Otwieranie bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś może wie czy siłownik 6KG od zamka centralnego jest w stanie otworzyć zamek bagażnika

ja niewiem,ale jesli sprawdzisz to sie przekonaszhmm.....wydaje mi sie ze powinien uciagnac

mnie bardziej ciekawi po co Ci to??(rozumiem że masz zamiar otwierać bagażnik z pilota)
jedyne rozsądne rozwiązanie to moim zdaniem takie jak mają ludzie z autami bez klamek czyli osobny przycisk do każdych drzwi-jednak jeśli chcesz otwierać tylko bagażnik to nie wiem czy to ma sens.. fajny bajer napewno unikatowy ale czy nie wyjdzie to za drogo??

ps.jak skonczysz to podaj ceny wszystkich urządzeń...bo pomimo wszystko coś w tym jest..

-----------------
audio... moje marzenie to porządne audio...

NIE WIEM CZY JEST SENS TAKIE COS ROBIC ?? ALE JAK JESTESMY PRZY TEMACIE TO NIECH MI KTOS NAPISZE DLACZEGO MUSZE PORZDNIE PIER......... ZEBY MI SIE BAGAZNIK ZAMKNAL ??

no wlasnie czemu u mnie też tak jest

prawdopodobnie zamek Ci sie osónął w dół(chyba tak sie to pisze)- ja tak miałem. Z koleji jak go za bardzo podniosłem to na dziurach klapa trzaskała(jest to wqrwiający odgłos)!! tak więc trzeba chyba dzwigać metodą prób i błędów!!

-----------------

DZIEKI

No i udało się. Teraz nie muszę odpraiwać tańców godowych do okoła auta a co do kosztów wo wynoszą ok 40zł więc chyba nie dużo

taniec godowy? wodzu i grochu a nie pomysleliscie nad regulacja odboji?takie male czarne i gumowewkrecone w klape

No jak czegoś zapomniałem z bagażnika to latałem między bagażnikiem a drzwiami kierowcy jak samolocik a teraz klik i otwarte

Bandzior napisz jak rozwiazales to podlaczenie silownika.

taa pochwal sie!!!

-----------------

Zdemontowałem osłonę zamka i przykręciłem siłownik do bocznego plastiku - dostałem do siłownika taką falną blaszkę z dziurkami która jest jakby do tego zrobiona (tylko troszkę obciąłem). Z zamka zdemontowałem linkę a w zasadzie sama się zdemontowała bo się rozpadła. Kawałek drutu fi ok. 3-4mm robi za cięgno które przymocowałem do zamka za pomocą łącznika takiego jak przy centralnym. Wszystko mocno skręciłem załorzyłem osłonę zamka i gra a jest pod nią miejsca jakby właśnie na ten siłownik. Od strony elektycznej przekaźnik i sterowanie z alarmu. Muszę jeszcze zrobić jakieś otwieranire w środku auta bo już wczoraj od testów padła bateria w pilocie od alarmu. Wszystko zajęło mi ok 2h.

A co do aut bez klamek to trochę mi się to nie podoba to znaczy wygląda super ale otwiera się drzwi jak w autobusie (bez urazy wszyscy którzy tak mają zrobione - to tylko moje prywatne zdanie). A co wy o tym sądzicie?

Cytat:
2003-11-19 13:22:56, bandzior pisze:
A co do aut bez klamek to trochę mi się to nie podoba to znaczy wygląda super ale otwiera się drzwi jak w autobusie (bez urazy wszyscy którzy tak mają zrobione - to tylko moje prywatne zdanie). A co wy o tym sądzicie?

Mnie troche martwi kwestia wypadku,nikt cie nie wyciagnie w razie czego.
Jeszcze jedno pytanie z tym kufrem na pilota,bo mam centralny na 2 drzwi i jak bym otwieral drzwi to i kufer tez,da rade to jakos ominac?

Cytat:
mam centralny na 2 drzwi i jak bym otwieral drzwi to i kufer tez,da rade to jakos ominac?

ja mam na wszystkie drzwi i nie chciałbym za każdym razem po otwarciu auta chodzić zamykać bagażnik!! a opcja chodzenia z 2 pilotami też mi sie jakoś nie bardzo widzi!!

Cytat:
Mnie troche martwi kwestia wypadku,nikt cie nie wyciagnie w razie czego.

wydaje mi zie że zaczą od wybicia okien- chyba idzie te drzwi otworzyć od środka?? a w najgorszym razie przerobia Ci nadwożie (tymi magicznymi kleszczami) na kabrio!!

-----------------

Cytat:
2003-11-19 15:38:13, sc00by pisze:
ja mam na wszystkie drzwi i nie chciałbym za każdym razem po otwarciu auta chodzić zamykać bagażnik!! a opcja chodzenia z 2 pilotami też mi sie jakoś nie bardzo widzi!!

No wlasnie,pozostaje tylko otwieranie przyciskiem od srodka,ale to sie troche mija z celem bo przecierz w srodku jest wajcha.Caly czas mysle jak to zrobic.

po pierwsze to Bandzior mógłbys mi przysąłć artykuł na ten temat tak krok po kroku jak to zrobić jak debilowi miałbys tłumaczyc , umieściłbym na stronie a na wiosne sobie zapodałbym w aucie a propos wypadku. Nikt z panów starżaków nie chwyta za klamki i otwiera uważając aby nie zarysować jeżeli sie zaklinowąłeś w aucie to przewaznie i tak trzeba nozycami i na kabrioleta Zreszta oni juz inaczej nie potrafią chyba

Co do kufra - to pilot ma dwa przyciski jeden otwiera drzwi a drugi kufer niezależnie od siebie więc nie biegam zamykać bagażnika gdy tylko otworzę drzwi. Tylko alarm musi mieć tak zwany drugi kanał.
A co do prośby Trombocyta to napiszę tak krok po kroku i wyślę to ok piątku.

A czy wystarczy do tego silownik 3kg?Wolalbym zeby tak bo to 1/3 ceny 6 kg