobiście na przednią szybę nie polecam !!!! POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH!!! |