Zagadka dla mechanika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jesli juz pytałem to przepraszam. ale czy ktos moze mi powiedziec/wytlumaczyć dlaczego mój c30se chodząc na wolnych obrotach po odkreceniu korka wlewu oleju gasnie ? gdzies czytalem ze to nieszczelnośc dolotu bo sie wyrównuje cisnienie i zdycha. prawda to?

moim zdaniem dostaje lewe powietrze przez odme i poprostu go dlawi zbyt uboga mieszanka

A co odma ma wspólnego z mieszanką?

Regan ja tak miałem problem tkwił w dual ramie( nie otwierał się jak należy), po usunięciu usterki, teraz obroty silnika spadają nieznacznie.Choć nie wiem jak miało to związek.

Ma, bo dostaje lewe powietrze odmą pomiędzy pokrywą zaworów i dolotem tuż przy przepustnicy - skład mieszanki się nie zgadza.

U mnie nie gaśnie, ale na moment spadają obroty, a po chwili rosną w okolice 700...

Czyli co zrobic? cos mi sie wydaje ze to nie dualram bo ten przy wolnych obrotach p[ozostaje zamkniety. A co do odmy, bo ja o cale zamieszanie podejrzewam to jakiej ona mogla ulec usterce? i jak ja naprawic?

Jeśli nie zamierzasz jezdzić z odkręconym korkiem wlewu oleju, to czym się przejmujesz???

heh no nie zamierzam, tylko to lewe powietrze moze sprawiac ze auto nie ma mocy... juz mi sie pomysly koncza a auto dalej mulaste.

Cytat:
2004-06-19 13:20:03, regan pisze:
heh no nie zamierzam, tylko to lewe powietrze moze sprawiac ze auto nie ma mocy... juz mi sie pomysly koncza a auto dalej mulaste.

Więc to chyba nie ten problem.
Dawno temu kiedy kupowałej swoje SEJ, podczas przeglądu przed zakupem machanicy właśnie testowo odkręcali korek oleju, i objaw ostrego spadku obrotów (nie pamiętam czy do zgaśnięcia) uznali za WŁAŚCIWY, i że to właśnie wskazuje na ogólną szczelność.
Osobiście nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...

Robert

opisz dokładniej tę mułowatość - może uda się cuś doradzić...

no i sprawdź 40 - 150 zobaczymy jak baddzo go zamuliło

mul jest konkretny bo jak z miejsca dam pedal do dechy to nie zamieli nawet kolami tylko sie zacznie zbierac, zbierac itd... az sie rozbuja ale tych prawie 300Nm jakos nie czuc. i przez to ogolnie mam dola.