Drgania przy ruszaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie nie wiem co jest. Gdy powoli ruszam zdarza sie że samochód drzy, drga, szarpie - nie wiem jak to nazwać. Nie jest to spowodowane zbyt niskimi obrotami przy ruszaniu tak więc taka ewentualność odpada. Sprzęgło (komplet) wymieniałem jakieś 5 m-cy temu więc wyrobione spręzyny na tarczy chyba też odpadają. Co waszym zdaniem może być powodem tego typu "usterki". Dziękuję z góry za podpowiedzi.

mam podobny objaw i sądze że jest to związane z tylnym mostem. Na postoju wał moge okrecac około 1/4 obrotu Niewiem może sie myle

Nara.............

Powiem Ci ze wskoczyłem pod auto i zobaczyłem ten wał bo mnie trochę przyłamałeś ale u mnie wał owszem rusza się tyle tylko ze nie 1/4 obrotu a zaledwie kilka stopni. Gdybym zaznaczył punkt na wale to po ruszeniu przemieściłby się może 2 cm. A tak apropos to normalna rzecz czy powinno to siedzieś wszytko ciasno??

idtentyczie jest u mnie co do tego drgania "samochodem" i powiedziano mi ze to tuleje metoalowo gumowe w tylnym zawieszeniu. Myślałem ze to wał ale jest chyba dość sztywny.Co prawda że przy szybszym ruszaniu "zryw" wali niestety o podlogę ale da sie wytrzymać narazie. Radzono mi wymiane tych tylejek, ale odpycha mnie ich wymiana, już mam dość wymieniania czego kolwiek w tym samochodzie, tak wiele musialem wymienić
pozdrawiam.