MotoNews.pl

Instrukcja do Nivy i katalog części - sprzedam

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Masz pytania napisz do mnie. Cross@interia.pl

Bardzo dziękujemy za propozycje tyle że to co Ty chcesz sprzedać użytkownicy Nivy mogą uzyskac za DARMO ... wystarczy napisać do mnie

Albo do mnie

Do NAS

hmm.. . już się pogubiłem w tych instrukcjach
Ile oficjalnie płynu hamulcowego wchodzi do orginalnego układu hamulcowego w Nivie ??

Jest napisane : UKŁAD HYDRAULICZNY HAMULCÓW - 0.60 l.

Uuu ....
Więc mam niezły wyciek
I to wewnętrzny
ok idę z nim walczyć
dzięki Kacper, mam tutaj kompletny bałagan jeżeli chodzi o wszystkie instrukcje itp . I wogóle wszystko się kotłuje...

Słyszałem ostatnio że płyn może zbierać się w serwie .... nie pytaj mnie jak ..... tak słyszałem sam tego nie miałem.

hmm....

how?
Przy oryginalej pompie to przecież raczej niemożliwe. To szczelny zamkniety obieg musiałby zostać uszkodzony solidnie uszczelniacz lub membrana

Skończyłem dłubanine przy hamulcach w swoim autku. Wyciek został zlokalizowany i usunięty..... To znaczy dwa wycieki
Oba w cylinderkach na uszczelkach
Trochę się namęczyłem przy zdejmowaniu bębnów ale w końcu przy pomocy młotka i ściagacza dało radę (niestety gwint w otworach został zniszczony i czeka mnie gwintowanie). Po ich ściągnięciu ukazał się dość nieciekawy widok Płyn nie wyciekł zbytnio spod będnów lecz spowodował ich wewnętrzne zapieczenie... Zużyte (zapewne zbytnim nadużywaniem przeze mnie hamulca ręcznego nie zgodnie z zaleceniami producenta ) szczęki także w nim pływały...
Bilans jest taki, że po oczyszczeniu benzyną powierzchni bębnów i wymianie szczęk hamulcowych oraz uszczelek w cylinderkach płyn powinien przestać wyciekać a autko w miarę hamować. Jeszcze tylko gwintowanie, odpowietrzenie i Jazda

P.S.
Korzystając z okazji że niva była całkowicie podniesiona zakonserwowałem podwozie, odnowiłem felgi, Dokonałem konserwacji i regulacji przednich elementów hamulcowych - m.in zaciski, uszczelki na tłoczkach , a także drobnch zabiegów kosmetycznych - podspawanie tylnej klapy