Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
cezi Opel Omega Lublin | 2004-01-29 21:25:17 Cześć Miłośnicy!
Mam mały problem, przy ruszaniu z jedynki słyszę czasami krótkie wycie, piszczenie dochodzące ze skrzyni biegów, trwa dosłownie moment, kiedyś to samo miałem w VOLVO 240. Pojawia się zazwyczaj podczas ruszania pod górkę lub przy większym obciążeniu auta. Pytanie, co będę musiał zrobić (naprawić, wymienić) żeby przestało wyć? Czy to jakieś łozysko? Jak myślicie Koledzy & Koleżanki? Pozdrówka! |
cezi Opel Omega Lublin | 2004-01-30 01:41:31 Właśnie też podejrzewam sprzęgło bo nawet pedał łapie mi dopiero na dole. Np. jak ruszam to puszczając powoli pedał sprzęgła około 1.5cm-2cm od pogłogi (wtedy czasami zawyje) auto już zaczyna jechać. Jak to powinno być koledzy? Mechanik powiedział żeby jeździć aż padnie (mam nadzieje, że rok pojeżdżę jak u Acery)
Radźcie Panie i Panowie Pozdrawiam! |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2004-01-30 06:53:47 wyglągda to na łożysko oporowe |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-01-30 20:27:15 Przy walniętym łożysku oporowym podczas ruszania patrząc na koła napędowe będzie widać podczas ruszania jak obracają soę skokowo a nie płynnie. Takie były u mnie obiawy, a twrcza była nie ruszona. |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-30 20:30:11 jak mi padalo sprzeglo to ani nie piszczalo anie nie buczalo poprostu sie slizgalo i smierdzialo. teraz mam podobne dzwieki (przy obciazeniu) ale jak na moj sluch to raczej most. z tym ze mi jeszcze boja autem jak na jedynce i dwojce ujme gazu przy mniejszych obrotach. trza to zrobic ale pewnie po wakacjach narazie go oszczedzam.
pozdro |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-02-01 23:44:26 U mnie w omesi jest taki nieprzyjemny metaliczny dzwiek jak wciskam pedal sprzegla hmm coz to moze byc koniec sprzegla czy cos innego ??
pozdrawiam |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-02-01 23:45:02 U mnie w omesi jest taki nieprzyjemny metaliczny dzwiek jak wciskam pedal sprzegla hmm coz to moze byc koniec sprzegla czy cos innego ??
pozdrawiam |