[126] ceny częsci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problem:
Wysłałem moją Mamcię do motoryzacyjnego (dobre nie? ),żeby mi kupiła pare drobiazgów:
1.uszczelka pod glowice
2.uszczelka pod pokrywke zaworów
3.uszczelki osłon lasek popychaczy
4.korek spustowy miski olejowej
5.osłony gumowe półosi napędowych
W związku z tym - czy to jest możliwe, zeby zapłaciła za to 57,50zł?
A moze ją naciągnęli?? Nie mam pojęcia ile mogą kosztowac oslony półosi, ale reszta to chyba grosze nie? Pozdrawiam

1. 5 zl
2. pewnie ze 3
3. silikonowe 5 zl, fluorowe 17 zl
4. cos kolo 5
5. tego nie wiem, wiec cale moje wyliczenia i tak ci nie pomoga

Ja mam jakiś cennik gdzie osłony gumowe polosi kosztują od 5-8 zł (rzemiosło) do 10.50 zł (fabryke).

Stan na Luty'03

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-09-04 16:49:52 ]

Czyli okantowali ją! kur... bo jak by nie liczyc nie wychodzi więcej niż 40zł. Najbardziej jestem wściekły, ze nic nie zdziałam, bo nie mam nawet paragonu =[

Cytat:
Czyli okantowali ją!

eee no nie przesadzaj. moze po prostu drozszy sklep. ja ci podalem w miare tanio. kazda rzecz waha sie +-1 albo 2 zlote. mysle ze da sie przezyc:)

Może masz rację. Tylko, ze to jest chyba tani sklep, przynajmniej tak mi sie wydaje. Ale chyba zaczne kupować części na giełdzie. Bo nie stac mnie, zeby na pare uszczelek wydawać 55zl. Może na giełdzie będzie taniej.

Mozliwe, ze jej nie okantowali tylko jej wcisneli jakies drozsze rzeczy... widza kobiete i wiedza ze istnieje np. takie cos jak rzemioslo

Sie ciesz 55 to nieduzo.
Barry widział mój paragon - czesci do silnika (bez cylidnfrów i pierscieni )
Same uszczelki łancuszek simeringi itp oleje i wyszło 580 zł ze szlifem wału

Troche poskakli po częśicach made by italy Ricambi originali ,Doliczyli drogi czynsz za lokal , doliczyli dowóz każdej uszczelki z osobna z tak odległego kraju i wyszło to co wyszło no i jescze ważna rzecz zaliczka dla sprzedającego srednie 5% ceny towaru

niezaplaciles duzo jak za tyle zeczy hmmm a gielda jest niepewna wcisna ci jakos staroc wymyta i wyczyszczona bo znam takie przypadki z gieldy a wsklepie masz pewne ze masz to nowe a nie urzywane

Dzięki wszystkim za odzew. Jeszcze mam pytanko do Przemola: mianowicie czy wiesz gdzie w poznaniu(okolicach) są tanie klamoty do malacz ow?? Bo ja znam sporo sklepów, ale wiekszosc jest w centrum, a tam chyba czynsz mają drogi Najtaniej wydawało sie jest w sklepie koło kina wildy (do wczoraj)...

Ja wiem ile kosztuja te gumowe oslony osi dokladnie 12,50 za sztuke. a to dlatego ze w gumie jest juz simering. Oczywiscie jednej nie kupisz bo sa popakowane po 2 sztuki Czyli wynik jest prosty 25 zeta za same oslony. Swoja droga to ci ludzie co produkuja te czesci to cwaniaki. Ja ostatnio uszczelnialem skrzynie i musialem kupic wszystkie uszczelki lacznie z tymi gumami. komplet uszczelek kosztowal 11 zl w nim sa simeringi do tych gum ale sprzedawca na wstepie mi powiedzial ze jak bym chcial to i tak nie wymienie tych simeringuw w tych cholermnych gumach bo to jest prawie niewykonalne. Wiec po jakiego H...a daja te simeringi w komplecie jak i tak ich nie wsadze do tych gum. Teraz leza w grazu i nie przydadza sie nigdy. A gumy i tak musialem kupic.

Swoja droga ja za remont mojej skrzyni tzn uszczelnienie zaplacilem prawie 70 zeta

Najtańszy sklep: Oczywiście to Bomis przy ulicy fortecznej,najlepszy i najtańszy , Sprzedaje tam taki starszy koles ,który ci przywieźie co zechcesz i to bez zaliczki , Mi przywiózł ostatnio nowy wałek rozrządu za 115 zł wszedzie ten sam wałek kosztowal 162zł , Powiedziałem mu limit żę mam 120zl
a on polatal po hurtowniach i znalazł dośc tanio. - i to orginał a reszta bóg wie skąd miała te wałki. Porównując ceny wszystko ma taniej . Jeszcze mi się nie zdażyło żeby było drożej.
-----------------------------------------------------------------------------
Szrot i Złom
A tak ogólnie to jeśli chodzi o tanie części to jest jeszcze złom i szrot na tej samej ulicy , żółta tablica przed torami, Tam dostaniesz wszystko do malca skrzynia 80-100zł, alternator50-60zł
koło z oponą 15zł , felge w cenie złomu 3zł ,

Na złomie co znajdziesz to w cenie 60 gr za kilogram Są tam df skody i małe fiaty ,żuki, itp

Cytat:
2003-09-04 18:20:35, CZUCZU pisze:
Sie ciesz 55 to nieduzo.
Barry widział mój paragon - czesci do silnika (bez cylidnfrów i pierscieni )
Same uszczelki łancuszek simeringi itp oleje i wyszło 580 zł ze szlifem wału

no właśnie jak robiłem z bratem skrzynie to za "ślimaka" zapłaciliśmy 30 zeta za 1 łożysko 50 zeta- ot pare kuleczek

Cytat:
2003-09-04 16:37:35, mountez pisze:
1. 5 zl
2. pewnie ze 3
3. silikonowe 5 zl, fluorowe 17 zl
4. cos kolo 5
5. tego nie wiem, wiec cale moje wyliczenia i tak ci nie pomoga

pozycja 2 to 1.30 zł, apozycja 5 to 10 zł/szt
reszta się zgadza
części do maluszka są naprawde tanie (czasami można kupić cały silnik za naprawde niewielką kase)

Dzięki Przemol!!! Te informacje mi sie naprawdę przydadzą, bo bede miał roboty od cholery przed zimą, bo mój malacz poza wyciekami oleju "gubi" paliwo, bo czy to możliwe, zeby palił 10l/100km?? Nie wydaje mi się... W kazdym razie dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie moim postem.

Jezeli moge cos dodac od siebie to powiem ci ze mi tez kiedys spalil 10l/100km i wiedzialem ze cos jest nie tak. Zdjolem bak i sie okazalo ze jest dziurawy na bocznej sciance. Nowy bak to 30-35zl. czujnik kosztuje nowy 50zl. chyba ze masz dobry to przeluz ze starego, na szrocie za czujnik dalem 10 zl
Pozdrowienia

Dzięki maczos, jezeli tyle kosztuje nowy zbiornik, to chyba go kupie , dawno nie byłem pod autem, ale jakies 4 m-ce temu widzialem, ze ruda zaczyna sie do niego dobierac... Jeszcze raz Pozdro, zdrowia nigdy za mało =]

Odswiezam temat, bo mam kilka rzeczy do wymiany i chcialbym poznac ceny nastepujacych czesci: wahacz tylni, lancuch rozrzadu, zwrotnica, resor, choinka, kolo pierwszego biegu, polos dluga, cylinderki i tloczki hamulcowe, szczeki hamulcowe. Chodzi mi o orientacyjne ceny, zeby zrobic kosztorys...

ceny z 3miasta:
wahacz- niecałe 100
rorząd 30
zwrotnica: ze szrotu w dobrym stanie 15, reanimowana w
zakładzie 60

resor ok 60
choinka 150
półoś ok 40 ale rzemo
cylinderki 7/ szt
szczeski 25 oś