Witam wszystkich serdecznie nie będe sie rozpisywał poniewaz kozystam z czyjjs uprzejmosci i to w dodatku z modemu stała mi sie rzecz straszna oto na przeglądzie powiedziano mi ze nie mam z tyłu hamulców i jak okazało sie po wym klocków ,bebnów i sprawdzeniu tłoczków i samoregulatorów ze hamólce są zapowietrzone i co za tym idzie sprawdziłem ze nie ubywa mi płynu a pod pedałem hamólca w kabinie jest pęknięta guma i pod palcem jest wyciek płynu hamulcowego i z tąd moja prosba czy mógłby mi ktos doradzic czy jest to uszkodzona pompa i czy nadaje sie tylko do wymiany czy sa jakies zestawy naprawcze i ile to moze kosztowac (pompa lub zestaw naprawczy )z gory dziękuje
Michał, więc sama konieczność wymiany elementów ciernych i hydraulicznych w układzie hamulcowym samochodu to nie jest tragedia. Elementy tego układu nie są wieczne, a co robią to każdy wie.
Konieczność odpowietrzenia układu hamulcowego również nie należy do czynności, które świadczą o czymś złym w układzie hydraulicznym. Oczywiście jak nie trzeba tego robić zbyt często. Każda ingerencja u układ hamulcowy może spowodować jego zapowietrzenie ( np. wymiana cylinderków itp. ).
Natomiast ciekawe jest to, że masz wyciek płynu hamulcowego bez śladu ubytku z zbiorniczku wyrównawczym.
Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy do wyciek płynu hamulcowego z pompki sprzęgłowej a nie hamulcowej, z której to ile musioło by wyciec aby zalać kabinę.
Skontroluj stan płynu w zbiorniczku wyrównawczym w układzie wysprzęglania.
[ wiadomość edytowana przez: DENWER dnia 2003-11-30 12:42:25 ]