[Accent] Jak zdemontować antenę prętową?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam taki błachy, ale wkurzający problem, bo nie umiem zdemonować anteny i przez to musze rezygnować z automyjni, próbowałem to odkręcić ale coś nie chce się poddać nie chce wyłamać jej z kawałkiem blachy

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-03-27 23:25:14 ]

Dokładnie mam to samo w Accencie z 2001. Kupiłem auto 2 miesiące temu i od tej pory podlewam antenę od czasu do czasu WD-40 i próbuję odkręcić, ale bez rezultatu.

Cytat:
2008-03-27 20:39:34, todo pisze:
Dokładnie mam to samo w Accencie z 2001. Kupiłem auto 2 miesiące temu i od tej pory podlewam antenę od czasu do czasu WD-40 i próbuję odkręcić, ale bez rezultatu.

WD40 też przerabiałem... chyba musi być jakiś myk , żeby to zdemontować, tylko jaki, mo że wewnątrz błotnika, nie wiem , troche strzelam na vivat

Cytat:
2008-03-28 20:33:47, _WAT pisze:
... chyba musi być jakiś myk , ...

Rozpacz jednym słowem

Zamiast płakać zajrzyjcie na webtech, są tam rysunki i napisane po kolei co zrobić.

Antena to pryszcz! Ściągasz koło, demontujesz nadkole i Masz antenę na widelcu!!! Otwierasz schowek na maxa, czyli na dół i Masz dostęp do przewodu. Cóż więcej!!! Najtańsza teleskopówka kosztuje ok. 20 zł!!! żADNA FILOZOFIA!!!Acha, tylko jak będziesz zdejmował koło samochód podnieś (taki dowcip)

Cytat:
2008-03-28 22:39:28, slawekb1 pisze:
Antena to pryszcz! Ściągasz koło, demontujesz nadkole i Masz antenę na widelcu!!! Otwierasz schowek na maxa, czyli na dół i Masz dostęp do przewodu. Cóż więcej!!! Najtańsza teleskopówka kosztuje ok. 20 zł!!! żADNA FILOZOFIA!!!Acha, tylko jak będziesz zdejmował koło samochód podnieś (taki dowcip)

dzięki stary mam cichą nadziej ,że wreszcie zdemontuje ten shit i będę mógł zamontować cosik cywilizowanego pozdrówka

Problem już rozwiązany antena została usunięta na złomowisko a w jej miejsce jest nowa,ładan itp. itd. dzięki za help