Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pciuch Polonez 1.5 Łódź | 2003-11-25 23:32:47 Cześć.
Mam pytanie:co musze zrobić,aby poprowadzić spryskiwacze do przednich lamp?? Czy mogę sie podłaczyc do spryskiwaczy od szyb?? |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-11-26 00:27:29 odpowiedz sama sie nasuwa. musisz przeciagnąć rurki i zainstalować dysze.
Mozesz podłaczyć sie pod spryskiwacz szyby, ale do tego przyda sie druga pompka. I ciągle nie wiadomo jaki masz model samochodu... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-27 00:49:20 Jeśli masz możliwość to proponuje poszukać w jakichś rozbitkach z wyższej klasy. Przy reflektorach ksenonowych wymagane są (czy nie?) spryskiwacze i w większości przypadków są to wersje wysokociśnieniowe - lepiej czyszczą reflektory i są wstanie obsługiwać chowane dysze (wysuwają sie one właśnie pod wpływem ciśnienia). Jak masz wystarczająco dużo chęci to możesz sobie też zrobić chowane . Ja takie planuje... kiedyś |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-11-27 01:18:57 No dobra panowie, kombinujecie, ale po co to komu? Nie można ruszyć dupy i przetrzeć reflektorków szmatą? Fakt,że na drogach syf, ale bez przesady...Jakieś chowane, wysokocisnieniowe, cuda,wianki ...i kolejna rzecz która będzie się psuła . |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-27 09:59:54
Eeeeee, Ty to jakiś taki bez fantazji jesteś . Chodzi też o sam fakt posiadania takiego elementu i satysfakcje że sam to sobie zamontowałeś i nikt takiego nie ma . Ty masz chrom obwódkę na grillu - kolejne miejsce z którego będzie próbował ten chrom zejść . Ale wygląda to całkiem fajnie. A my bedziemy mieć wysokociśnieniowe spryskiwacze reflektorów. I nie kuś lepiej bo jestem gotów jeszcze z tyłu sobie zamontować! A przecierać szmatką na sucho, czy moczyć ją wodą z butelki lub spryskiwaczami szyby . ps. Nie tego zdjęcia szukałem ale też jest niezłe [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-11-27 10:08:05 ] |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-11-27 12:31:51 na mokro! Bo chromy zejda!
Jak dla mnei spryskiwacze to kolejny bajer który mam i mnie satysfakcjonuje. jeszcze go po prostu nie sprawdziłem w warunkach bojowych - tak samo jak ogrzewanych lusterek (tzn sprawdziłem je raz - i nie w zimie a w sierpniu na mazurach...) ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-11-27 13:06:32 No dobra niech Wam będzie, hihihi .Sam robie zresztą różne niepotrzebne rzeczy przy autku, które mnie cieszą . |
Bialy (A) Miłośnik FSO wawa | 2003-11-27 13:15:40 Całkiem fajny i ciekawy pomysł. Lecz trza chyba założyc indywidualną pomkę na ten obieg spryskiwacza. ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-11-27 13:18:03 Trzeba - seryjna miała by za mały wydatek na 8 dysz. na 4 jest jeszcze spoko. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-27 21:27:49 Wycieraczki to już za duży bajer. Przede wszystkim nie bardzo pasują do autek z okrągłymi kloszami jak DF. Wiem że są takie, ale najszczęśliwsze to to nie jest. Ponadto podgrzewanie jak najbardziej się przydaje, szczególnie przy spryskiwaczach szyb - można wtedy zaatakować nawet zamarzniętą szybę . Żeby nie zmieniać dysz można element grzewczy zamontować tuż przed nimi. Jednak przy takich przeróbkach należy zadbać o to by przy braku płynu podgrzewanie nie działało, bo co słabsze konstrukcje mogą się zwyczajnie przegrzać.
Oj będę ja potrzebowal miejsca pod maską sporo... |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2003-11-28 12:19:14 PiotrekDJ sam zamontowal sobie w Analogu - nie jest to wymysl FSO. Niestety nie jest to uklad cisnieniowy.
Jezeli cisnienie robi zwykla pompka to musza byc wycieraczki, inaczej oczyszczanie bedzie nieskuteczne. Ja proponuje zaadoptowac do okraglych refl. uklad od Lady najlepiej 2101/2102/2103/2106 ale to rzadkosc, wiec mozna by sie pobawic z wycieraczkami od 2107. Do Caro oczywiscie od Lady 2107. Pozdrawiam Adamus |