Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2003-05-16 16:11:05 to super.
Możesz się więc jej zapytać jakie muszą być spełnione warunki i zebrane dokumenty aby bez problemu zarejestrować używany silnik do wozu. Pisze o tym bo pamiętam że niejednokrotnie się na ten temat odbywała debata na forum. Wiele osób miało z tym wiele problemów. Zawsze w wydziale komunikacji się czegoś czepiali. Pozdrawiam |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2003-05-16 20:20:59 Dołączam sie do Dierzana, co musze miec za papiry zeby silnik z mojego garażu wstawić i go wbić w papiery. Ile takie coś kosztuje? |
Punko Polonez 1.6 GLE + LPG Lublin | 2003-05-16 21:34:58 Czy mozna spokojnie wyrejestrowac autko, nie oddajac go na złom?? Czy jest mozliwosc wyrejestrowania na czesci?? |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-05-17 01:45:20 W tym temacie to ja się akurat intensywnie dowiadywałem. Według przepisów nie ma takiej możliwości. Można jedynie znaleźć życzliwy zakład typu: Auto-kasacja i zapłaciwszy pewną sumę przekazać mu wycięte ze swego auta tabliczki, ewentualnie zadzwonić i poprosić o zabranie samego nadwozia. Nie wszystkie złomowiska na to idą mimo iż jest to całkiem legalne. Wiadomo - bardziej im się opłaca przejąć kompletny samochód za darmo i sprzedać części. |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-05-17 14:27:41 Jesli ktos zmienil adres zameldowania (ale nadal jest w tej samej gminie) to ile ma czasu na przerejestrowanie samochodu, co mu zrobia, jak nie przerejestruje i czy trzeba wymieniac blachy? |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-05-18 17:43:39 OK, dzieki! |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-05-19 06:09:32 jAK WYGLĄDA TRYB WYREJESTROWANIA SAMOCHODU..
Niwstety mój duży fiat właśnie w tą sobotę zakopńczył żywot..... |
Soyer FSO POLONEZ 1.6 GLE ... Opole | 2003-05-19 07:53:36 w dowodzie bank jest współwłaścicielem auta - czy moja żona moze zostać także współwłaścicielem czy nie ??? |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-05-19 11:16:58 Najpierw bank musi przestać być właścicielem. |
Frycek Hyunday Atos+LPG Zabrze | 2003-05-19 11:29:25 to ja tez skorzystam z pomocy
skonczyl mi sie dowod rejestracyjny, posiadam jeszcze czarne blachy, jak pojade na przeglad to z tego co wiem dostane jakis swistek na wymiane dowodu oraz bede musial wymienic blachy na biale. pytanie 1)Czy musze wymienic blachy na biale 2) czy dostane czasowe blachy i bede musial za nie zabulic?? , czy jednak bede jezdzil na czarnych a pozniej dostane juz biale prawidlowe?? |
GRZALA Miłośnik FSO sej, volvo 850, CIECHANÓW | 2003-05-19 11:33:27 Mi też się skończył dowód i wymienili mi tylko dowód blachy zostały. |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-05-19 11:35:47 nie musisz wymieniac blach , kolega niedawno dowod wymienial i na czarnych jezdzi |
dzbanek Miłośnik FSO Caro 1.4 LPG (umarł ... Kraków | 2003-05-19 12:02:27 Od października już nie ma tymczasowych blach - nawet po kupnie auta dają od razu takie jak trzeba, tylko dowód się zmienia.
Za to ciekawostką jest dla mnie brak konieczności zmiany tablic z czarnych na białe. Może to po prostu wynika z nagorliwości niektórych urzędników... Dzbanek |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-05-19 17:27:34 Jak nie ma probnych ? zniesli ?
cholera kupowalem w sierpniu i musialem jezdzic i bulic za nie , co za cholerstwo |
Orem Taif P521 5.1 Lublin | 2003-05-19 17:58:27 Ja tez mam pytanie, tyle że u mnie sprawa jest chyba nieco prostsza i chyba bardziej pospolita ;-}.
Mamy oto taką sytuację: sprzedawane jest auto, które ma ważne OC i przegląd techniczny jeszcze jakiś czas (miesiąc i więcej) i czy po zakupie auta i po jego przerejestrowaniu na mnie, OC poprzedniego wlasciciela i badanie techn. będzie i u mnie ważne do tej datyy, do której byłoby ważne u poprzedniego właściciela, czy zaraz po przerejestrowaniu musze leceć np. do PZU i zapłacić za "swoje, nowe" ubezpiecznienie tak jakby go w ogóle nie było ? Niby czytalem gdzies na ten temat, (ze niby cos tam jest miesiąc ważne, ale pozniej juz trzeba wykupic mimo ze OC poprzedniego wlasciciela jest wazne dluzej), ale wraz nie wydaje mi się żebym to prawidłowo zrozumiał :/. Poradzicie ? |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-05-19 18:02:40 nie wiem czy o to ci chodzi , ale OC poprzedniego wlasciciela po zakupie przez ciebie auta jest wazne przez miesiac , pozniej musisz oplacic.
jesli chodzi o przeglad tech. to jest do daty do ktorej mial poprzedni wlasciciel |