Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-07-02 16:29:44
Z których lat to model? Znalazłem takie coś i takie Ciekawe czemu te manuale nie zawierają cariny/corony. Swoją drogą, jesteś w takiej sytuacji jak ja...Jedno co Ci mogę powiedzieć - powodzenia Na forum mozesz śmiało pisać. Tylko czy ktos będzie znał odpowiedź Jaki masz silnik (chodzi mi o oznaczenie) ? [ wiadomość edytowana przez: misiekII dnia 2004-07-02 16:41:52 ] |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-07-08 19:24:33 Hmm... ciekawe która wersja. "Standard" czy Lean Burn ? Ale między nimi różnice były chyba tylko w kolektorze ssącym więc to pikuś
Pozdro. |
sebast Toyota RAV4,BMW 735iL Sosnowiec | 2004-07-14 08:07:47
A więc : 1. Czy ktoś wie czym się różni ten silnik (3S-FE) w RAVce od tego w Carinie. 2. Szukam charakterystyk tego silnika - podstawowy : momentu i mocy i funkcji obrotów. 3. Reguluje się w nim zawory ? - jeżeli tak to : - ile cos takiego kosztuje - czy można samemu, czy jest to skomplikowane i wymaga specjalnych narzędzi - czy profilaktycznie co jakiś tam przebieg sie to wykonuje 4. Czy to normalne, albo co może być przyczyną, że po oruchomieniu silnika (obojętnie zimny czy ciepły, przez parę sekund (2-4 sekundy) silnik pracuje zdecydowanie głośniej - dzwięk podobny trochę do rozregulowanych zaworów, w tym czasie (mniej więcej) świeci też kontrolka ciśnienia oleju - czy takie opóżnienie jeat normalne. W tych samochodach co miałem to kontrolka ciśnienia gasła raczej w ciągu 1-2 sek. Oleju jest OK (ok. max-a) i jest swieżo po wymianie (przed wymianą też tak było) 5. Jaka jest "dobra" cena wymiany paska rozrządu z rolkami ? W ASO powiedziano mi cos ok. 1000zł. !!! W "nie ASO" - specjalizacja japońskie samochody ok. 450zł. z paskiem i rolkami. 6. Gdzie na Górnym Śląsku (lub Zagłębiu) jest dobry serwis Toyoty (oprócz ASO) Może na razie tyle - mam nadzieję, że ktoś odpowie Z góry dzięki. |