Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bartosz8 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poręba | 2004-03-31 18:55:00 WItam! czy orienuje sie ktos.. jak zamontowac wskaźnik tunningowy (obrotomierz) do toyoty yaris - do produktu dostałem instrukcje : Wszystkie obrotomierze są sterowane elektronicznie.
Przeznaczone są do samochodów z silnikami beznzynowymi : 4, 6, 8 - cylindrowymi. Obrotomierz w jednej z opcji podłączenia może pobierać sygnał z cewki – nie są wymagane żadne inne dodatkowe elementy do jego pracy (np. czujnik indukcyjny pobierający sygnał z wału). Zakres obrotów : 0 - 8000 R.P.M. (X 1000) gdzie ta Cewka jest ???? o ktorej jest mowa ?? Z gory dziekuje. P.S. sklep nie wie jak to zrobić haha śmiech |
alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-03-31 21:05:52 fiu fiu ładne autko... chociaż troszkę przypomina mi sejczento
Co do obrotomierza to nie wystarczy Ci fabryczny no chyba że chcesz więcej "mocy" czyli jeśli będziesz miał na fabrycznym 5 tyś i na obrotomierzu "tuningowym" 5 tyś to prędkość obrotowa silnika będzie wynosiła 10 tyś Wpadnij kiedyś na zlot na Śląsku to może coś razem wymyślimy |
El_Chueco TOYOTA DRIVER Fiat 125p Wrocław | 2004-03-31 21:54:54 Bartosz - powiedz mi jak poradziles sobie z tymi tylnymi lampami? Gdzie one maja przeciwmgielne? |
Crit | 2004-03-31 21:56:14 Szukanie cewki w yarisie może potrwać wieki bo jej nie ma.
Obrotomierz podpinasz na pin komputera |
Crit | 2004-03-31 22:59:20
dobrze wiesz o co chodzi |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-01 00:10:08 bartosz8 gdzie kupiles i ile zaplaciles za biale lampy tylne? |
bartosz8 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poręba | 2004-04-01 20:17:30 witam! to tak jezeli ktos by chciał tez obrotomierz w yarisie to niech o nim zapomni ... jest to nie wykonalne... chyba ze wpiąć się w komputer a wtedy ingerencja w komputer japońca moze drogo kosztowac ( słowa najlepszego elektornika samochodowego jakiego znam). Obrotomierz... kupiłem dla tego bo mi sie spodobał, i wole obrotmierz analogowy(niestety zostane przy seryjnym ) a licznik taki jak mam (elektroniczny).
Białe Lampy to lampy IN-Pro cena 1000 pln zakupiłem na www.tuning.pl (polecam), przeciw mgielne to jest (na lewej lampie)to czerwone (od klapy). Co jeszcze do lampy to ze paruje... przed załozeniem trzeba jeszcze raz uszczelnic silikonem (bezbarwnym ) http://www.sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=71914 Alan 03 - hehe moze cos z sejczento to ma w sobie P.S. Yaris jest teraz w gruntownej przebudowie... pochwale się efektem jak skończe... [ wiadomość edytowana przez: bartosz8 dnia 2004-04-01 20:18:51 ] |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-01 23:02:34 1000zl to kupa kasy jak za te lampy
a co do uszczelniania to jak kazde inne czy to biale czarne czy lex-looki |
MaciekB 4R W | 2004-04-01 23:17:38
no co Ty... pierdzieliłem się z tym szajsem dwa razy i nadal po myjce ciśnieniowej woda w środku... |
bartosz8 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poręba | 2004-04-02 13:56:51 nie wiem czy jak kazde inne, mam/miałem tylko inpro białe... i wiem ze je trzeba doszczelinić podobniesz w lexusach tez trzaba ale tak tylko słyszałem... (wiadomość nie potwierdzona) |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2004-04-02 14:28:27 Moje nie trzeba było nic uszczelniać, mam je już trzy lata i nigdy nie parowały. Ale to są japońskie do Vitza (mam pudełko mogę pokazać ) a nie te podróby co teraz się pokazały . |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-02 16:24:02
Gdzie kupiłąś osprzęt d oVitza?? Ktoś tym w Polsce handluje ??? Co z innymi modelami ??? |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2004-04-02 18:37:12
Nie, nie kupowałam tego w Polsce, znajomy przywiózł mi z Belgii. Mieli wtedy jeszcze tylko do Celici. |
Darsoft TOYOTA DRIVER Yaris Luna Braniewo | 2004-04-02 22:14:23 Bartosz8 jak dla mnie to auto bajka . Gratuluję pomysłów i ......kasy .
|
bartosz8 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poręba | 2004-04-02 22:49:53 dzieki bardzo za komentarze...
Katka... no możliwe... jak ja swoje lampy oglądałem jeszcze w pudełku to wydawały mi sie dobrze uszczelnione... no ale i tak zaczeły parowac... nie mam pojęcia dlaczego.. ale fakt faktem mówili mi przed kupnem zebym je jeszcze raz obsmarował sylikonem... pozatym jezeli masz lampy od Vitza... to zapewne są produkcji japońskiej (jak napisałeś) to wątpie zeby parowały bo to wkońcu toyoty wyrób a In Pro jest produkcji Niemieckiej jak dobrze pamiętam... no i dalej wiecie jak to jest...niby najlepsza lampa ( nie zaliczając soczewek) a i tak ma wady... lecz wykonanie jest bombowe nie wszystko jest idealne... ale i tak warto... |