Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Odisses Polonez Caro 1.6 GLE Głogów/Wrocław | 2003-11-29 12:27:00 Właśnie wróciliśmy z zakładów recyklingowych, gdzie mają mi naprawić poprzedni most.
Jednak cała jazda w tę i z powrotem (ok 30 km) była parszywa. Kierownica strasznie drga. Wiem że mogą być przeróżne powody, ale jak myślicie ? co to może być i jest szansa by to samemu usunąć ? Właśnie idę przy nim pogrzebać, jak wrócę to napiszę. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, może to pomoże |
sc00by Miłośnik FSO Caro 1.6 gle Ruda Śląska/ Świętochłowice | 2003-11-29 12:33:25 sprawdź opony- jak masz popękane druty to Ci autem bedzie rzucać po całej drodze!! |
-Bart- Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6Gle Kraków | 2003-11-29 12:50:56 hmmm no tylko czy to jest przy dużej czy przy małej prędkości!!
Wyważenie kół da po dupie powyżej 80-100 km/h, ponizej tego to właśnie felgi czy same opony, lub ... wybity układ kierowniczy (gałki itp) a czy to grozi...... no postępującą dewastacją całego układu kierowniczego, bo drgania sa dla bolidów zabójcze!!! |
Odisses Polonez Caro 1.6 GLE Głogów/Wrocław | 2003-11-29 14:16:44 No i rozwiązane !
Ojciec po prostu przełożył przednie na tylne a tylne na lewe. Chyba więc felgi ? Przy okazji poldek dostał nowe nadkola z przodu - bo wcześniej nie miał żadnego z lewej i chlapało na elektronikę alarmu i Auto- locka. Wyważane opony miał przedwczoraj - dlatego mnie to tak wkurzyło że drgania się pojawiły |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-11-29 19:49:52 Mi kierownica drgała jak miałem końcówki drążków do wymiany wiec radziłbym sprawdzić jak nie były dawno wymieniane, potem jak założyłem nowe oponki to było jak reka odjał |