Odkochałem się.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... właściwie to byłem zakochany w OMESI B (posiadam A). Dzisiaj dzięki uprzejmosci kolegi pojeździłem przez cały dzień OMESIĄ B. Fajna ładna w środku ( taka nowoczesna ) ale ... Nie wiem czy to moje odczucie , wewnątrz niestety miejsca jakby mniej , nie wspomnę już o tym że sidzi się dziwnie nisko ( mimo podniesionego fotelika na maxa w górę) , wspomaganie chodzi tak samo ciężko jak u mnie ( liczyłem że OPEL poprawi to w nowszych autach) obicia drzwi jakieś takie krzywo podocinane ( jakby masówka) Nie to żebym się czepiał , ale dusza w tym aucie już nie ta sama co w modelu A . No i nie bedę grał "kozaka" na dzisiaj niestać mnie żeby położyć 12000 tys więcej od ceny mojej żeby zmnienić sobie jedynie rok modelowy i auto o 2 lata różnicy jak moje Co nie oznacza , że następny samochód to będzie również OMESIA , ale kupiona już z nie takim entuzjazmem po dzisiejszym dniu .....

Pozdrawiam
Edmund Dantes

nie będę tu dyskutował z tobą o różnicach omy A i B bo rozpocznie się tutaj wojna posiadaczy ale po posiadaniu 2-A i 1-B powiem tylko tyle to dwa zupełnie inne modele. a co do wielkości we wnętrzu mylisz się na 100%.
pozd.

ja chcialbym ome B jest piekna,chetnie bym zmienil na B ale jest dosc droga w zakupie,mysle ze moze kiedys kupie,jest ona piersza na liscie jezeli bym kupowal,no chyba ze mnie dlugo nie bedzie stac i lata poleca no to moze wtedy bedzie mnie stac na C.

A ja kocham A , i przesiadam sie na 3.0 SE

Mam B 2.0 16 v i kocham to auto. No ale żeby nie wlewać za mocno to już wyjaśniam o co tak na serio chodzi. Otóż jak wiesz Om a to na prawdę dopracowane auto, tzn. Opel miał dużo czasu na wprowadzenia, ew, lifting i tego typu sprawy. Nawet drobne niedociągnięcia pośpiesznie wprowadzonego modelu B (zniwelowane dopiero po liftingu w 1997) nie są w stanie zaprzeczyć tezie że B to po prostu inny epokowo model. Ja też nie należę do tych którzy chcą wywołuwać wojne, ale wystarczy spojrzeć na wyposażnie żeby zrozumieć że to są dwa inne światy. Fakt faktem, że B do 97 ma pewne niedociągnięcia 9sam mam 95 więc wiem) no ale to po prostu inny samochód. Dostosowujący się do innych standardów i tyle. Zresztą co Om to Om i tyle - liczą się zasady patrz np. tylny napęd.

I loVE THat shiT

Cytat:
A ja kocham A , i przesiadam sie na 3.0 SE

ja tez jestem w poszukiwaniach 3.0 narazie to jeszcze przyjade swoja 2.0 na zlocik )

Z dużo tych kocham tutaj padło. Co sobie nasze kuropatwy pomyślą jak coś takiego przeczytają. Pieprzony zboczeniec i nic innego.

Yo Yo "... Co by to było...."

Wosiu, to może ubijemy na zlocie targu... C30SEJ... czeka

Popieram co do Omy A, dla mnie to sprzęt bardziej kultowy i tyle! Następczyni jest też niczego sobie ale musi nabrać smaku jak winko
I proszę wszystkich o szacunek dla starszej siostry!
Popalimy gumę na zlocie oj popalimy...

Co do omy A, hm znacie moje podejście, kilka modeli już kultowych jest i myśle, że na nich poprzestanę, po co się pchać w coś co trudno naprawić i jeszcze dużo to kosztuje? Nie lepiej jeżdzić czymś co ma mniej elektroniki i jest łatwiejsze w obsłudze oraz szybsze od poczciwych B (nie dotyczy mv6 sedana w manualu)?

Cytat:
oraz szybsze od poczciwych B (nie dotyczy mv6 sedana w manualu)?

hehehe... i ten dopisek Cie uratowal

Cytat:
2004-02-14 09:54:59, DrA pisze:
hehehe... i ten dopisek Cie uratowal

Hehe, który to juz raz? Hehe, co by szybciej ten zlot, trzepniemy po jakimś IR (wiecie, że to zniknęło z sklepów?) pamiętaj jakiego potwora objechałem, (160/390)?

Prowa namow bo mi sie jeszcze nie udalo

Mam nadzieje, ze sie uporam z problemem z Omesia do czasu zlotu. I zapoluje na Darka i jego swistaki

Rozpoczęła się licytacja.....
Póki co do next LOB jestem teoretycznie najszybszy hehe, muszę cieszyć się długo tymi kilkoma tygodniami, bo weryfikcaja będzie okrutna a ja jeszcze na 18 chcę przyjechać hihi.

no to trzeba jakieś lotnisko znaleźć

Piotrze zapraszam jako pierwszy do konfrontacji...

Cytat:
Popalimy gumę na zlocie oj popalimy...

no .. popalimy jak przywieziesz ze dwie stare opony i wrzucimy je do ogniska....

gumy nie wolno w Polsce palić - zabraniają tego przepisy!!!!
ekologia koledzy

Cytat:
2004-02-14 11:27:02, MEGA_3 pisze:
no to trzeba jakieś lotnisko znaleźć

Piotrze zapraszam jako pierwszy do konfrontacji...

Piotrze stoi .... Tylko niech kawałek placu znajdą..
Chyba jednak na 16 przyjadę .... choć to slilki prawie już są.

Cytat:
2004-02-14 10:30:03, DrA pisze:
Prowa namow bo mi sie jeszcze nie udalo

Mam nadzieje, ze sie uporam z problemem z Omesia do czasu zlotu. I zapoluje na Darka i jego swistaki

Hehehe - zamierzam jak zwykle założyć obuwie letnie (zawsze się natnę, ale niecierpliwy jezdem - w zeszłym roku w kwietniu wyprzedzały mnie na śniegu poldki trucki - byli szybsi o ok. 10km/h, tzn jechali jakąś 60 )
Jak się ktoś zgłosi, to nie ucieknę (chyba?)

MEGA_3 zobaczy pogadamy jak narazie to sie rozgladam a moze cos mnie tknie ))