Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2004-12-29 00:31:49 Witam
Od jakiegoś czsu (ok 3 tygodni) słysze dziwne stuki w drzwiach kierowcy Początkowo myślałem że to lata cos luźnego w kieszeni więc wszystko wyjąłem. Niestety nadal stuka Pytanie brzmi co to moze byc z góry dziekuje za wszelkie odpowiedzi Pozdrawiam |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-29 01:18:47 Witam!
Możliwe, że się mylę i u Ciebie to coś innego, lecz ja na 99% stawiam na lewy łącznik stabilizatora.. U mnie i u kolegi były takie same objawy i szukanie metalowej kulki w dżwiach.. Na allegro Bilsteina zobacz tu można kupić za 95 jednak osobiście radził bym udać się do Inter Cars i kupić zamiennik za 45pln U mnie taki zamiennik jeździ już 3 rok.. Wymiana nie powinna zająć więcej niż 30min.. Z tego co pamiętam wystarczy lewarek, klucz 17 i młot Jeśli nie masz gdzie zmienić polecam swoje usługi na terenia Warszawy.. Pozdrawiam! |
TD Caravan Warszawa | 2004-12-29 03:33:14 Thomi, masz jakiś kanał, najazd czy podnośnik ?
JaC
|
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-12-29 08:51:32 Hej Thomi.
Ja chętnie bym się skusił na Twoją pomoc z tym lewym łącznikiem stabilizatora. U mnie zaczął walić. Chciałem sam wymienić ale nie mam gdzie PS: Tam jest nakrętka 19 a nie 17. |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-12-29 10:01:43
Ogranicznik dżwi.Jest tam taka mała tulejeczka w ograniczniku która się wybija i to jest przyczyna,a buda w omie jest duża i cała pracuje i na chociażby niewielkich nierównościach słychać postukiwanie.Jeśli masz tam takie oryginalne kliny to wymień je na śrubke z nakrętką samokontrującą i skręć troszeczką mocniej. Jeżeli byłby to łącznik to stuki odczuwalne były by w okolicach stóp. [ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-12-29 10:03:23 ] |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-29 11:08:18
Ja nie będę się upierał.. Ale postawie Ci browar jeśli to nie łącznik a ty mi jeśli to nie ogranicznik Stoi??? Ogranicznik przy zamkniętych drzwiach nie ma naprężenia na wspominanym sworzniu.. Owszem jeśli otworzysz drzwi to jest tam taka duża sprężyna no i przy wyłamywaniu drzwi do skrajni ogranicznika kiedy sę wyrobi zaczyna stukać..
Spoko możemy swobodnie z tym zawalczyć, ale to myśle po nowym roku.. Lokalizacja Praga PN, Okolice Namysłowskiej, garaże wojskowe. Pisz na Priva..
Mam dużżżżyyyy lewarek.. mam dostęp do garażu z kanałem i mam dostęp do najazdu tak więc??? Pozdrawiam wszystkich! |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-12-29 11:26:23
Super, mi też pasuje bo jutro śmigam do białki na sylwka. Odezwę się po 5 stycznia. Wszystkiego naj..., szczęścia, zdrowia, kasy i co by nam się Omki dobrze sprawowały w Nowym Roku. Shinobi. |
Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2004-12-29 11:31:16 Łał co za profesjonalna obsłóga
Ledwo dałem post a tu juz znam odpowiedź Dzięki Wam bardzo za rozwiązanie tego "stukania". Pozdawiam |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-29 14:25:33 Jak już naprawisz to daj znać co tak na prawdę było
Pozdrawiam! |
Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2004-12-29 14:43:49
OK Jak tylko skołuje kase to naprawie i odrazu dam znac A tak na marginesie jak dlugo mozna jeżdzic z takim czyms?? |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-12-29 16:29:58 Thomi pisze:
Ja nie będę się upierał.. Ale postawie Ci browar jeśli to nie łącznik a ty mi jeśli to nie ogranicznik Stoi??? Stoi!,lubie piffko.Nie ważne czy postawie ja czy ty,napić się możemy Co do ogranicznika to nawet jeśli nam się wydaje że jest w spoczynku(dżwi zamkniete) to tak naprawde jest cały czas w małym naprężeniu i stuka na dołkach gdy ma luz.Przerabiałem to u siebie. |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-29 16:37:38 Spoko!
Nie ma problemu! Najazd, o którym mówię generalnie jest własnością użytkowników garaży.. Problem jest tylko w tym, że są to w większości byli żołnierze, którzy we krwi mają działania wojenne!? Zamykanie głównej bramy itp... Ja mam tam kilku kolegów a tym samym klucz, więc jak by, co to nie ma problemu.. Na najazd da sie wjechać żukiem tak więc omega swobodni wchodzi.. (Ja zjeżdżam do tyłu bo niestety zahaczam przednim zderzakiem) Trzeba się zabezpieczyć w jakieś pokrowce na buty lub po prostu robocze ciuchy.. Większość z wspominanych żołnierzy we krwi ma to że jak sie zmienia oliwe to pod siebie a potem sprzątają „koty” tyle ze czasy się zmieniają jednostka juz prawie obumarła a syf się osadza W dziale Zloty LOB założyłem wątek spotkania, więc zapraszam do dopisania się na listę.. Pozdrawiam! |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2005-01-15 22:52:05 Jest jeszcze jedna przyczyna stukania- a mianowicie luzy na zawiasach w drzwiach. Tak jes u mnie niestety nawet zamknięte stukają. Oraz mniej błacha jeśli masz szyby otwierane na korbkę to lubi się luzować mocowanie tego mechanizmu do podnoszenia szyb efekty słuchowe są takie jak nabijanie się czegoś w schowku w drzwiach też to przerabiałem tylko wcześniej dopuki nie wyrobiły mi sie zawiasy |
Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-01-16 00:18:55 Nie wiem co to jest. Jak narazie z tym jeżdże, chyba nic złego się niestanie. Znajde chwilke wolnego czasu to zajze - moze to zeczywiscie korbka |