Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
antyquariat Kraków | 2005-09-03 23:38:06 dokladnie tak, sa to plastikowe zatrzaski, ktore pekaja przy demontarzu - sam sie przekonalem bo mi jedna zajebali i teraz nigdzie nie moge tego dostac
|
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2005-09-05 19:02:00
komplet nie wiem ile kosztuje ale kupowałem jakiś czas temu uszczelkę drzwi przednich-koszt około 40 zł (to mnie powstrzymuje przed wymianą reszty uszczelek) |
dominikr Miłośnik FSO Espero 1.5 16V, Ład ... Rawa Mazowiecka | 2005-09-06 08:18:15 Ja w tamtym roku miałem zniszczone u dołu uszczelki w przednich otworach drzwiowych. Na prawą stronę kupiłem nową uszczelkę, a z lewej strony wyciołem uszkodzony odcinek i zrobiłem wstawkę z górnego odcinka starej prawej uszczelki. |
Bambek C15 Siedlce | 2005-09-06 09:22:52
Też mi to chodzi po głowie, jeszcze myślałem nad tym, żeby w połączenia uszczelek w tę pustą "rureczkę" -tzn część uszczelki, która dotyka do drzwi włożyć miękki wężyk gumowy o nieco mniejszej średnicy na silikon, wtedy wężyk stanowił by swego rodzaju łącznik elastyczny i usztywniał całość. Muszę tylko sprawdzić wpływ silikonu na materiał uszczelki na jakimś oderwanym fragmencie czy się przypadkiem nie odkształci albo nie rozpadnie wogóle. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-09-06 21:38:38 Tak szczerze mówiąc, to po tej przygodzie spodobały mi się VR'y. Gdybym dysponował odpowiednią kwotą pieniędzy, rozważałbym zakup trójki właśnie w tej wersji. Prawdziwy wilk w owczej skórze |
Bambek C15 Siedlce | 2005-09-07 09:06:26 Nakładki z progów da się, ja swoje ściagałem i zakładałem bez żadnego uszczerbku na zdrowiu nakładek. Trzeba cienkim w miarę sztywnym śrubokrętem delikatnie z wyczuciem podważać zatrzaski od spodu i pójdzie. Mój kolega trochę za bardzo krzepko się zabrał do tego i chyba ze 3 zatrzaski poleciały. Najpierw jednak trzeba zdemontować nadkola i odkręcić nakętki M6, klucz rozmiaru 10 i wtedy zabrać się do odpinania zatrzasków. Co do demontażu listw z drzwi to nie wiem bo nie zdejmowałem.
[ wiadomość edytowana przez: Bambek dnia 2005-09-07 09:07:32 ] |
kosa131 (S) Miłośnik FSO 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2005-09-07 09:33:44 a sprobuj kiedys zdemontpowac nakladki odchylajac je nie od dolu lecz od goryu- po demontrazu uszczelek i odkreceniu nakretek pod nadkolami. gwarantuje, ze wszystkie dolne mocowania pozostana na swoich miejscach i nic nie trzeba podwazac |
PUTEKM Miłośnik FSO kąbiiiiiiiii kuj-pom | 2007-03-26 11:39:31 odświeżam....
czy ktoś z was Panowie zdejmował nakładki plastikowe z progów w Caro+jak to uczynić?? Chce się mentalnie nastawić na konserwacje całego podwozia przy okazji poprawek lakierniczych.... |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2007-03-26 13:06:52 Putekm - to się robi jak w Caro 93 - co masz dwa posty wyżej. |
adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2007-03-26 14:51:42
Odkrecasz (w zasadzie urywasz na 90%) sruby mocujace nakladki progow za przednim kolem i przed tylnym. Odciagasz gorna czesc nakladki od karoserii np srubokretem po czym sciagasz rekoma nakladki do dolu. Dolne zaczepy bez problemow wyjda same po nieznacznym przechyleniu nakladki do siebie... Ot cala filozofia |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2007-03-26 15:37:16 Jeszcze warto podnieść uszczelki, a co do śrub to u mnie się ładnie odkręciły bez problemu. |
PUTEKM Miłośnik FSO kąbiiiiiiiii kuj-pom | 2007-03-26 15:45:56 oki sprawdzę na spokojnie a później jak się zaczną mody z poprawkami lakierniczymi i zabezpieczeniem podwozia umieszczę foty |
-DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2021-11-07 19:54:18 Posiada może ktoś wiedzę na temat lakierowania tych nakładek progowych w fabryce? A mianowicie czy fabryka kładła tylko kolor (bazę) i już czy szedł też na to bezbarwny lakier?? Chcę odświeżyć swoje nakładki progowe i tak się przyglądałem im dokładnie i ciężko wyczuć jak to było fabrycznie zrobione... |