Gasnie na LPG przy skrecie w prawo.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jak w temacie. Gasnie na biegu jalowym przy skrecie w prawo. Mial moze ktos cos takiego ?

Witam

Ja mialem i to ze dwa razy.

W pierwszym przypadku odwrocili mi wlot powietrza, za duzo mi zasysal. Wsadzili zwykla rurke wygieli do tylu i bylo ok. Za drugim razem okazalo sie ze filtr jest totalnie zapchany (30tys km bez czyszczenia) wymienili na nowy i juz nie gasnie. Najpierw odwroc wlot powietrza to najtansze rozwiazanie, chodz nie daje gwarancjio ze u Ciebie pomoze.

Pozdrawiam

Wlot mam juz odwrocony i wstawiona rurka za 20 cm w strone kabiny a filtr mam czysty.

a jak kolega ustawiony ma w aucie reduktor??

Duzo juz na tej instalacji przejechales?

przeciez to calkiem normalne.... sila odsrodkowa membrana sie zamyka i dlatego gasnie... mozna to zniwelowac poprzez regulacje sruba biegu jalowego reduktora.... tak naprawde ta sruba reguluje sie cisnienie wewnatrz reduktora... zwiekrzysz cisnienie- czyli podkrecisz obroty, a powinno byc ok.

u mnie z tego samogo powodu spadają obrtoty jak się hamuje reduktor mam prostopadle do osi samochodu... A jak skręcam w prawo to to samo - bo wlot powietrza też mam odwrócony w prawo. Ale jakośz tyn żyję (no mi nie gaśnie)

Witka
Nie ma reguły, że przy skręcie w prawo u mnie gasł jak skręcałem w lewo, ale tak jak czytałem poniżej sytuacja się poprawiła po wymianie filterka i teraz (odpukać w nie malowane) nie gaśnie.
Pozdrowionka

Na instalacji przejechalem 1k km.Instalacja z komputerkiem. A reduktor mam rownolegle do osi auta.

A wystarczyloby miec kompensacje w parowniku, ehh

Zgodnie ze wskazowka liked-a gazownik podkrecil mi obroty i jest lepiej.