Omega B sedan - listwy boczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
przegladalem forum. jest temat listew bocznych ale nie w takim zakresie jaki mnie interesuje stad zwracam sie do Was o porade.

zaczalem zdejmowac z mojej omegi listwy boczne. sa czarne i nie za bardzo mi sie podobaja. liczylem, ze sa tylko przyklejane ale okazalo sie, ze nie i w drzwiach sa otwory a do tego miejscami jakis cwok je umocowal na silikon czego efektem jest to, ze teraz w tych miejscach odchodzi lakier. myslalem, ze uda mi sie zostawic omesie wogole bez listew ale w zwiazku z dziurami i odchodzacym lakierem to rozwiazanie jest nie realne.w zwiazku z tym doradzcie mi co mam zrobic i jak:
1. chce te listwy zastapic innymi - najlepiej od omegi C ale przypuszczam ze cena mnie zabije.
2. naklejenie w ich miejsce czegos innego (tylko co)? dodam, ze ochrona drzwi nie jest dla mnie najwazniejsza raczej wyglad. spotkal sie ktos z Was z jakimis zastepczymi/uniwersalnymi ladnymi listwami? moze jakas folia ... nie mam pomyslu.
3. ewentualnie pozostaje polakierowanie tych starych na kolor karoserii ale to nie za bardzo mi sie usmiecha.

bede wdzieczny za pomysly w zakresie zastapienia starych listew czyms nowym.

robert

[ wiadomość edytowana przez: rw12 dnia 2004-08-18 18:13:44 ]

Ja tam uważam, że najlepiej byłoby je zastąpić nowymi oryginałemi, mnie tam sie podobają, ale w końcu każdy ma prawo kubić coś innego. Myślę, że lakierowanie twoich starych będzie droższe niż kupienie nowych. Jeśli nie chcesz mieć listew, to myślę, że najlepsze rozwiązanie to profesjonalna naprawa drzwi i błotników, jedynie trzeba rozwiązaać problem bocznej lamki kierunkowskazu.
Pozdr, Janusz

Janusz a czy widziałeś omę rw12 w profilu ?? czarne listwy od B pasują tam jak pięść do oka. Patent z odcięciem niklowanej listewki i pomalowaniem tych starych chyba będzie najlepszy.

Wiesz dARTi, ale patrząc wielopłaszczyznowo, to takie listwy od B stanowią piękne podkreślenie więzi nowego modelu ze starym , podtrzymują najlepsze tradycje, a w końcu przecież B jest najładniejsza e wszystkich omeg, no nie??
P.s., na poważnie to chyba masz rację, obawiam się tylko, że tworzywo nie przystosowane do lakierowania będzie wymagało kosztownego przygotowania, szlifowanie, szpachlowanie itd, a to może podnieść znacznie koszty, warto więc może njpierw zrobić solidne rozeznanie.

Tylko oryginały.Są najładniejsze

Cytat:
Wysłany: 2004-08-18 19:57:51
dARTi:
Janusz a czy widziałeś omę rw12 w profilu ?? czarne listwy od B pasują tam jak pięść do oka. Patent z odcięciem niklowanej listewki i pomalowaniem tych starych chyba będzie najlepszy.

dARTi:
zgadzam sie w 100%. pasuja jak piesc do oka dlatego postanowilem cos z tym zrobic. widzialem kiedys ome B z przodem od C ale miala boki bez listew i wygladalo to super. stad moj pomysl aby je zdjac ale okazalo sie, ze mam otwory od uchwytow itp... jestem tearz w kropce. myslalem o jakis w kolorze karoserii fajnych moze tasmach (moze ta srebrna do oklejania wezy gumowych). wyglad jest istotny wiec chyba to odpada. jestem totalnie w kropce. moze sie trafi jakis genialny pomysl.

malowanie starych chyba odpada bo one wogole mi sie nie podobaja.

robert