Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michal77 omega gorzow wlkp | 2004-06-29 19:16:43 Witam. Mam omge 2,5 TD i kilka pytan.
Czy piszczacy pasek da sie jakos uciszyc (piszczy ponizej 1000 obrotow). Czy jest jakas mozliwosc regulacji samonapinacza. Czy wystepuja tylko 2,5 TD (spotkałem takze emblematy 2,5 TDS) - roznice. |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-06-29 20:20:57 "DZIEN DOBRY .....JESTEM ......UZYTKOWNIKIEM OPLA OMEGI.....(WSTAWIC MEDEL ) MAM GO .....(JAK DŁUGO) TO JEST FAJNE AUTO ALE MAM PROBLEM....SZUKAŁEM W WYSZUKIWARCE ALE NIC NIE ZNALAZLEM O POMPIE.....ITP ITD"
Ogarnij sie trochę, strzel rundkę wokól komputera i pomyśl. To, ze net jest ogolnie dostepny nie oznacza, ze mamy Cie tu znosić. |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-06-30 09:08:28 E...p123 ja jak wchodzę gdzieś to się witam
a ten mój cytat pochodził z innego wątku. Nia miałem zamiaru go straszyć/denerwować/urazić. No dobra, w/g mnie piszczy bo: - luźny, - wypracowany, - piszczy łożysko w alternatorze (niskie ładowanie lub problemy z im), nie wytrzymuje obciązenia. |
tomcio Omega B 2.5 TD Warszawa | 2004-06-30 09:50:11 Witam,
chyba PiotraS bardzo draznia pytnia na forum dotyczace TD(S). Piotrze - tez model TEZ MA logo Opla na grilu !!!! |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-06-30 11:44:19 Hm, ja pitolę czegoś tu nie trybię. Za szybko myślę? Czy mam pisać dużymi literami?
To odnośnie powitania to nie tyczyło się Ciebie, p123 tylko naszego nowego kolegi, który po raz pierwszy wszedł na forumu. Więc w czym rzecz? Tomcio, drażnią mnie psoty w stylu: "co mi stuka z tyłu nie wiem gdzie ale stuka, pomożecie?" albo "dzisiaj rano zobaczyłem plamę pod samochodem, jak myśłicie co to może być?" albo "ubywa mi płynu jak myslicie co jest przyczyną?" Wszystkie z tych pytań mają po setkę odpowiedzi. i między innymi mogą być takie: ad 1 w bagazniku lata kawał klucza ad 2 pies się sikał, ad3 raz jak sprawdzono płyn to samochód stał prosto a nastepnym razem gdy kolo spojrzał, to maska była wyżej nie dupa. albo, raz jak sprawdzał to był zimny silnik, a next był gorący i w zbiorniku było mniej. O innych bardziej błachych nie wspominam bo po co? A od moich złych dni to z daleka. I wierz mi p123 pasek nie piszczy bo chce sobie piszczeć i spray jets tylko doraźny ot na kilka dni aby mieć czas na poprawę. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-06-30 12:02:17 hej NOWI !!! spokojnie. Jest na tym forum grupa użytkowników zżytych ze sobą niemal jak rodzina i tak sobie tu gadamy i popychamy pierdoły i jak mamy dobry humor (i czasem wiedzę w temacie) to możemy udzielić jakiejś porady lub nie bo taką mamy ochotę. I zazwyczaj to robimy, ale bywamy kapryśni jak rozsierdzi nas np. dziesiąte pytanie w ciągu tygodnia o przysłowiową już pompę czy coś w tym stylu i wtedy jesteśmy źli . I każemy czytać mądre strony bo jak ktoś przeczyta to może pt 4.4 i 4.3 się ogarnie i wtedy będzie OK. Bo nie jesteśmy tutaj jak DUPA OD SRANIA do odpowiadania na wszystkie trywialne bądź bezsensowne pytania BO NIKT NAM ZA TO NIE PŁACI.
I jak ktoś wpada jak po ogień i zasypuje nas gradem pytań bez dzień dobry ani pocałuj nas w dupę to pewnie zniknie po otrzymaniu odpowiedzi jak więkrzość takich cfaniaków .......... i możemy mieć na niego zlew i wymagać odrobiny kultury dziękuję |
DrA eS ... | 2004-06-30 18:00:32 Drobne wtracenie
1. Weteran ma zawsze racje 2. Jesli nie patrz pkt-1. A wracajac do tematu
Nie... nalezy wymienic pasek. Jesli to nie pomoze wymienic rolki na ktorych pracuje ( u mnie piszczala rolka a nie pasek ). Pasek z nudow nie piszczy |
michal77 omega gorzow wlkp | 2004-07-02 11:45:39 Czesc to ja Nowy. Troche tu skłociłem pare osob.
Dzieki za rady, wykorzystam je i dam znac. Sory ze kogos nerwowego (PiotrS) urazilem i dzieki za wsparcie (p123). Pozdrawiam Michał |
bartold omega 2.5 tds Ostrów Wielkopolski | 2004-07-15 08:28:03 czesc
Ja takze jestem nowy, nie mam na razie zadnych problemow z moja omesia a chcialbym sie tylko przywitac. Zasililam coraz liczniejsze tu grono wlascicieli/zwolennikow turbo diesel'i pozdrawiam wszyskich |
doogas VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-07-15 09:25:56 ze tak się wtrącę... pierwszy post Michała zaczyna sie od "Witam" .. wiec nie wiem o co chodzi.. potem pisze ze ma Omege 2.5TD ..po avatarze i profilu mozna stwierdzic ze B.. i tez chyba ok.. a potem co mu konkretnie dolega.. - ze piszczy mu pasek ponizej 1000rpm.. ..byc moze uruchomil wyszukiwarke i nic nie znalazl no i sie zapytal.. a tu kurde tak go przywitali.. |