Klima - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem, że jest zima.. niemniej jednak dziś bez przyczyny próbowałem klimę włączyć..i nie zagadała. Czy temperatura na zewnątrz (minus 7) może mieć wpływ. i jeszcze jedno zauważyłem , że jak ojciec jeździł ostatnio to przypadkiem włączył AC a przy tym ogrzewanie na maksa było ustawione czy to mogło zaszkodzić.. dodam, że skraplacz wymieniałem a szczelność i napełnianie latem robiłem w zeszłym roku

klima nie zaskoczy przy ujemnych temperaturach, poniewaz gdy jest zimno cisnienie w ukladzie jest za niskie i wylacznik sprezarki odlacza ja. wiec mysle ze nie powinienes sie przejmowac chyba ze rozgrzejesz caly uklad to przy dluzszej jezdzie moze zaskoczyc klima

Ustawienie temperatury nie ma wpływu na działanie klimy, a pozwala pozbyć się błyskawicznie zaparowanych szyb. Co do reszty do Rafi dobrze prawi.

dzięki chłopaki. poczekam zatem do kwietnia i zobaczę czy zagada..

jak bedzie ok 5 na plusie to mozesz juz probowac z klima tak jak Piotr_ek pisal do odparowania szyb

Cytat:
2010-02-09 13:04:39, Wojtas98 pisze:
jak bedzie ok 5 na plusie to mozesz juz probowac z klima tak jak Piotr_ek pisal do odparowania szyb

to odparowanie szyb to fajna sprawa ale tak naprawdę to ile razy się to przydaje - raczej sporadycznie poza tym teraz to wystarczy szybkę uchylić i jest klima, że głowę urywa

Cytat:
2010-02-09 19:28:02, rudi pisze:
to odparowanie szyb to fajna sprawa ale tak naprawdę to ile razy się to przydaje

Wbrew pozorom to od września do listopada, a nawet grudnia za każdym razem podczas deszczu, gdy wsiadła cała rodzina to musiałem po kilku km włączać klimę.

Cytat:
2010-02-09 12:10:39, Rafi pisze:
wiem, że jest zima.. niemniej jednak dziś bez przyczyny próbowałem klimę włączyć..i nie zagadała. Czy temperatura na zewnątrz (minus 7) może mieć wpływ. i jeszcze jedno zauważyłem , że jak ojciec jeździł ostatnio to przypadkiem włączył AC a przy tym ogrzewanie na maksa było ustawione czy to mogło zaszkodzić.. dodam, że skraplacz wymieniałem a szczelność i napełnianie latem robiłem w zeszłym roku

Mi też nie zagadała , wiec zasiałem panike bo 1,5 roku temu założyłem nowy skraplacz który sie posypał na wiosnę, na gwarancji dostałem nowy i hulało az wkońcu w mrozy przestało
wjechałem na serwis sprawdzili ciśnienie , było, i w cieple ruszyła