Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2002-04-24 22:09:00 Miałem problemy z elektryką i musiałem zajżeć pod wykładzinę przed przednim fotelem. O zgrozo co ja tam zobaczyłem - cała mata wygłuszająca to jeden wielki gnój, można by ją wyciskać. Nie wiem jak mogło się tam dostać tak dużo wody. A co najciekawsze z zewnątrz wszystko wygląda bardzo ładnie (sucha wykładzinka) dopiero po odkręceniu nakładek na progi zobaczyłem ten cały syf. Nie życzę nikomu tego widoku i zapachu ale myślę jak ktoś ma chwilkę to warto zajrzeć i sprawdzić co się dzieje pod wykładzinką po zimie
pozdrawiam |
Gucio Miłośnik FSO Polonez Caro Łódź | 2002-04-24 22:42:00 Współczuję ale pociesz się tym że ja mam za parę dni robotę blachy po zimie bo takie fajne kwiatki wyszły.
Pozdrawiam Gucio |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-04-24 23:04:00 Miałem coś podobnego w poprzedniej bryczce. Ponieważ autko stało z górki woda z przeciekającej uszczelki tylnej szyby wpływała do bagażnika, potem płynęła pod tylnym siedzeniem i zbierała się pod nogami z przodu. Wylałem stamtąd jej jakieś 2 litry. A jak już wszystko osuszyłem i uszczelniłem to zaczęło cieknąć z nagrzewnicy i musiałem "część czynności powtórzyć" |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2002-04-26 16:35:00 Nio u mnie we fiacie cieknie tylko w jednym miejscu i do tego po pedale od sprzęgła, ale się tym nie martwie bo woda zbiera się na gumowej wycieraczce
Wycieraczka wygląda jak jedna wielka miska |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2002-04-29 08:28:00 Ja też będę musiał poprzeglądać, troszkę podłogę. Z zewnątrz wyglada nieżle, ale co w środku??? Może teraz w ten weekend
|
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-05-06 12:20:00 W ten weekend miałem niespodziankę :suszyłem dywaniki. Teraz zastanawiam się: skąd tam się wzieła woda? |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2003-03-02 20:09:05 robie tak samo jak Majchal w deszczowe i sniezne dni, a jak sie robi cieplo to otwieram szeroko wszystkie dzwi i grzeje go na sloneczku, w tym roku zagladalem pod dywaniki bylo calkiem dobrze zero wilgoci wymienilem maty bo juz byly wygniecion i wymalowalem cala podlage kilkoma warstwami chlorokuczukiem a zakamarki wypsikalem valvoline ml, Janio zrobiles mi takie zdjecie jak bylo to widac, gdzie ono jest? :) |
SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2003-03-03 13:30:41 A ja ma dywaniki w swoim bolidzie suchutkie i czyściutkie, a dlaczego, całą zimę przejeździłem bez dywaników, dopiero wczoraj załozyłem. |
Poldek Polonez Ostróda | 2003-03-03 14:50:54 A ja od dłuższego czasu próbuje dociec skąd mi ucieka płyn chłodzący. Może wasze problemy są odpowiedzą na moje pytanie ?!
|
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-03-03 15:23:48 A wylało wam się kiedyś mleko w środku?
To jest dopiero jazda |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2003-03-03 16:53:06 Dzisiaj posprawdzałem swoj pojazd bo zawsze miałem zaparowane szyby i okazało sie ze pod tylną kanapą z prawej strony mata wygłuszająca jest cała mokra. Uszczelka dzrzwi jest wporzadku tak wiec niewiem skad sie leje , od spodu? |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-03-03 17:16:24 road_runner
Może lecieć ci tylnim nadkolem/błotnikiem. Polecam rozebrać, oczyścić, przemalować i zakonserwować. Potem pojeździć i za kilka dni/tygodni rozebrać raz jeszcze i wtedy na świeżej powierzchni dojść którędy się dostaje woda. A wtedy zrobić porządnie może spawanie, może oklit, może silikon, może żywica. Może klapą bagażnika? |
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2003-03-03 19:00:43 A ja wygłuszam autko. Jak narazie doszedłem do środka samochodu idąc od tyłu . Bagażnik suchutki , za tylnymi fotelmi suchutko i także suchutko pod nogami pasażera :). Jutro pewnie będę robił przód - okaże sie co tam pod dywanikami siedzi ??!! |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2003-03-03 21:20:30 3LiTe a czym zaczoles wygluszac autko ?? ja wygluszylem kadlub nad skrzynia welna mineralna(taka budowlana), dalo to duzy efekt polecam. |
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2003-03-03 23:33:08 AKUMATA 50mm (jest to rodzaj maty szklanej , czy cos takiego) o wlaściwościach niepalnych i ponoc nienasąkających wodą. W Praktikerze kosztuje to niecałe 70zł za zdaje się 14 lub 16 metrów o szerokości zdaje sie ponad metr. W zupełności wystarczy - połowa samochodu zrobiona a została jeszcze ponad połowa rolki.
A zamierzam wypełnić tym całą dechę rozdzielczą , cały przód od strony pasażera , tunel nad skrzynią i możliwie dużo od strony kierowcy - ale tak aby moje nogi nie odczuły utraty miejsca. Cały samochód od przednich siedzeń w tył już zrobiony , ale o efekcie będe mógł coś powiedzieć dopiero jak skończe wszystko (odrazu rozkręcając dechę wymienie sobie klekoczącą linkę szybkościomierza :) ). Bardzo ładnie sie ta mata gniecie - ale czym mniej zgnieciona tym powinien być leprzy efekt. Zrobimy - zobaczymy !! |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-03-04 12:50:23
Dobry sposób,ja w czasie śniegu profilaktycznie kila razy dziennie wytrzepuję wycieraczkę.Jak się wsiada i wysiada sto razy dziennie to się naniesie tyle że miałbym wodę po kostki |