Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
janns Toyota Avensis T25 Bytom | 2019-02-17 21:57:55 Czyli mam rozumieć że regeneracja tych gwintów metodą helicoli nie jest dobrym rozwiązaniem ?
Potrzebuje pilnie porady bo na piątek jestem wstępnie umuwiony w AMO serwis ? Mam też obawy że zakupiony używany silnik może spotkać ten sam problem. [ wiadomość edytowana przez: janns dnia 2019-02-17 22:01:37 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-02-18 10:07:55
Jak zalozysz dynamometr w uzywanym silniku i srodkowe szpilki beda luzne to juz po ptokach. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
janns Toyota Avensis T25 Bytom | 2019-02-18 10:48:54 Dzięki za szybką odpowiedź
Myślę że najpierw jak radzisz powiem żeby sprawdzili wszystkie szpilki. I wtedy podejmę decyzję co dalej robić. W rozmowie tel. zapewniali mnie że znają temat i robili już takie coś , ale widzę że to wcale nie jest takie proste. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-02-24 00:35:43
Temat jest znany jak rosyjska ruletka …..wkładasz jeden naboj na szesc komor kręcisz bębnem i walisz w leb.I jednym się udaje a niektórym niestety. Ogolnie w tym przypadku kreci i strzela mechanik i niewielka to pociecha bo leb jest dalej twój niestety. Szpilki wylaza z gwintem na srodkowych cylindrach i teraz rozluznia się polaczenie glowica blok a naprezenia powodują skrzywienie bloku i głowicy ale puki nie rozbierzesz i nie pomierzysz to niewiadomo na ile się skrzywilo.Niewiadomo tez ile można zebrac bezpiecznie. W skrajnym przypadku silnik będzie chodzil prawie normalnie ale będzie wywalalo za bogaty skład mieszanki i nic z tym nie zrobisz bo obnizajac glowice zmieniają się fazy rozrządu a ten silnik na bezpośrednim wtrysku jest na to ultra wrażliwy.....to taki przykład z zycia wzięty bo ostatnio jednemu mechanikowi nie wyszlo ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |