Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-11-30 08:03:33 samochody ktorych praca silnika jest sterowana komputerem(gli,mpi itd)powinny miec instalacje z komputerem,jesli tego nie ma to instalacja lpg nie spelnia swoich zadan,mechanicy czesto w celu obciecia kosztow rezygnuja z kompa i innych uzadzen zabezpieczajacych zbijajac cene z np 2.5 do 1,5tys pln.Efekty sa takie ze samochody nie dzialaja jak powinny a czesto nastepuja usterki na rozerawnie obudowy filtra powietrza bo nie ma zabezpieczen,lepiej dac wiecei i miec spokoj |
-Bart- Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6Gle Kraków | 2003-11-30 17:47:13 Jeśli mogę sie dołączyć, to chodzi o to że w samochodzikach z kompem zakłada się takie urządzonka do gazu głównie po to zeby zmniejszyc konieczność częstych regulacji!! U mnie kupa znajomych tak ma, nawet jeden koleś w BMW 525 na wtrysku ma założony zwykły mieszalnik do gazu!!!
Silnik napewno bedzie lepiej pracował z centralką a to dlatego że potrafi się przystosowywać a nie na sztywno jak przy śrubie! A strzały w odme czy filtr to wina przebicia głównie kabli |
Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-11-30 23:36:50 Gt strzaly to nie od kompa ale z oszczednosci warsztatow nie daja zabezpieczen.kupujesz tanio naprawiasz drogo |
bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2003-12-01 10:10:21 Byłem w piątek na przeglądzie cienkim z gazem i wtryskiem benzyny i diagnosta powiedział że to tylko nowe instalacje muszą mieć silnik krokowy a co za tym idzie komuter a jak już masz gaz to masz i koniec. I że dokument o instalacji silnika krokowego będzie wymagany tylko przy zmianie w dowodzie rejestracyjnym o przytosowaniu do zasilania gazem. |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-12-01 13:29:08 kolejny pomysł na zdarcie kasy z człowieka. Wymyślają juz wszystko abu czowiekowi zycie utrudnić |
bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2003-12-01 14:01:49 Tak to już jest że wszystkim rządzi kasa! |
grochu POLONEZ CARO PLUS 1 ... Bełchatów | 2003-12-01 23:16:46 CZYLI NA MNIE NIE ZAROBIA |
bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2003-12-01 23:20:36 No raczej nie chyb że zmienisz auto |