Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-05-07 08:25:26 Obiawy takie jak przy gubieniu iskry.
Rozumię, że skoro piszesz o cewce w aparacie - OK, to zmieniałeś na nową. A jak wygląda cewka wysokiego napięcia? Nie świeci? A może przewód WN ma przebicie (mimo, że nowy). Sprawdź nocą. Posprawdzaj jeszcze przewody podciśnienia, odmy, czy nie skreszewiały. Kurczak, ja szukał bym przy prądach, ale pewności nie mam. |
Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2008-05-07 10:37:11
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-05-07 10:40:57
No co super? Ja tak robiłem jak się dziwnie zachowywało. Pizdło mnie raz w rękę i wiedziałem w czym rzecz. Spokojnie - nie zabije (raczej). |
papciak espero 1.8 gdansk | 2008-05-07 10:44:47 ciezko jest wymienic cewke w aparacie zaplonowym? |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2008-05-07 10:55:05 Ja tak mialem wymienilem wszystko co u Ciebie jak piszesz jest ok i znow sie zrobilo okazlo sie ze kable padly po 1000 km wiec na to nie ma reguly ja jednak znow bym od kabli zaczol. |
mmkaczor Daewoo Espero 2.0 LPG Kraków | 2008-05-07 21:12:58 A ja bym proponował sprawdzić banalną rzecz. Wykręć świece i sprawdź je |
papciak espero 1.8 gdansk | 2008-05-08 08:16:27 Swiece maja 3 dni wiec napewno sa ok Wczoraj w nocy sprawdzalem kable..lekkie przebicia byly...ale interesuje mnie w sumie tylko jedna rzecz...czy jak dostken kalbla..to nie moze byc zadnego...nawet najmniejszego przebicia? Przy dotykaniu kazdego z kabli....pod palcem mialem takie lekkie wyladowanie...bardzo malo widoczne...ja widzialem tylko dlatego ze bylo bardzo ciemno Czy tak moze byc?czy to oznaka zuzytych kabli? |
profil-usunięty | 2008-05-08 09:31:44
spryskaj kable WD40 on je zaizoluje powaga ja tak robie juz dlugo.... ale na kablach zawsze bedzie lekkie przebicie nie wplywa to na nic( poslin palec i dotknij kabla zobaczysz jak kopie).... jak co zacznij od swiec ale, tez wyczysc silnik krokowy.(skakaly mi obroty do czasu jak nie wymienilem silnika krokowego teraz jest git) moze pomoglem pozdrawiam |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-05-08 10:37:28 tez takie cos mialem - czasami nim poszarpalo - i raz mial wysokie lub niskie obroty - chwile go tak napadalo - szczegolnie na luzie lub na wbitym biegu, pozniej mu przechodzilo. zwrocilem uwage mechanikowi i okazalo sie, ze wystarczylo wyregulowac obroty, koszt nie duzy, moj poprzedni wlasciciel tez wymienial kopulke, ale nie wyregulowal obrotow. czasami szarpie z powodu zlego paliwa- na przykladzie brata wiem, ze szarpac autem moze jesli cos jest zepsute w mechanizmie wtrysku paliwa. nieraz nie mogl nawet ruszyc
a za elektryke to sie lepiej nie lap jak nie wiesz co i jak - mialem tak z usterkami w espero- lepiej dac pare zl elektrykowi i byc spokojnym, ze wszystko dziala okay. przynajmniej jak tak sadze. na pewno koszt poprawy tego stanu rzeczy to nie bedzie duzo. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-05-08 13:25:40
ZONK! Zmień kolego mechanika, w Espero nie regulije się obrotów! Bo niby jak? Przecież to nie autko gaźnikowe. Zapewne gość zwiększył Ci kąt położenia przepustnicy, co wcale nie jest dobrym rozwiązaniem. Wolne obroty są sterowane za pomocą silniczka krokowego oddzielnym kanałem dolotowym. |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-05-08 14:55:14 no zle napisalem - wiem ze jest nie gaznikowe.
Mi to pomoglo bo juz w koncu nie gasnie. czasami jak go napadlo to gasl bez przerwy. a co do obrotow-to na luzie lub biegu na skrzyzowaniu byl raz wyzej raz nizej obroty dopiero to co zrobil mechanik pomoglo. na szarpanie auta obstawilbym na mechanizm wtrysku paliwa- czesto ono szwankuje. |
papciak espero 1.8 gdansk | 2008-05-08 15:22:26 jezdze na gazie dzis wymienie cewke w aparacie zaplonowym..zobaczymy....jak bedzie lepiej to dam znac. [ wiadomość edytowana przez: papciak dnia 2008-05-08 15:23:09 ] |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-05-08 15:24:09
Co Ci pomogło, bo piszesz tak mętnie, że już nie wiem co Ci zrobił.
A co konkretnie wg Ciebie szwankuje we wtrysku? ----------------- czasem tu zaglądam |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2008-05-08 16:30:58
Adasiu, zadajesz pytania tendencyjne i podchwytliwe, a przez to złośliwe . Przecież flykrzysiek zadeklarował się jednoznacznie, że budowa samochodu itp technikalia są mu obce. On zna się jedynie na konkretach ogólnych . |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-05-08 16:58:33
juz zaczynasz..... po co pisac chlopakowi o czyms z czym sobie moze nie da rady naprawic. wtrysk ma skomplikowana budowe wiec, na pewno najlepiej zglosic sie do mechanika.tylko zglaszam sugestie, bo mialem juz takie przypadki i wiem czym pachna tego typu usterki. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-05-08 17:07:57
Łau! Fachowiec nam nowy wyrasta! |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2008-05-08 17:23:29
Drogi flykrzyśku, nie wiem czy zauważyłeś po wołaczu na początku zdania, ale zwróciłem się swoim postem bezpośrednio do Adama4302, biorąc Cię niejako w obronę . Adresat wiadomości w ogóle nie zareagował, ale Ty już musiałeś coś napisać.
Zaręczam Ci, że wiedza papciaka na temat espero jest o niebo większa niż Twoja. Dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane. Z mojej strony EOT Miałem piekielnie stresujący dzień w pracy i nie chcę tu wyładowywać emocji. |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-05-08 17:41:14
Bo ja tylko takie zadawać potrafię Zwłaszcza jak ktoś rzuca hasła i tezy wyssane z palca, to oczekuję że je jakoś uzasadni
I znów sie okazało, że jestem nieuk itd, bo ciągle nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. Wtrysk albo działa, albo nie. Tam nie ma nic skomplikowanego, ot zwykłe zaworki które otwierają się jak im sie każe.
Nie zdążyłem jeszcze zareagować Właśnie reaguję ----------------- czasem tu zaglądam |