Mój centralny nie zamyka się w drzwiach tylnych od kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problemik z centralnym zamkiem, nie zamykaja się drzwi tylne od strony kierowcy i musze zamykać przyciskiem kierowcy. Mam także problem w drugich drzwiach tylnych poniewarz alektryczna szyba gy obnize ja na dół nie chce wjechać na góre i musze pomagać reką bo jest tak jakby skrzywiona... Prosze was o pomoc jak najszybciej się da z góry dziekuje...awid152@poczta.fm">Dawid152@poczta.fm

Kolego do drzwi tylnych możesz mieć kłopot z siłownikami i temu byłoby je wymienić. Co się zaś tyczy szyby to problem może być nieco bardziej złożonym. Otóż np. w moim wozie okazało się, że jest różnica w milimetrach między uszczelkami pomiedzy jedną a druga szyba chodzi o tył naturalnie. W jednym oknie szyba podchodzi sprawnie a w drugim ciężko jak diabli. Choc też należy wziąć pod uwagę mechanizm i być może on jest tażke na wykończeniu. Najprościej rozebrać tapicerkę i sprawdzić ów fakt.
Pozdrawiam
Kiniusia

i przy okazji sprawdzic stan wiązki elektrycznej. U mnie nie otwierał ani nie zamykał sie centralny w jednych drzwiach- powód- popekane 4 przewody. 1.5 godzinki roboty i wszystko gralo jak trzeba...i gra do dzisiaj

ja mialem problem z tylnymi lewymi okazalo sie ze jednoczesnie i silownik i wiazka do wymiany..silownik 30 kable 50...nie bawilem sie w naprawe wiazki tylko kupilem nowa..od tego czasu..jest pewien dysonans przy zamykaniu drzwi..tzn tylen elewe zamykaja sie ciutke szybciej niz pozostale..lepszy silownik po prostu

Mam pytanie odnośnie siłownika jaki kupic do drzwi kierowcy ?

Cytat:
2005-03-10 14:53:50, HAMAS pisze:
Mam pytanie odnośnie siłownika jaki kupic do drzwi kierowcy ?

GŁownie sterujący czyli Mastera.
Oryginalny w sklepie - pytałam - kosztuje 110 zł. Natomiast do drzwi tylnych po 93 zł. Ceny nie bagatelne. Możesz jeszcze poszukać na allegro, jednak z tego co mi wiadomo to trzeba zastosować jakąś niewielką przeróbkę.

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-03-10 21:17:59 ]

To nie zaciekawie !

Ja kupowałem tydzień temu na allegro siłownik do drzwi kierowcy - master. Zapłaciłem 38 zł , bo kupowałem 6-cio kilogramowy. Słabsze , 3,5 kilogramowe są po około 15-20 zł. Przeróbka niewielka - wywiercic dwa otworki i polutować pięć kabelków. Godzina roboty na spokojnie.

Witam!
Jest tak jak mówi Buba.
Pozdrawiam

Cytat:
2005-03-10 22:18:54, HAMAS pisze:
To nie zaciekawie !

Hamas, ale możesz zrobić tak jak Chłopaki piszą poniżej.

Dzięki za dobre rady ,troche kasy zostanie w kieszeni.

Ten siłownik ma miec 5 czy 2 przewody ?

Do drzwi kierowcy - pięć przewodów , pozostałe po dwa.