Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-20 11:45:40 Cena jest "urzędowa" a co za tym idzie sztywna. NIe ma i nie może być zniżek. Koledzy zapłacili więcej bo mają gaz!
Ja za przegląd bez gazu zapłaciłem chyba 93 zł... Ale to było w lutym. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-12-20 13:29:37 MANIEK15DOHC to co zapłąciłes za przegląd to sprawa normalna jeśli przy tym wozik masz zagazowany to wym bardziej. Te przeglądy zawsze były droższe od samej benzynki.
Pozdrawiam |
zrgregor Daewoo Carrera GLX 1 ... Trójmiasto | 2004-12-20 16:04:18 Ja w piątek robiłem przegląd rejestracyjny w stacji PZMot zapłaciłem 163 zł na co się złożyło wg Faktury VAT nr ...:
1. Badanie okresowe sam. odob. 98 zł 2. Badanie specj. LPG 63 zł. 3. opłata administracyjna 2 zł nie wiem jak się ceny maja do zeszłego roku ale rok temu w ASO DU na p.1 (gaz mam od tego roku) zapłaciłem 92 zł. |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-12-20 18:06:17 No to dziwna sprawa, moze ta podwyzka do nich nie dotarla jeszcze bo chyba od miesiaca czy 2 obowiazuje. W takim razie nic tylko sie cieszyc, a zaoszczedzone 14 zl proponuje zainwestowac w zupke z chmielu |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-02-10 08:38:29 Coby nie tworzyć nowego wątku wyciągam jakiś stary.
A chciałem opisać jak wyglądał przegląd rejestracyjny mojego bolidu. Podjeżdżam, uiszczam opłate i czekam. Wjeżdżam na stanowisko pan diagnosta najpierw sprawdza zawiechę na szarpaku. Jest OK. Potem hamulce. Mówi do mnie: "Pan wysiądzie". no to wysiadam. facet wsiada, depcze chwile podłoge lewą nogą i potem "uuu, automat?" ja na to" "tak, a co?", on:" nieee, nic... to poproszę dowód...." Wbił pieczątkę, pożyczył szerokiej drogi i już. Dodam, że to żaden znajomy... Dżisus..., i tacy ludzie odpowiedają za stan techniczny samochodów... |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-02-10 10:47:41 heheheh! dobre - czyli mamy fory Navi! |
Bednar Forester 2.5XT Pruszków | 2005-02-10 12:58:50 U mnie na pierwszym przweglądzie (po 3 latach od zakupu) była lepsza sytuacja:
Powiedziałem, że przyjechałem na przegląd. Facet wziął dowód, popatrzył, wyjrzał przez okno, zobaczył esperaka, zapytał, czy wszystko z nim w porządku, potwierdziłem, zapłaciłem, odebrałem dowód i do domku Teraz nie wiem jak jest, bo ojciec to robi, ale myślę, że dużo się nie zmieniło... |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-10 13:06:53 No to mój ojciec bieże mój dowód rejestracyjny od Szperaka, dalej firmowy samochód co by na paliwo nie wydawać i jedzie na przegląd do niedalekiej stacji diagnostycznej. Bez żadnej łapówy mam przeglądzik, tak samo jak i ojciec no i mama na doczepkę. Facet nawet by nie wiedział jaki samochód badał gdyby tego w dowodzie nie było!!!
A tak wogóle to jak wygląda badanie technicze instalacji gazowej z ciekawości zapytam??? No bo skoro kosztuje aż 63 zeta to musi być bardzo skomplikowane |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-10 15:21:56 Ach no to teraz rozumiem czemu facet na stacji diag. w moim city wstawił sobie kredens do warsztatu |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-03-04 15:13:16 I mnie dziś dopadł sądny dzień pokazania się na przeglądzie technicznym auta. Podjechałam do tej samej stacji jak co roku zresztą. Obsługiwał mnie inny gośc niż zwykle, a przy tym mało sympatyczny,,,,fujjjjj. "Wywróciła" mi auto niemalże do góry nogami. Sprawdzał numer butli gazowej, okres jej ważności - czego do tej pory nie czyniono. Następnie podstawowe czynności związane z oceną sprawności esperaka. Wynalazł nieprawidłowość w tylnych hamulcach, i oddał mi dowód. Ale się wkru,,,,,, zwazywszy na fakt, że dzis ostatni dzień ważności przeglądu, a ewentualne reperacje dziś nie wchodzą zupełnie w grę z przyczyn czysto czasowych. Więc wsiadłam w auto i pojechałam na sąsiednią stację. Diagnoza się potwierdziła, ale gość był bardziej wyrozumiałym (i tutaj przyznać się muszę zagrałam nieco ofiarę , ale w bardzo subtelny sposób). Rzec muszę, że ów Pan przetrzepał mi auto dużo bardziej sumiennie i to mnie ucieszyło bo wiem, co muszę zrobić w najbliższym czasie przy aucie, czyli jutro.
Dostałam od Pana rachunek, podbity dowód rejestracyjny i spokój ducha, że auto nie będzie stało na parkingu, tylko nadal będę go użytkowała . Kwota jaką zapłaciłam to 163 PLN. Troszkę sporawo. Ale jak mus to mus Reasumując znając swoją rzetelność to jutro od rana jestem umówiona z mechanikiem i bedziemy rozwiązywać problem tylnych hamulców. Pozdrawiam |
basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2005-03-04 16:29:05 Eh przyczepił się do Esperaka,wg mnie chodził jak marzenie Ale przynajmniej wiesz na czym stoisz,a na następny rok masz spokój Zapłaciłam tyle samo co Ty bo i gaz dochodzi |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-03-04 22:27:30
Dokłądnie Basiu masz rację. Wiem na czym stoję przynajmniej z ekranu komputera jutro okaże się w rzeczywistości jak to naprawdę wyglada. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-03-04 23:57:34 Ja znam taka jedną stację w Wyszogrodzie n/Wisłą, gdzie nie oglądają samochodów, tylko dowody rejestracyjne.
Ale - póki co - nie mam potrzeby ściemniania na przegladzie, a Wyszogród leży około 60 km ode mnie, wiec przeglądy robię w W-wie... Pozdr. P. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-03-05 12:18:07 I hamulce są sprawne. Okazało się, że cylinderek puścił i hamulca niet. Zakupiłam potrzebne akcesoria i nastąpiła wymiana. Pojechałam jeszcze raz na przegląd (już za friko) i okazało się, że wszystko jest w porządku. Teraz mogę spiewać i tańcować
No i jeszcze nalezy dodać, że koszt cylinderków za sztukę = 22,50 PLN. Firmy włoskiej POST/REAR Opel Kadett E numer 142482. Natomiast wymiana to koszt 40 PLN. Więc kwota mnie nie zabiła i da się żyć. [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-03-05 13:34:25 ] [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-03-11 12:23:25 ] |
basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2005-03-05 19:08:11 I esperak zdrów jak ryba - możesz śmigać |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-03-05 23:52:47
Oooooooo tak, tak,,,,,,,ależ to cieszy |