Stalówki Opel Astra F -> Łada 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czołem !

Panowie mam możliwość kupić dobre zimówki wraz ze stalówkami 13" z Opla Astry F od mojego dobrego znajomego. Podejdą bez większych kombinacji do Łady ? Bo okazja niezła ale muszę się raczej śpieszyć.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

stary, ale to Ty nam to powinienes powiedziec to Ty miałes i to i to

Nie pasują, ale pasują. Rozstaw inny, ale w sumie przykręcisz. Gorzej z otworem centrujacym. Trzeba powiększyć otwór centrujacy na tokarce.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

opel ma 4x100mm , łada 4x98mm.. czyli po 1mm masz rożnicy na każdej śrubie, śruba będzie spychac felge, siły dziąłają na piaste. Niecentryczne ułożenie koła ..
no i otwór centralny.
W zasadzie nie powinno się tak montować kół, ale jak okrągłe to będą się kręcić.. bo czemu by nie miały.

Lepiej poszukać okazji z Fiata, i papierkiem ściernym o 0,5mm powiększyć otwór centralny. Śruby pasuja idelanie bo jest 4x98.

Dzięki. Muszę przemyśleć sprawę.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

Zdecydowałem się na zakup tych stalówek wraz z zimówkami. Pokażę wam je później na fotkach.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

No to tak. Jak dałeś więcej niż 100zl,to raczej zrobiłeś marny interes. No chyba że masz żyda na same felgi. Wtedy można dać więcej. Sporo jest zimowych 13 w cenie 200 zł.

-----------------

Czy ktoś z forum orientuje się, od jakiego auta będą pasowały do 2107 zarówno rozstawem śrub, jak i otworem centralnym felgi stalowe 14"? szerokość, jak i ET mnie nie obchodzi, bo felgi i tak bym poszerzał.

Pomylonez Truck?

[ wiadomość edytowana przez: Marcin125p dnia 2013-11-17 23:21:41 ]

centralny w polonezie jest o 0,5mm za mały.
jak tez we wszystkim Fiatach 58,1 mm. (nie problem go papierem ściernym przeszlifować lub najlepiej na tokarce roztoczyć na 58,6 mm )

Do łady idealnie pasują felgi .. od łady
Kalina, Priora, modele 10-11.. Samara na 14"
10-ki na 14" spotykają się na stacjach rozbiórki aut.

Poldolot Caro+ pasują od razu, ale coś z et jest inaczej, bo osadzają się głębiej. Nie wiem tylko jak się mają z dokładnymi wymiarami.

Fabryczne felgi łady mają centralny 58,6mm
Fiat (polonez ) robi 58,1mm.
Różnica jest niewielka, ale występuje trudność zdjęcia złożenia felgi, zwłaszcza gdy skoroduje stal albo aluminiowy stop (utleni się).

Ponadto na stalowe felgi od fiata/poloneza nie wejdą ładowskie kapsle na otwór centrujący.

Ja mam poszerzone stalówki od poldolota trucka. Po delikatnym (naprawdę delikatnym) przetarciu papierem ściernym wchodzą i schodzą bez najmniejszego problemu.

W takim razie zdecyduję się na Poldkowskie, bo mam z tyłu o te 0.5mm mniejszą średnicę z powodu korozji, więc osadzą się tam ładnie bez szlifowania, a przód się liźnie. Dzięki za info

Jakie Łada 2107 ma dokładne wymiary felg? Chodzi mi o szerokość i ET.

5x13 4x98 et29

-----------------

Fajnie. Dzięki! Mam Pomylonezowe OZy, więc na lato będą Ładnie leżały

Nie zbyt dobrze te OZety wyglądają na ładzie. Takie moje zdanie i paru innych użytkowników.

-----------------

Cytat:
2013-11-19 09:29:49, SzokoLada pisze:
Nie zbyt dobrze te OZety wyglądają na ładzie. Takie moje zdanie i paru innych użytkowników.

Co ty mówisz

Nie mowie ze nie pasują. Tylko na przykład bardziej pasują takie jak ma Morphio. Mi bardziej leży oryginał ładowski

-----------------