Gaz.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak chodzi 2.5 v6 na gazie

U mnie bez zarzutu. A mam zwykłą instalkę podcisnieniową! Zużycie, no cóż, różnie - około 18l/100km po mieście. Od czasu do czasu muszę wyjeździć zbiornik benzynki ponieważ "przycierają" się wtryskiwacze. A czemu pytasz?

Pytam bo kupiłem tydzien temu i okazało sie ze niedość że pali 30 l
to jeszcze jak jest zimny to nie trzyma mi obrotów .
i jestem poprostu załamany ............

To że pali 30 zależy pewno po części od ciężkiej stopy . Jeżeli to instalka podciśnieniowa to mało kto potrafi to zrobić ! Niektórzy wręcz mówią że V6 nie będzie chodzić na podciśnieniowej - he, he...
U mnie miałem podobne problemy po zakupie. Oto co zrobiłem:
1. Połączyłem oba kolektory dolotowe wężykiem gazowym ( od góry). Tym sposobem znalazłem wolne obroty
2. Po czym wymieniłem parownik - zaczął się wkręcać w obroty
3. Następnie z mikserów wyrzuciłem wszelkie dławice i z 25 na 100 pali mi 18

Jeżeli masz inną instalkę to niestety ale nie pomogę.
A i jeszcze jedno w miejsce registra wstawiłem attuator

Dzieki za informacje zapewne sie przydadzą .
A orientujesz sie moze jak chodzi na gazie z wtryskiem taka instalacja kosztuje około 5500 ale w obecnej sytuacji i tak by sie opłacało .

a co do ciężkiej stopy to 30 litrów pali jak jadę spokojnie a o szybkiej jedzie to wole juz nie mowić

co do wtrysku to można znaleźć zakład renomowany który zrobi to za ok. 4500.

Mam gaz na wtrysku w 2,5V6. Zużycie 13,5 w mieście 10 na trasie (automat). Niestety dałem za to 6,5 tys (dwa lata temu) co powoduje że dopiero teraz mie się zwróciła. Więcej na mojej stronce lub na priv. Zapraszam.

A w mieście trzeba doliczyć ok.1L benzyny za 100km. bo odpala tylko na benzynie i nie przełączy póki się trochę nie rozgrzeje. Za to zero problemów w wtryskami benzyny. I w ogóle zero problemów.

[ wiadomość edytowana przez: stapoz dnia 2004-02-03 11:31:20 ]

Mam gaz na wtrysku w 2,5V6. Zużycie 13,5 w mieście 10 na trasie (automat). Niestety dałem za to 6,5 tys (dwa lata temu) co powoduje że dopiero teraz mie się zwróciła. Więcej na mojej stronce lub na priv. Zapraszam.

STAPOZ czy ja dobrze przeczytałem 13l miasto 10l trasa jakiej firmy ta instalka ja zakładałem ok roku temu 5500 zł miasto 17l [raz udało mi się wykręcić 15 ale musiałem się toczyć nie jechać] połknięcie 20l w mieście też mnie nie dziwi .Natomiast trasa przy dość dużym sandale 14l .Chyba że 3,0 ma większe spalanie.

Cytat:
2004-02-03 11:29:16, stapoz pisze:

A w mieście trzeba doliczyć ok.1L benzyny za 100km. bo odpala tylko na benzynie i nie przełączy póki się trochę nie rozgrzeje. Za to zero problemów w wtryskami benzyny. I w ogóle zero problemów.

[ wiadomość edytowana przez: stapoz dnia 2004-02-03 11:31:20 ]

Ciekaw jestem jak wygladaja tloki i zawory.
Coz uważam, ze to zbyt uboga mieszanka jest a ta przy zasilaniu gazowym powoduje wypalanie się tłoków i zaworów.

powiem tak--------założyłem gaz bo musiałem! ogólnie jest to gówno!!!! ale?....
gdy już to założyłem to Omka SPALAŁA MI 11L/100km. w międzyczasie zrobiłem planowanie głowiczki(podniosłem stopień sprężania i pojechałem na hamownię co by sprawdzić autko) panowie powiedzieli tylko tyle ------------jak nie będzie palić min.15l/100km to silnik zaj..bę !!!!!
gaz jest fajny ale dla portfela!!!!!!!!!!!!!!

Na trasie jade ok. 120km/h w lecie spala ok. 10L w zimie 11L. W miescie jak pisalem trzeba doliczyc ok. 1L benzyny na 100km co daje wynik ponizej 15L. Jezdze normalnie (bez wchodzenia bokiem w zakrety ale i bez dotaczania sie na luzie do swiatel). Co ciekawe w zimie i w lecie zuzycie gazu w miescie jest podobne - w zimie dluzej za to jedzie na benzynie co w efekcie daje sumarycznie wieksze zuzycie. btw - mam automata.

Może to nie na temat mam pytanie a nie chcę zaśmiecać forum następnym postem o przewodach wysokiego napięcia sprawdzałem przeglądarke.Powiedzcie czy to prawda że mv6 nie chcą chodzić na przewodach no name tylko na oryginałach GM muszę wymienić i nie wiem co kupić oryginały nie są najtańsze

Omcia wlasnie trafila do serwisu Bosha. Objaw : szarpane przyspieszenie, oglone zmulowacenie. Podejrzane sa przewody. Chcialem zaoszczedzic i kupilem jakies za 152zl. Aczkolwiek pewnosci nabiore po odebraniu autka i testach.

Wstrzymaj sie jeszcze z zakupem jak mozesz. Kolega Czarny oferowal kabelki za 650zl NGK. Wyprobuje i dam znac. Oryginalne kable to ponad 1000zl. Kosmos...

Narazie jeszcze latam na starych poczekam napewno na twoją odpowiedź będe bardzo ale to bardzo dźwięczny

Fajnie sie czyta o waszym spalaniu bo jak sobie pomyslę o swoim to ...nic dodać nic ująć
W piątek jadę do panów gazowników zobaczymy co wymyślą ?

DrA i co jak latają te przewody
Jeździsz już na nich czy nie.

[ wiadomość edytowana przez: mv6 dnia 2004-02-09 14:17:12 ]