Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CrossBurn Cała Polska | 2004-07-12 02:13:52 Jak w temacie. Masz pytania napisz do mnie. Cross@interia.pl |
![]() kacper97 (M) Klubowicz NOK Suzuki Vitara Warszawa | 2004-07-12 21:52:44 Bardzo dziękujemy za propozycje tyle że to co Ty chcesz sprzedać użytkownicy Nivy mogą uzyskac za DARMO ... wystarczy napisać do mnie ![]() |
![]() Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2004-07-14 15:17:02 Albo do mnie ![]() |
![]() kacper97 (M) Klubowicz NOK Suzuki Vitara Warszawa | 2004-07-14 16:02:32 Do NAS ![]() ![]() ![]() |
![]() Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2004-07-19 17:22:44 hmm.. ![]() ![]() Ile oficjalnie płynu hamulcowego wchodzi do orginalnego układu hamulcowego w Nivie ?? ![]() |
![]() kacper97 (M) Klubowicz NOK Suzuki Vitara Warszawa | 2004-07-19 22:03:27 Jest napisane : UKŁAD HYDRAULICZNY HAMULCÓW - 0.60 l.
|
![]() Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2004-07-19 23:00:57 Uuu ....
Więc mam niezły wyciek ![]() I to wewnętrzny ![]() ok idę z nim walczyć ![]() dzięki Kacper, mam tutaj kompletny bałagan jeżeli chodzi o wszystkie instrukcje itp ![]() |
![]() kacper97 (M) Klubowicz NOK Suzuki Vitara Warszawa | 2004-07-19 23:48:55 Słyszałem ostatnio że płyn może zbierać się w serwie .... nie pytaj mnie jak ..... tak słyszałem ![]() |
![]() Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2004-07-20 01:23:09 ![]() ![]() ![]() hmm.... ![]() how? ![]() Przy oryginalej pompie to przecież raczej niemożliwe. To szczelny zamkniety obieg ![]() ![]() |
![]() Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2004-08-17 01:28:48 Skończyłem dłubanine przy hamulcach w swoim autku. Wyciek został zlokalizowany i usunięty..... To znaczy dwa wycieki ![]() Oba w cylinderkach na uszczelkach ![]() Trochę się namęczyłem przy zdejmowaniu bębnów ale w końcu przy pomocy młotka i ściagacza dało radę (niestety gwint w otworach został zniszczony i czeka mnie gwintowanie). Po ich ściągnięciu ukazał się dość nieciekawy widok ![]() ![]() Bilans jest taki, że po oczyszczeniu benzyną powierzchni bębnów i wymianie szczęk hamulcowych oraz uszczelek w cylinderkach płyn powinien przestać wyciekać a autko w miarę hamować. Jeszcze tylko gwintowanie, odpowietrzenie i Jazda ![]() P.S. Korzystając z okazji że niva była całkowicie podniesiona zakonserwowałem podwozie, odnowiłem felgi, Dokonałem konserwacji i regulacji przednich elementów hamulcowych - m.in zaciski, uszczelki na tłoczkach , a także drobnch zabiegów kosmetycznych - podspawanie tylnej klapy ![]() ![]() ![]() |