STUKI ZACISKÓW HAMULCOWYCH W YARISIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W YARISIE MOJEJ SIOSTRY ZAUWAŻYŁEM NIEPOKOJĄCY OBJAW A MIANOWICIE STUKI DOCHODZĄCE Z ZACISKÓW HAMULCOWYCH. WYSTĘPUJE NA NICH LUZ I NA BRUKU STUKAJA.
W SERWISIE SMAROWALI NAJWPIERW PROWADNICE W ZACISKACH POMOGŁO NA DWA TYGODNIE. DRUGA WIZYTA COS POPODKŁADALI POD KLOCJI NACIĄGNEJI JAKIEŚ SPRĘŻYNKI KLOCKÓW, I GENERALNIE ŚCIEMIAJĄ ŻE TEN TYP TAK MA. CZY KTOŚ Z TYM SIE SPOTKAŁ W SWOIM CACYSZKU?
DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ

Cytat:
2004-07-07 14:45:29, rafala pisze:
CZY KTOŚ Z TYM SIE SPOTKAŁ W SWOIM CACYSZKU?

w moim yarsie z 2001 ten typ na pewno tak nie ma - radzę podjechać do innego serwisu

natomiast u mnie po 50k km w tylnych bębnach coś stukało po rozgrzaniu - okazało się, że mam obluzowane szczęki - bez żadnego ale wymienili mi wszystkie szczęki na nowe na 2 dni przed końcem gwarancji

Hmmmm - a moze to cos z klockami - moze klocki sie zuzyly? - pamietamjak dzis ze jak mialem klocuszki na wymarciu to niemilosiernie dzwonilo w tarczach

to są klocki hamulcowe, ponoć w wersjach francuskich to "normalka" zresztą u mnie też jest ten sam objaw i nic z tym Ci nie zrobią a jak Ci się coś uda wykombinować to daj znać