Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-23 16:26:39 Panowie.
Dźwięk przy wciśnięciu dobiega ze sprężarki. Sprężarka ma 2 lata, wymieniona na gwarancji. Była nabita. Jak włączy się to pracuje w miarę cicho. Ale zanim to nastąpi jest normalne wycie... Czy to brak oleju ? Można dolać samemu ? Czy tylko "kombajn" da radę ? Zrobiło się po zimie, i ostatnio się pogłębiło... Wymyśliłem jeszcze jeden powód. Mianowicie za słaby naciąg paska To jeszcze jest do sprawdzenia. Teraz OT, żeby za jednym razem. Do wszystkich używających środka "Motor-life". Jest to podróbka, która nie ma nic wspólnego ze środkiem "Militec-1". Najprawdopodobniej jest to mieszanka środków uszlachetniających... Jeden z linków opisujących sprawę => www.autka.pl |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-06-23 17:06:42 Może też wyć rolka napinasza klimy, choć dokładny odsłuch sprężarki powinien wyjaśnić sprawę...
Widzę że jednak temat klimy jest poważny... a więc porady chyba moga się przydać.. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-23 17:17:44 Dzięki za sugestię
A dział porad |
SPERmOjadEk Volvo V70 2,5TDI 97/98 Białystok | 2003-06-23 23:08:12 1. potwierdzam tezę Maćka GT o napinaczu. Wymiana łozyska za 25zł (to cena przy najlepszych).
2. Bardziej jednak prawdopodobne (sam to miałem) to łozysko w sprzęgiełku. A teraz uwaga (co prawda pisałem o tym kiedyś na forum), NIE NALEŻY kupować całego-chociaż tak wystepuje jako część. Jest tam specjalne łozysko do tychże sprzegiełek jakiejś japońskiej firmy, która jest prawdopodobnie monopolistą w tym zakresie. Łożysko kosztuje 100-150zł.Wymiana raczej nie powinna nastręczać trudności. Podpowiedź:do sciagania sprzegiełka z ze sprężarki doskonale pasuje ściągać od motorynki, odradzam walenie młotkiem bo pokaleczysz koło pasowe. 3. Sama sprężarka. Nic Ci nie powiem bo moja chodzi 7 lata bez zarzutu.Byc może podczas uzupełniania-wymiany czynnika w klimie ktoś pożałował oleju. Życzę wersji 1 ostatecznie 2. Wspólczuję, jeśli bedzie 3 |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-23 23:13:52 Z poprzednią były podobne jaja. Ale to działo się zanim, ojciec kupił auto. hmm... może na wyrost wymienili sprężarkę ? Oby tak było
Dziękuję za odpowiedzi |
DeDorsz Espero Kraków | 2004-04-02 09:36:02
Halo halo, może jednak znajdzie się ktoś, kto udzieli mi konkternej odpowiedzi.. z góry dziękuję |
ciezki Warszawa | 2004-04-05 17:57:22 Witam wszystkich.
Mam problem, dzwoni mi sprzęgiełko od klimy do tego stopnia że musiałem zdjąć pasek. Poszukuję łożyska do tego właśnie sprzęgiełka i człowieka, który doradzi mi jak to wymienić oraz powie mi co mogę popsuć w razie gdy mi się nie uda ciezki_@poczta.onet.pl |
andrzej_o Espero k/Mińsk Mazowiecki | 2004-04-08 21:25:37 [quote]
2003-06-23 23:08:12, SPERmOjadEk pisze: 1. potwierdzam tezę Maćka GT o napinaczu. Wymiana łozyska za 25zł (to cena przy najlepszych).[quote] Gdzie można dostać takie łożysko w Warszawie i jaki ma symbol. Pytam, bo mam do wymiany, a w tamtym roku cena jaką usłyszałem za oryginalne łożysko to było 150 zł. |