Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-02-27 22:55:26 Kompromisu nie bedzie. Nigdy nie uzyskasz swiatla jaki daje ksenon, poniewaz tam zrodlem emitujacym swiatlo jest palnik gazowy, ktory ma lekko niebieskawy plomien prawie taki jak w palniku acytelenowotlenowym. Natomiast jak wiadomo w normalnej zarowce jest zarnik wyk z drutu wolframowego, ktory zarzy sie na zolto. Producenci chcac uzyskac pdeudo ksenon stosuja tzw filtr optyczny barwiac bankie zarowki na niebiesko. Jak wszechobecnym wiadomo kazdy filtr pochlania czesc energii swietlnej. W ten oto sposob bedziesz mial niebiskawy kolorek ale nasycenie swiatla do dupy lub na odwrot.. |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-02-28 16:27:00
Jeden chuj i tak wiadomo o co chodzi Hm Jesli tak jest musze zmienic lekture na nowsza |
Skee Vel Satis Jaworzno | 2004-02-28 17:34:34 Ważne że świeci na ładny niebieski kolor |
Goel będzie X30XE Warszawa | 2004-02-28 21:49:46 a tak Prawda a Bogiem to nieraz zal dusze sciska jak widac 126p czy inny gatunek przodownika Polskich szos przystrojony w imitacje xenonow dajacych tą lekko zabarwioną niebieska poświatę
i jak se pomysle ze kiedys w mojej Omedze cos takiego a nie xenona jezeli mi sie juz to zamarzy dac to wcale mi sie to nie widzi. ale test pouczajacy. szczegolnie gdy na rynku pojawia sie i bedzie pojawialo coraz wiecej lepszych gatunkowo zarówek ktore oferuja takie a nie inne swiatlo. powiem tylko tyle ze za oceanem ani troche nie jest to popularne. Amerykanie nie bawia sie w to. w Europejskich autach ktore kupowane sa tu u dealerow oczywiscie seryjnie montowane sa xenony czy to w BMW czy Volvo ale poza "naszymi" markami nie spotyka sie tego rodzaju rozwiazan w nowych amerykanskich autach [przynajmniej ja ich nie widze na ulicach [Zachodniego Wybrzeza]. pozdrawiam |
3zer omega mv6 warszawa | 2004-03-01 08:42:24 Wcale nie napisałem, ze chcę udawać, ze mam ksenony. Po prostu szukam, jak wielu użytkowników Omegi sposobu na uzyskanie najlepszego światła. Najlepszego - nie znaczy "najbardziej niebieskiego". Po prostu takiego które da najlepsze oświetlenie drogi. Wiadomo, że liczy się tu:
- siła strumienia światła, - równomierność rozkładu strumienia światła (która też potrafi być różna przy róznych żarówkach, jak zauwazyłem - choć ten wątek akurat pominąłem tutaj) - barwa światła (umówmy się - w bielszym świetle producentom samochodów/lamp nie chodzi tylko o to żeby fajnie wyglądało, ale jest to światło bardziej przyjazne oku ludzkiemu) Coś jeszcze pominąłem? |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-03-01 13:16:54 Jaja, niewiedziałem że Amerykanie nie kupili ksenonów ???!!!!
Dziwne jak diabli... |
Goel będzie X30XE Warszawa | 2004-03-02 11:01:21 3zer:
nic nie pominales 3zer a ja nie chcialem zebys odebral to co napisalem jako atak czy cos formie temu podobnej. jezeli tak sie stalo to przepraszam. nie powiedzialem tez ze nie bede korzystal z Twoich doswiadczen w tej dziedzinie. a nawet na pewno bede!! to o czym piszesz to szczegoly. ale bardzo istotne. takie nad ktorymi ja nawet sie jeszcze nie zastanawialem wiec tym bardziej nie powinienes negatywnie odebrac tego co pisze bo Twoje doswiadczenie w tym 10 razy przewyzsza pewnie to co ja wiem o Kusicielskim Spojrzeniu Omeś Wieczorowa Pora boogie: zdziwisz sie boogie jak Ci powiem jakie auto jest tu uwazane za najwiekszy luxus i szpan i reszte propagandy z tym zwiazanej. zdziwisz sie Ty i Inni Klubowicze... to nic innego jak bmw ale Oni mowia na to coś : "bi em dabelju" buahahahaha. i uwazaja sie za tych lepszych... ale to tak jak pewna grupa uzytkownikow tych "cosiów" w Polsce. pozdrawiam. |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-03-02 11:23:31 Wiem o BMW w USA.
A potem debile przerabiają - "tuningują" te auta tak że serce krwawi. Generalnie są śmieszni, wymyślaja swoje badziewne auta, a potem kupują europejskie samochody.... Fakt że nie mają gustu i wyczucia za grosz. |
3zer omega mv6 warszawa | 2004-03-03 09:24:32 =>Goel
Spoko, Goel, nie odebrałem tego jako ataku, po prostu wyjaśniłem o co mi chodziło |
Goel będzie X30XE Warszawa | 2004-03-03 12:22:11 to 3zer:
uf... pozdrawiam. ***************** to boogie: z tymi przerobkami to bardziej ich ciagnie w strone japonskich produkcji [czyt. Honda. i znowu Honda. i Honda jeszcze raz] bardziej tez widac jakies połatane VW bo zeby tuningiem wizualnym to nazwac to nie bardzo... i co mnie tu zaskoczylo: oni sami nawet filtrow powietrza nie wymieniaja... nie mowiac juz o jakis glebszych kombinacjach jak "my z Polska". od wszystkiego są mechanicy i specjalistyczne firmy ktore zajmuja sie profesjonalnym tuningiem. caly czas opisuje tylko to co widze w zakresie zachodniego wybrzeza. ale masz racje: gdy juz sami sie za cos biora aby ich auto wyroznialo sie w tlumie to zazwyczaj je tak kaleczą ze trudno jest zapomniec taki widok niestety... pozdrawiam. ide spac. u mnie 3:30 AM |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-03-04 17:01:22 Proponuję prostrze rozwiązanie. Wymienić reflektory soczewkowe na nowe. Ja tak zrobiłem na razie w jednym reflektorze, bo byłem zmuszony i efekt jest niesamowity. Zwykła w nim żarówka świeci znacznie jeśniej niż sąsiedni reflektor z żarówką Osrama +30.
koszt 100 PLN. Pozdro. |
3zer omega mv6 warszawa | 2004-03-05 09:19:32 Hmmm... 100 zł? To bardzo tanio. Masz na mysli same reflektory, czy może soczewkę / wkład?
Pamiętam, ze jak rok temu wstawiałem do mojej starej omesi (r.i.p.) reflektory soczewkowe, to zapłaciłem cos koło 600 zł za 2 szt. I to była dopiero róznica - przejście z normalnych lampek na soczewki. Ale faktycznie, nowe to nowe. Mimo, że nie były to oryginały Hella, to świeciły znacznie lepiej niż te które mam w moje obecnej omedze (jeszcze fabryczne). |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-03-07 20:39:20 Tyle zapłaciłem za wymianę całej lampy soczewkowej znajdującej sie wewnątrz reflektora. W to było wliczone ponadto wyczyszczenie całego odbłysnika i robocizna. |