Pomocy Linka nie schodzi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
m pytanie jak odpina sie linke od prędkościomierza w omia-A od strony deski rozdzielczej
i czy wskazówki sie odpinają i w iaki sposób bo chce załozyć białe tarcze a boje sie ciągnąc na chama
Odpisz -dzienki

witaj,

jak się już dostaniesz do zegarów(zdjęcie obudowy itd.), odkręcasz deskę, wkładasz łapę między kolumną kierowniczą a deską( w kierunku do góry) usiłujesz namacać palcami podłączenie linki do zegarów i musisz nacisnąć blaszkę (sprężynkę zabezpieczającą - od spodu linki) i wtedy pociągnąć za linkę - albo ktoś drugi ciągnie od strony silnika.

Jak wyjmiesz rękę - to nie pokazuj jej nikomu o słabych nerwach... Moja wyglądała, jakbym się pochlastał... ale to tylko za pierwszym razem

Powodzenia
Mały

Odkręć drugi koniec linki od skrzyni i wepchaj trochę w otwór w przegrodzie od strony silnika - wtedy masz więcej luzu za zegarami i możesz dalej je wyciągnąć i łatwiej manewrować. (trochę można też podepchać bez odkręcania od skrzyni - może wystarczy)

Odkręć drugi koniec linki od skrzyni i wepchaj trochę w otwór w przegrodzie od strony silnika - wtedy masz więcej luzu za zegarami i możesz dalej je wyciągnąć i łatwiej manewrować. (trochę można też podepchać bez odkręcania od skrzyni - może wystarczy)

zrob tak jak napisal prowo,odkrec linke od skrzyni biegow wtedy nie musisz jej naciagac zeby sie dostac,wyjmiesz dwie kostki od zegarow pociagniesz je troche i linka jest twoja...wymienilem to tydzien temu i do 60 km/h mi pulsuje...panowie co moze byc,wszystko jest ok a wskazowka mi drga,wkurzajace to troche

Zanim zabierzesz się do ponownego grzebania, potrenuj troszkę cierpliwość i pojeździj tak przez jakiś czas, są spore szanse, że linka sama "się ułoży".
Ja za to przy ostatnim grzebaniu w zegarach (latem) coś popsułem w liczniku kilometrów (no, przestał liczyć kilometry znaczy się )i jakoś nie mam natchnienia żeby tam znowu zaglądać.

[ wiadomość edytowana przez: darq dnia 2004-03-06 09:11:55 ]

Dzięki za wyjaśnienia

1. chce wyciągnąć zegary wszystko jest OK tylko linka od prędkościomierza nie chce mnie puścić właściwie to pancerz odpiąłem tą sprężynkę co trzyma pancerz i nic dalej siedzi ani drgnie

2. chce też założyć białe tarcze na zegary ale żeby te stare ściągnąć musze ściągnąć wskazówki tylko czy się da boje się ciągnąć na chama żeby ich nie urwać
- one są na zatrzaskach ???????????
z góry dzięki za odpowiedz

POZDRAWIAM Brylant.

jak włożysz rękę za zegary ,aby zdjąć linke należy najpierw ją wcisnąć w zegary a potem przekręcic w którąś stronę i dopiero zejdzie.

Cytat:
wymienilem to tydzien temu i do 60 km/h mi pulsuje...panowie co moze byc,wszystko jest ok a wskazowka mi drga,wkurzajace to troche

Prawdopodobnie za słabo dokręciłeś nakrętkę przy skrzyni tzn. ja tak miałem jak dokręciłem to jes ok. A swoja drogą to dojście do tego ustrojstwa tez jest zajebiste ja musiałem pożyczyć specjalnie wygięte kombinierki bo inaczej nie dało rady