Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-01-27 20:03:35 po przeczytaniu Twojego postu jestem prawie przekonany ze to zbyt niski poziom wody w ukladzie chlodzenia.. Mialem to samo i po prostu nie ogrzewa Ci wystarczajaco reduktora od gazu po czym po jakims czasie przymarza i wtedy jest problem nawet na benzynie odpalic. Pozniej czekasz 10 minut i znow odpala na benzynce. Sprawdz to, dolej wody, a jesli poziom jest OK to sprawdz czy wodadoplywa do reduktora tj czy po jakims czasie pracy silnika reduktor jest cieply/goracy. jesli bedzie zimny a nawet zaszroniony to wiadomo co jest grane.
w sumie odrzucasz awarie gazowate ale sprawdz to bo mialem identycznie jak mowisz i to niejednokrotnie :] Pozdrawiam! |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-01-28 21:24:10 jesli przed tym jak to sie stalo niedawno ja odpaliles (tzn sie z 5/10 minut przed tym) to mozliwe jest ze masz wiecej wody niz koncentratu w ukladzie i po prostu jakis wiekszy "krzystalek" lodu zatkal doplyw cieczy do reduktora - i to jest tego efekt.
|
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-01-29 08:15:22 Kurcze, miałem to samo tydzień temu. Jadę sobie (na gazie) - silnik rozgrzany pracuje od ok. pół godziny, podjeżdżam do świateł i czuję że się dławi, przygazowuję delikatnie kilka razy a tu dupa - po kilku sek. zgasł i ni cholery nie szło go odpalić. Zajrzałem pod maskę ale w nocy i przy tym silniku to tylko popatrzeć można. Prubuję odpalić co kilka minut (oczywiście na benzynie) i ni stąd ni z owąd po jakiś 10min. zapala i chodzi idealnie. Dodam że mam gdzieś ssanie płynu chlodzącego i co kilka tyg. muszę dolewać. Do dziś zastanawiałem się co było przyczyną i wydaje mie się że to co piszecie to jest to. Pewnie było wtedy mało płynu, a kilka minut wcześniej włączyłem ogrzewanie i musiało zabraknąć ciepła dla reduktora |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-01-29 12:19:17 Omega na gaz bez cieczy w reduktorze to jak okna bez szyb, radio dla gluchego, telewizor dla slepego itp |
Wlodekpoznan opel omega kombi B ... poznań | 2004-01-29 17:34:03 uszkodzony elektrozawór na butli o ile takowy jest... |