Dziwny włącznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazłem taki przelacznik w moim Df-ie czy wie ktos cos moze na temat takiego przelacznika?(oczywiscie poza tym ze jest on od światel bo to to i ja wiem ) bo ja poraz pierwszy widze takie cos

[ wiadomość edytowana przez: karlo dnia 2003-12-17 15:19:37 ]

To że znalazłeś ro fajnie, ale gdzie? W bagażniku, pod deską roizdzielczą, był podłączony, czy po prostu leżał???
Po tym oczku sądzę że ktoś miał wyłacznik zapłonu, przed kradzieżą

No wlasnie, pewnie to jakis patent poprzedniego wlasciciela, na oryginal nie wyglada.

był odłaczony i znalazlem go w schowku ja uwazam ze po tym oczku nie ma co wnioskowac . najbardziej chodzi o ten układ co jest z tylu bo normalnie jest tylko klawisz i podlaczenie do kostki a w tym z tyłu jest taki uklad i ciekawi mnie po co ?? i czy przypadkiem to nie jest od starego modelu kanta tego ze stalowa deska no ale tak czy siak po co to z tylu ??

[ wiadomość edytowana przez: karlo dnia 2003-12-17 16:45:53 ]

aaaaha, no ale na tym zdjeciu za duzo nie widac

Cytat:
i czy przypadkiem to nie jest od starego modelu kanta tego ze stalowa deska

Nie jest to napewno włącznik od strego Fiat.
W starym są cztery włączniki bez żadnych układów znajdują się one po prawej od kierownicy.
To był naprade prosty model samochodu

Będę się upierał, że sam włącznik jest od świateł, a kostka z tyłu to jakiś przekaznik/przerywać. Oczko świadczyłoby że gdzieś był zamontowany na śrubę.
Jak dla mnie to też nie jest nic seryjnego

No to zdjecie od boku moze ulatwi sprawe najlepszej jakosci nie jest ale mam nadzieje ze pomoze

Nic mi to nie mówi

moze to byc np. dodatkowy przerywacz do awaryjnych (swego czasu widzialem helli podobnych gabarytow rozwiazanie, tylko wpinane jak nasze polskie mechaniczne walce, a nie tak, przytwierdzone do klawisza) albo inteligentna zlodziejka do zaplonu - jak chcesz sie dowiedziec co to robi, rozbierz ukladzik i sprobuj narysowac uklad polaczen, a moze cos sie wyjasni...

no bede musial to rozkrecic ale to juz nie dxisiaj . moze komos jeszcze przyjdzie cos do glowy a mnie zrzera ciekawosc

Cytat:
moze to byc np. dodatkowy przerywacz do awaryjnych

Raczej nie bo przecież ten rocznik już dawno miał aawaryjne.

Jak był odłączony i sobie leżał to po prostu ktoś mógł go tam zostawić. Ja jak kupiłem mojego to znalazłem wiele dziwnych rzeczy w schowku pod siedzeniem itp.
Mam pomysł wyrzuci ten wyłącznik i będziesz miał problem z głowy.

Cytat:
2003-12-17 17:07:56, karlo pisze:
No to zdjecie od boku moze ulatwi sprawe najlepszej jakosci nie jest ale mam nadzieje ze pomoze
(...)

Najbardziej by pomogło zdjęcie pokazujące fragment ze złaczami elektrycznymi czyli "oknem na świat" każdego włącznika. Albo opis ile złaczy i czy jakoś oznaczone/opisane.

Cytat:
2003-12-17 17:34:14, robreg pisze:
rozbierz ukladzik i sprobuj narysowac uklad polaczen, a moze cos sie wyjasni...

Dusza elektronika sie w Tobie odzywa. Co ten nasz wydzial robi z ludzi