ASO - naprawy blacharskie W-wa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

oficjalnie ogłaszam sezon na zające otwarty i w związku z tym mam pytanie które ASO w Warszawie polecacie na naprawę.
Co prawda poszły tylko same plastiki ale chce to potwierdzić. jednocześnie zależy mi na naprawie bezgotówkowej z Hestia

Pozdrawiam
Mariusz
corolla 2002

JA naprawiałem w tym roku pojazd ( maj) po kolizji w ASO MArki. Muszę przyznać, że robota wykonana fachowo... i bezgotówkowo. Żadnych problemów. NAtomiast ostrzegam przed Toyota Bielany ul. Klaudyny 1. Naprawy to perfekcja braku perfekcji.
Ale słyszałem dużo dobrego i o Wiśniewskim. JA osobiście serwisuję pojazd T.Włochy... tyż b. polecam.

Cytat:
2004-03-29 09:12:06, mw72 pisze:
Witam wszystkich

oficjalnie ogłaszam sezon na zające otwarty i w związku z tym mam pytanie które ASO w Warszawie polecacie na naprawę.
Co prawda poszły tylko same plastiki ale chce to potwierdzić. jednocześnie zależy mi na naprawie bezgotówkowej z Hestia

Pozdrawiam
Mariusz
corolla 2002

Ja naprawiałam w Markach a dodatkowo tam też zgłaszałam szkodę do Hestii - i juz mnie nie interesował problem wyceny itp...
A chociaż mam po ostatniej wpadce awersję do serwisu w Markach to część blacharsko-lakiernicza jest the best (podobno najlepsza w Polsce)

a o toyota radość ktoś może coś powiedzieć ??

Ja robiłem u Wiśniewskiego w Mościskach, jestem zadowolony. Jednak to był drobiazg więc ciężko coś więcej powiedzieć. Zdaje się Bigman robił (odbudowywał) u nich swojego Yarisa.

Ja odradzam radość - pisałem już kiedyś o tym

oj żeś ty nie zeskrobał tego zajca - oj był by pasztecik

ja tez blacharke robilem w Markach. to byla w sumie drobnostka, ale zrobione ladnie. jedyne co zapomnieli to nakleic folie przy nadkolu, ale po upomnieniu sie poprawili

No właśnie, całe Marki. Trzeba zawsze sprawdzać i przypominać, albo wręcz pokazać palcem. A chodzi o denerwujące drobiazgi.

Kiedyś odstawili mi samochód ze słowami "ręcznie umyty" a na drzwach kierowcy pozostały czarne plamy po jakimś smarze. Pokazałem palcem i gość ... wjechał spowrotem do warsztatu, żeby plamy wytrzeć papierowym ręcznikiem. To się nazywa profesjonalizm

Co do Radości, jedna z firm w których pracowałem kupowała tam Toyki, ale serwisować jeździła gdzie indziej. To było parę lat temu, ale z tego co słyszę od znajomych niewiele się poprawiło w Radości.

[ wiadomość edytowana przez: jackal dnia 2004-03-30 10:26:02 ]

Własnie rano oddalem samochód do wisniewskiego przyjeli mi go od reki i moze bedzie gotowy do piatku. W innych aso proponowali mi termin wstawienia samochodu za 1 tydzień lub 2 tyg !!!

opowiem jak zrobili

Dzieki serdeczne wszystkim za podpowiedzi
ps.
Dziwi mie tylko fatalna opinia o klaudyny ... ja tam kupiłem autko i byłem bardzo zadowolony z obsługi sprzedajacego jak i serwisu ....

Cytat:
2004-03-29 11:41:44, jackal pisze:
Ja robiłem u Wiśniewskiego w Mościskach, jestem zadowolony. Jednak to był drobiazg więc ciężko coś więcej powiedzieć. Zdaje się Bigman robił (odbudowywał) u nich swojego Yarisa.

Poczekaj na porównanie Wiśniewskiego z Klaudyny

Trzymamy kciuki, informuj na bieżąco.

Jak narazie start gorszy od klaudyny - obsluga
;-( Pan sie strasnie spieszyl w poniedzialek wreczyl mi plik dokumentow i kazal wszystko uzupelnic w wtorek rano wrocic

ale mam ze to wszystko co najgorsze mnie tam spotkalo

Cytat:
2004-03-30 15:51:25, jackal pisze:

ja odbudowywałem swojego yarisa po dzwonie właśnie u Wiśniewskiego

z obsługi i jakości wykonania naprawy jestem bardzo zadowolony gdy pojechałem na oględziny po naprawie do ubezpieczyciela to nawet oni mówili, że jest bardzo ładnie zrobiony

co ważniejsze - nikt nie chce wierzyć, że samochód jest po dzwonie i nie miał przodu i boku

wszystkie PMS yarisy z warszawy były już niestety dzwonione i wszystkie były naprawiane właśnie u Wiśniewskiego - wszyscy są zadowoleni i polecają dalej

co do tego, który jest najlepszym serwisem blacharskim toyoty w Polsce to nie wiem - nie naprawiałem w każdym więc trudno mi jest ocenić

wiem jednak, że tylko 3 aso w Polsce mają certyfikat toyoty "Body & Paint" w tym właśnie Wiśniewski

przy odbiorze sprawdź czy samochód będzie miał wszystkie przezroczyste naklejki na progach i błotnikach bo takie drobiazgi łatwo przeoczyć

Cytat:
2004-03-31 15:54:28, Bigman pisze:
....
przy odbiorze sprawdź czy samochód będzie miał wszystkie przezroczyste naklejki na progach i błotnikach bo takie drobiazgi łatwo przeoczyć

że co ?? chyba jestem lamerem w tej dziedzinie (to moja pierwsza toyotka) i nie wiem o jakich naklejkach mowisz

u mnie poszły tylko plastiki zderzak, osłona silnika, halogen i mocowanie nadkola
blachy całe

no to jestem w szoku
samochód juz gotowy do odbioru dzis popołudniu - express - i wszystkie formalności z Hestia zalatwione

+ Bardzo duży plus dla Wisniewskiego

Cytat:
2004-03-30 16:21:12, mw72 pisze:
Jak narazie start gorszy od klaudyny - obsluga
;-( Pan sie strasnie spieszyl w poniedzialek wreczyl mi plik dokumentow i kazal wszystko uzupelnic w wtorek rano wrocic

ale mam ze to wszystko co najgorsze mnie tam spotkalo

Cytat:
2004-03-30 15:51:25, jackal pisze:

Cytat:
2004-04-01 12:11:50, mw72 pisze:

że co ?? chyba jestem lamerem w tej dziedzinie (to moja pierwsza toyotka) i nie wiem o jakich naklejkach mowisz

poszukaj naklejek w okolicach kol to zobaczysz - zabezpieczaja przed uszkadzaniem lakieru przez kamienie lub pasazerow

Cytat:
u mnie poszły tylko plastiki zderzak, osłona silnika, halogen i mocowanie nadkola blachy całe

to co to za dzwon ...

Cytat:
2004-04-01 12:41:08, mw72 pisze:
no to jestem w szoku
samochód juz gotowy do odbioru dzis popołudniu - express - i wszystkie formalności z Hestia zalatwione

+ Bardzo duży plus dla Wisniewskiego

No widzisz