Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-11-18 20:44:43 Powiedzcie mi gdzie i za ile mogę w Łodzi (lub w okolicach) wypiaskować i pomalować felgi stalowe? |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2003-11-18 21:12:40 PPHU BUDEX
ŁÓDŹ ul Janosika 124 679-32-40 0505-555-624 Pn-Pt 10-18 sb 10-15 |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-19 02:42:37 Andys - czyzby jakieś motylki ???? |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-11-19 12:33:30
Czyżby |
Sly Miłośnik FSO Peugeot 309/Polonez ... Łódź | 2003-11-19 15:48:44 Słuchaj kwestia jest taka:
20 zł z sztukę - przywieziesz mi fele ja je wezmę do pracy a tam gościu który przyjeżdża do nas z lakierni weźmie je ode mnie i jak bedzie po wsyzstkim to mi je przywiezie spowrotem i Ci je oddam. A ja z mojej strony mogę Ci załatwić taką sprytną rzecz jak: Powłoka chromowo-niklowa w sprayu (tzw. nierdzewka) firmy WURTH (ok.18 zł 400 ml w sklepie 24)bądź też Cynk spraju firmy WUTRH(14-15 zł 400ml w sklepie napewno drożej ale ile nie widziałem. Tym można pomalować fele albo np. tłumik jak ktoś nowy wstawia. Dzięki chromoniklu tłumik prędzej zeżre od środka niż przerdzewieje od zewnątrz. Mam również WD40 ..też taniej ale po ile to jeszcze się nie określiłem Jakby ktoś coś potrzebował to niech da znać (z Łodzi najlepiej bo odbiór własny) mój nr GG 4164512 (zostawcie wiad nawet jak wyłączony. |
Sly Miłośnik FSO Peugeot 309/Polonez ... Łódź | 2003-11-19 15:54:57 aha ...sorry że tak tu wcinam ale mam jeszcze do sprzedania:
radioodtwarzacz kasetowy MT130 (bezfirmowy) - ma pół roku w pełni działający - analogowe strojenie stacji radiowych - auto stop playe cassette - w sklepie kosztował około 150 zł - ni jest kradziony dostałem jako gratis do większego zakupu - maximum output power 2 X 100W - jak podłączyłem antenę ze wzmacniaczem to łapał fale ok i utrzymywał - bez wzmacniacza w czasie jazdy trochę się gubił ale jak stałem to ok, jak to analog |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-11-19 16:36:45
Rozumiem, że to cena za piaskowanie, no bo chyba nie za piaskowanie z lakierowaniem? Sly, jestem Ci niesamowicie wdzięczny za informacje. W tym momencie jeszcze nie mam nowych stalówek. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, 6 grudnia sprzedam swoje alusie i wtedy będę mógł kupić stalówki.
oczywiście nie mam złudzeń, że taka powłoka nie wygląda jak pochromowany element, a bardziej jak pomalowany srebrną farbą, mylę się? |
Sly Miłośnik FSO Peugeot 309/Polonez ... Łódź | 2003-11-19 20:02:48 Tak, masz rację , jeśli chodzi Ci o wygląd to wypada raczej matowo, ale to ma za zadanie chronić przed korozją głównie..ta powłoka wchodzi w reakcję z metalem i w ten sposób chroni. |
Sly Miłośnik FSO Peugeot 309/Polonez ... Łódź | 2003-11-19 20:39:50 ...no i oczywiście cena -20 zł za sztukę ..piaskowania..ale o lakierek też mogę spytać.. |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2003-11-19 21:14:04 z tą powłoka to wszytko prawda,ale ......oczywiście zawsze jest jakieś ale
To co prawda wchodzi w reakcje z metalem, i chroni od korozii, lecz ta reakcja zachodzi dopiero w temp 200stopni. Wiem, bo sam to stosowałem w swojej Wawce (ja elementy prażyłem w piekarniku ) Jak sie tego nie wygrzeje to rdza wyjdzie szybciej niż myślicie. A pozatym i tak lepszą ochrone preciwkorozyjną daje zwykła minia. Ja najpierw maluje minią, potem tym cudem, i wygrzewam. Co do lakierowania to ten punkt do którego adres Ci podałem prowadzi mój kumpel. Ma on również lakierowanie piecowe, więc pogadaj z nim też o tym jeżeli jesteś jeszcze zaintereswany. Acha, i jeszcze jedno Sly, czy u Ciebie w robocie piaskują piaskiem czy koruntem? Bo korunt jest dużo twardszy i zostawia dużo bardziej nierówną powierzchnie. Jak robią piaskiem to nierówności da się wyrównać lakierem, a jak koruntem to raczej lakier nie pokryje, i wyjdzie chropowato |
Sly Miłośnik FSO Peugeot 309/Polonez ... Łódź | 2003-11-19 22:20:07 Cosmo - to nie jest u mnie w robocie tylko w kooprodukcji ..
To jest taka profesjonalna lakiernia w której mają piece do piaskowania takie że nawet czołg wejdzie... Piaskują zarówno piaskiem jak i koruntem... a koledze Andysowi jakby doszło do tego, to bym załatwiał przez kierowcę tej firmy, który przywozi nam różne detale po piaskowaniu i lakierowaniu, i on poprostu to załatwi taniej dla mnie .. a w kwestii powłoki chromowo-niklowej to stosuje się ją u nas na produkcji do "zapsikiwania spawów i elementów z blach zwykłych" . Ale ja stosowałem ją do wielu elementów w poldku i nie tylko.. Np. krzyżyk na cmentarzu - był stary i zardzewiały... odkręciłem go , wyczyściłem w pracy , naniosłem dwie warstwy chromoniklu i po dwóch latach nadal nie ma na nim ślady rdzy... |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-11-19 22:22:55 Cosmo - dzwoniłem dziś do Twojego kumpla, cena za piaskowanie i lakierowanie felgi od sztuki to 50PLN. O takiej kwocie właśnie myślałem Jeśli tylko sprzedam swoje alusy, postaram się o motylki i oddam je do renowacji. |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-19 23:31:29
Andys - a tak z ciekawości - jezeli to nie tajemnoica - wiele cie będą kosztować te motylki ??? oplowskie czy orginalne fiatowskie??? |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-11-19 23:38:26
Tanie to one nie będą, zwłaszcza że są w opłakanym stanie - 250PLN za kpl. To są oryginalne motylki od Fiata 132. Mogę też kupić fele 15" w idealnym stanie za 500PLN, ale jak wszystkie Fiatowskie - mają duże ET - 43. Gdyby nie to, że truckowskie mają tylko 5" szerokości, kupiłbym takie nowe. Tak więc motylki to optymalne rozwiązanie - ET 25 i 5,5" szerokości |
Sly Miłośnik FSO Peugeot 309/Polonez ... Łódź | 2003-11-20 21:53:47 Cena za piaskowanie i lakierowanie - 150 zł za cztery sztuki!!!Kolorki tradycyjne -czarny lub szarosrebrny ( lub inne - jak sobie życzysz ale nie dowolne tylko takie jakie będą mieli) |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-11-20 22:01:05
Rewelacja, dziękuję Ci bardzo. Mam nadzieję, że kupię te motylki i będę mógł się z nimi do Ciebie zgłosić |