Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2004-10-11 11:46:03 jeżeli szarpie ci silnikiem to u mnie w 525 m50 dzieje się podobnie,tyle tylko że na postoju gdy raptownie wcisnę gaz.w czasie jazdy jest to prawie nie wyczuwalne,chyba że jadę przykładowo trzecim biegiem trzymając około 1500 obr/min. i docisne gaz do końca to mam uczucie jakby silnik przerywał(coś w rodzaju pracy na 5 cylindrów)trwa to sekundę i jest już dobrze.niestety jak narazie nie rozwiązałem tej zagadki opisałem to już na forum. w twoim przypadku mogą to być kable lub swiece,w moim napewno nie bo w m50 nie ma kabli tylko cewki bezpośrednio nad każdą świecą. |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2004-10-11 17:52:38 tak,mam takie same objawy ,wtryskiwaczy jeszcze ne czyściłem(raczej to nie ich wina)silniczek krokowy też działa.silnik jak jest zimny to przerywanie jest prawie niewyczuwalne,gorzej jak sie nagrzeje.narazie nie rozgryzłem tej zagadki ale szukam.
jakich części poszukujesz na szrocie? |
raffat E34 520i, E39 528i Wrocław | 2004-10-17 15:34:23 Nie wiem czy akurat w waszych przypadkach cos to pomoze, ale zajrzyjcie do przeplywomierza. Jesli jest zanieczyszczony to bedzie auto szarpac. Ja mialem kiedys takie objawy ale wlasnie w ten sposob je usunalem. Wymontujcie przeplywomietrz i przemyjcie go plynem, najlepiej co tego celu przeznaczonym. Powinno w duzym stopniu to wam pomoc! |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2004-10-17 16:35:41 pablo,wyczyść przepływomierz,ja to zrobiłem i szarpanie znikło.
przepływomierz był sporo zanieczyszczony.pozdrawiam. |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-10-17 20:24:38 Ja miałem gaz i po dłuższym czasie zaczoł mi szarpać na benzynie, niechciał jechać do przodu itd itp, ale cały czas myślałem że to wtryskiwacze, więc pojechałem do warsztatu i w specjalnej myjce przeczyścili mi je, po czym odpaliłem a auto nadal kuleje, wtedy rozebrali przepływomierz, coś tam pokręcili jedną srubką przy wskazówce i auto zaczeło jechać, potem wlałem więcej benzynki i na niej jeździło, po pewnym czasie było już wszystko ok. |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-10-18 18:44:22 zapraszam do postu pod tyt. "Przepływomierz"! |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-10-18 22:45:50 a jak to nie wystarczy to poczytaj tu
pozdrawiam |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2004-10-19 00:22:07 w m20 jest zupełnie inny przepływomierz niz w m50,mój przepływomierz był naprawdę brudny(aż grubo od brudu).umyłem go roztworem wody z płynem do mycia silników,pewnie chłopaki powiedzą że to nie fachowe ale cały brud spłynoł a przepływomierz aż lśnił od czystości.po tym zabiegu wysuszyłem go zwykłą farelką,założyłem i zaraz po odpaleniu różnica była duża,motor dynamiczniej wchodzi na obroty i co najważniejsze przestało nim rzucać gdy energicznie wcisnę gaz z wolnych obrotów po wyjechaniu z garażu stwierdziłem że becia ma o niebo większego kopa niż wcześniej(wcześniej się muliła a teraz wyskakuje jak z procy na 230 niewiele trzeba czekać.)pablo sprubuj przełożyć to ustrojstwo od kogoś ,u kogo silnik pracuje prawidłowo,może u ciebie naprawdę się sp.....liło.pozdrawiam.
do Marcina. nie przejmuj się głupimi gadkami barana v8.jesteś ok |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-10-19 00:41:13
romsi ja nie powiem że to niefachowe. uważam, że każdy skuteczny sposób jest dopuszczalny. na swoim aucie możesz eksperymentować ile wejdzie. pozdrawiam |