Jakie wersje poloneza ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie mi co to za wersje byly polonezow te z "prostokatnymi" lampami z przodu i czy te lampy byly robione specjalnie do poloneza czy byly tez wykorzystywane w czyms innym ?? aha i jeszcze jedno pytanko byly tez polonezy ze zderzakiem z tylu takim jakby nizej pod rejestracja tak jakby troszke przyciety od gory jaka to byla wersja i czym ta z "prostokatnymi" lampami róznila sie od innych i ktora wersja poloneza z tych starszych nie caro byla najlepsza i najgodniejsza uwagi (oczywiscie poza 3d ,Qp i prototypami)

Te lampy prostokątne jeśli dobrze zauważyłem to wykorzystywane są w lublinać oraz w Autosanach H10

to tyle latek musialy sioe naczekac na lublina ?? albo na autosana H10 ?? w sumie to nie zdziwil bym sie bo zwykle w polsce tak bywa

Lampy o które pytasz pochodziły z Wartburga, w ramach RWPG musiała istnieć wymiana między fabrykami, więc bralismy od Niemcow reflektory w zamian za opony z Debicy.
Pozdrawiam

Za VIVO??? To ja już wiem czemu Niemcy zburzyli mur berliński...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

no to w sumie dobra wymiana . myslalem ze juz od wszystkiego mogly byc te lampki ale ze od warburka to nie zgadl bym nigdy w zyciu a wie ktos czy sa na nich niemieckie oznaczenia ??

no a co z tymi "obnizonymi" zdezakami bo tez to zauwazylem i mnie to ciekawi

Cytat:
2003-12-19 21:41:48, OLO pisze:

Ej, to nie mogły byc Vivo bo to przeciez lata '90. RWPG to D-90 (rekordy), D-124, itp...

Te obniżone zderzaki to chyba chodzi Wam o zderzaki z metalu , malowane na czarno. Były to wersje zubożone ( lampy od wartburga,zderzaki z metalu,brak listew bocznych).

Cytat:
2003-12-20 00:06:21, dr_przemek pisze:
Cytat:
2003-12-19 21:41:48, OLO pisze:

Ej, to nie mogły byc Vivo bo to przeciez lata '90. RWPG to D-90 (rekordy), D-124, itp...

VIVO to niechlubna część lat 90-tych.

i te zderzaki były chyaba takie same z przodu i styłu (obniżenie kosztów)

Hehe widze ze zle wytlumaczylem dokladniej chodzilo mi o takie zderzaki jak ten na fotce ma . Szczerze mowiac dopoki kiedys nie zauwazylem tego zdjecia na stronie i to jeszcze na takiej rejestracji to myslalem ze albo gosc cos ze zderzakiem kombinowal albo jakos mu wisi tak hehe smieszna sprawa ale fajnie wyglada z takim zderzaczkiem a co do tego czy jest stalowy to nie wiem w kazdym badz razie foto wszystko wyjasni

Ten polonez na zdjęciu, to wersja zubożona, oznaczona symbolem "C". Polonez w tej wersji pozbawiony był:
-listew
-normalnych zderzaków
-wycieraczki tylnej
-obrotomierza
-halogenów
-chromowanych ramek drzwiowych (były lakierowane w kolorze nadwozia)
-posiadał tapicerke gorszej jakiości
-dekli na kołach

Ale przyznać trzeba że wygląda oryginalnie, mi się podoba

paskuda

Cytat:
2003-12-20 10:39:26, Cosmo pisze:
paskuda

Jaka tam paskuda, poprostu wersją clean look

A orientuje sie ktos w jakich latach byla robiona taka wersja ???
I gdy jeszcze byly nowe jaka roznica byla miedzy tym zubozonym a normalnym ??

W okolicach stanu wojennego. Nie jestem pewien ale wersja C nie posiadała ogrzewanej szyby i na bank regulatora wycieraczek. Co do ramek drzwiowych - to po prostu nikt na nie nie założył chromowanych listew... A jeśli chodzi o zderzaki i reflektory to były tez montowane w pierwszej wersji trucka.

Ja i tak twierzdzę ze wizja produkcji VIVO obaliła mur berliński. Stasi wykradła prototypy...

-----------------

A co mial wsadzone zamiast obrotomierza ??

zaślepkę! Kwadrat z "ramką" - jak tarcza obrotka tylko bez cyferek, podziałki i otworków

-----------------

Cytat:
2003-12-20 10:39:26, Cosmo pisze:
paskuda

E tam, niedaleko mnie parkuje taki polonez i powiem szczerze jak go mijam codziennie to coraz bardziej mnie bierze ochota aby posiadać takiego - wygląda bardziej agresywnie niż moje Caro, osobiście mi sie bardzo podoba

zobaczcie zresztą te zdjęcia FOTO 1, FOTO 2