OFE ING

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy użytkownicy powoli zbliża się termin losowanie do OFE. Warto wybrać samemu niż pozwolić się wylosować.

Chętnych zapiszę lub przepiszę do Otwartego funduszu ING.
Dane znajdziecie w profilu lub piszcie na priv

Cytat:
2009-06-05 22:10:50, Nortonn pisze:
Drodzy użytkownicy powoli zbliża się termin losowanie do OFE. Warto wybrać samemu niż pozwolić się wylosować. Chętnych zapiszę lub przepiszę do Otwartego funduszu ING. Dane znajdziecie w profilu lub piszcie na priv

ja wole PKO SA

Ja mam w pocztylionie. Ostatnimi czasy była taka pani z AIG u mojej narzeczonej i przy okazji mnie chciała przepisać. Nie dałem się, broniłem się dzielnie.

I tak nie dożyjemy tej kasy wiek emerytalny będzie 80l a życia 35

Cytat:
2009-06-05 23:59:03, markon pisze:
I tak nie dożyjemy tej kasy wiek emerytalny będzie 80l a życia 35

O tak

Drodzy użytkownicy powoli zbliża się termin losowanie do OFE. Warto wybrać samemu niż pozwolić się wylosować.

Chętnych zapiszę lub przepiszę do Otwartego funduszu Pocztylion.
Dane znajdziecie w profilu lub piszcie na priv

Cytat:
2009-06-05 22:10:50, Nortonn pisze:
Drodzy użytkownicy powoli zbliża się termin losowanie do OFE. Warto wybrać samemu niż pozwolić się wylosować. Chętnych zapiszę lub przepiszę do Otwartego funduszu ING. Dane znajdziecie w profilu lub piszcie na priv

A co to za różnica czy wylosują czy nie przecież to wszystko jedno i to samo złodziejstwo!!!

Cytat:
2009-06-06 13:12:17, kondziak pisze:
A co to za różnica czy wylosują czy nie przecież to wszystko jedno i to samo złodziejstwo!!!

Różnica jest taka, że w losowaniu nie biorą najlepsze 3 pierwsze fundusze w danym roku i najgorsze. Fundusze różnią się tym, że każde z nich inwestuje inaczej czyt. różne są ich późniejsze zarobki i tym samym więcej jest na Twoim koncie.

Cytat:
2009-06-06 21:04:09, Nortonn pisze:
Różnica jest taka, że w losowaniu nie biorą najlepsze 3 pierwsze fundusze w danym roku i najgorsze. Fundusze różnią się tym, że każde z nich inwestuje inaczej czyt. różne są ich późniejsze zarobki i tym samym więcej jest na Twoim koncie.

I teraz zadaj sobie zayebiście ważne pytanie - co możemy powiedzieć o inwestycjach czy sytuacji finansowej TU OFE za 20/30/40 lat?

OFE trzeba traktować jako pewnego rodzaju bufor - nie liczyłbym za mocno na godziwą emeryturę - zarówno z OFE, jak i z ZUS.

Cytat:
2009-06-06 21:31:19, pyrekcb pisze:
I teraz zadaj sobie zayebiście ważne pytanie - co możemy powiedzieć o inwestycjach czy sytuacji finansowej TU OFE za 20/30/40 lat? OFE trzeba traktować jako pewnego rodzaju bufor - nie liczyłbym za mocno na godziwą emeryturę - zarówno z OFE, jak i z ZUS.

Pewnie masz rację, za te kilkanaście lat wysokość emerytur będzie taka jak dziś wydajesz na zakupy w hipermarkecie na następny tydzień...

OFE na razie jest obowiązkowe dla każdej osoby, więc chętnych zapisuję. Nie zmuszam nikogo - to jest po prostu wygodne dla klienta, podpisuje wniosek i niczym nie musi się martwić. Za jakiś czas dostaje potwierdzenie i po sprawie.

Nie poruszyłeś najważniejszej kwestii - ile płacisz za zapisanie się/przepisanie do oferowanego przez Ciebie funduszu? Bo wiesz... za darmo to nawet w ryja już nie chcą dawać.

Cytat:
2009-06-07 11:10:34, piotr_ek pisze:
Nie poruszyłeś najważniejszej kwestii - ile płacisz za zapisanie się/przepisanie do oferowanego przez Ciebie funduszu? Bo wiesz... za darmo to nawet w ryja już nie chcą dawać.

Gość dostaje prowizję, a koszty to druga kwestia w zależności od funduszu

Fajny biznes, kasa się kręci