MotoNews.pl

Co to jest ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mślałem, ze raczej nic mnie juz nie zdziwi - do dziś. Jadę sobie spokojnie do Katowic, a przede mną FSO Polonez Caro 2,0 GLD. Szko. 2,0 ????
Gonię Gościa , na światłach STPO i idę oglądać (dobrze, że długo bo by uciekł). Samochód klekocze czyli diesel, ale 2,0? Powinno być 1,9 GLD. Następne światła - idę do Goscia... Szyby uchyla 1 cm (jakiś świr go ściga ). Tak, diesel, sam sobie włożył 1,6 z Golfa, bo mu poprzedni (fabryczny) diesel umarł... Zielone - uciekł !
Gość jest z Rudy Śląskiej.
Samochód to było Caro (czyli GL...). Naklejki były fabryczne, cynkalowe, czcionka jak w 2,0 SLE z Fordem, przyklejone dokładnie tam gdzie trzeba (obok stało akwarium i porównałem). Czy ktoś wie co to było????

Cytat:
2004-07-13 19:13:29, 4971 pisze:
Czy ktoś wie co to było????

Co by nie było, na opale pojeździ, co powinno wzbudzić zainteresowanie Daniela

Słabo to musi chodzić 1.6 z Volksa w Poldziu...

Cytat:
2004-07-13 19:19:43, Makaveli pisze:
Cytat:
2004-07-13 19:13:29, 4971 pisze:
Czy ktoś wie co to było????

Co by nie było, na opale pojeździ, co powinno wzbudzić zainteresowanie Daniela

Hehe to nie ja jestem zwolennikiem opału

4971 to bylo zielone caro prawda??

Cytat:
2004-07-13 20:56:34, GT pisze:
4971 to bylo zielone caro prawda??

Nie, niebieskie.

Majchal ostatni tez coś się chwalił ze robił takie cuda na krzyżówkach ale z DF`em kombi z 1.6 Forda w środku w dieselku.

Cytat:
2004-07-13 22:56:06, Mebig pisze:
Majchal ostatni tez coś się chwalił ze robił takie cuda na krzyżówkach ale z DF`em kombi z 1.6 Forda w środku w dieselku.

No niby wszystko da sie zrobiś, tylko na aucie była ORGINALNA naklejka 2,0 GLD. To mi nie pasuje.

Tam nie pamiętam czy ten DF miał jakiś napis na klapie, to by musiał się Majchal wypowiedzieć, ale też go gonił przez kilka krzyzówek.

Powoli, powoli - samochod byl Caro? Czy znaczki byly jak w Caro (wypukla naklejka), czy jak we wczesniejszych samochodach (plaska naklejka)?
Jezeli wypukla, to czy jestes pewien, ze nie byl sklejony z dwoch znaczkow, np. 2.0 (z 2.0 GLE) i GLD (z 1.9 GLD)?

Pozdrawiam
Adamus

Mój znajomy ma poldla 1.9 ale na tylnej klapie naklejeczka (wypukła) 2.0 GLD. Jak go spotkam to się dowiem skąd taką ma.

Cytat:
2004-07-13 23:32:55, adamus pisze:
Powoli, powoli - samochod byl Caro? Czy znaczki byly jak w Caro (wypukla naklejka), czy jak we wczesniejszych samochodach (plaska naklejka)?
Jezeli wypukla, to czy jestes pewien, ze nie byl sklejony z dwoch znaczkow, np. 2.0 (z 2.0 GLE) i GLD (z 1.9 GLD)?

Pozdrawiam
Adamus

Witam, zderzaki i przód Caro (ale mógł byc po stłuczce). Naklejka na 100% w jednym kawałku, nie sztukowana, nie robiona we własnym zakresie. Była płaska jak w przejściówkach a nie wypukła jak w Caro, ale fabryczna i to jest najdziwniejsze....

Witam
u mnie w Bydzi też namierzyłem CARO 2.0 GLD. Jeździ nim taksiarz. Naklejka wypukła jak w moim GLE'94 na bank nie sklejana z dwóch - przyjrzałem się , wygląda jak fabryczna. O ile pamiętam to jest to CARO szerokie.
Pozdrawiam
MK

Kurcze - z Waszych opisow wynika, ze 2.0 GLD to wrecz codziennosc! :-O

4971:
Jezeli "Twoja" naklejka byla plaska i miala napis 2.0 GLD to na 99% nie byla oryginalna (zrobiona w FSO). Litera G stosowana byla tylko od modelu Caro, a z kolei Caro nigdy nie mialo naklejek plaskich.

Pudel, Mieszko1976:
Wy mowicie o naklejce wypuklej - hmm, zrobcie jakas fote... wypytajcie wlascicieli co i jak oraz jaki silnik maja pod macha.

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2004-07-14 11:18:29, adamus pisze:
Kurcze - z Waszych opisow wynika, ze 2.0 GLD to wrecz codziennosc! :-O

4971:
Jezeli "Twoja" naklejka byla plaska i miala napis 2.0 GLD to na 99% nie byla oryginalna (zrobiona w FSO). Litera G stosowana byla tylko od modelu Caro, a z kolei Caro nigdy nie mialo naklejek plaskich.

Pudel, Mieszko1976:
Wy mowicie o naklejce wypuklej - hmm, zrobcie jakas fote... wypytajcie wlascicieli co i jak oraz jaki silnik maja pod macha.

Pozdrawiam
Adamus

Naklejka była płaska - czyli co - wałek?
Tylko po co ktoś by produkował naklejik 2,0GLD?

A ja tydzień temu widziałem model 2.0 SLE tyle że nie przejściówka a caro. I to na 100% bezwypadkowy.

2.0 SLE to polnezik z 1991 roku z silnikiem forda - 105 km.Ja takiego widze codziennie.

Witam.
A propo tematu, znalezione w sieci :
"31 stycznia 2005
POLONEZ
1992 r., 2000 cm3, diesel, brązowy,
Cena: 1.200 zł
Zgorzelec "
...coś w tym jest.

Cytat:
2005-02-05 20:46:00, vistula pisze:
2.0 SLE to polnezik z 1991 roku z silnikiem forda - 105 km.Ja takiego widze codziennie.

Ja zawsze myślał że 2.0 SLE powstawały w 1990 ale w 91 może też.

A ten biały sedan zrobiony z borewicza co na zdjęciach stoi w polu ma 2.0D z Mercedesa beczki przecież... Nie pamiętam ale chyba tu na forum ktoś takie fotki pokazywał...

Ten?

[ wiadomość edytowana przez: xyz1qwered dnia 2005-02-06 16:43:44 ]