Jazda przy 220 km/h

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ile pokazuje wam ekonomizer podczas jazdy przy 220 km/h, bo mój 18 litrów, takie banalne pytanie, ale u kumpla pokazuje 12 litrów i zastanawiam się komu oszukuje

A można tym silnikiem tyle grzać?Ja się boję o głowicę i podobno diesel nie lubi takich obrotów!

Cytat:
ile pokazuje wam ekonomizer podczas jazdy przy 220 km/h, bo mój 18 litrów, takie banalne pytanie, ale u kumpla pokazuje 12 litrów i zastanawiam się komu oszukuje

A jakim samochodem, bo jeśli 525tds 93 to oszukuje u Ciebie prędkościomierz No chyba, że masz jakiś chiptuning, NOS, etc.

u mnie jest na maksa wychylona wskazówka, ale już przy znacznie niższej prędkości mam maksa. ale sie tym wcale nie przejmuję.
pozdrawiam

U mnie prawie przy każdym dodaniu gazu na biegach od 1 do 3 wskazówka znika gdzieś daleko za 30 litrem, ale jak jadę 150-180km/h autostradą to pokazuje od 12 do 17 litrów

Wszystko też zalezy jak sie jedzie, czy masz gaz wciśnięty czy go puszczasz całkowicie itp, czyli ogólnie od stylu jazdy - więc nie można określić tutaj czy te wskazania są dobre u jednego a zle u 2giego. Ja bym wogóle się nie sugerował tym wskaźnikiem, najwyżej traktował go jak coś co pozwoli Ci wypracować nogę tak aby jeździć ekonomiczniej.

masz racje aldik ale na gazie to juz wogole nie mozna brac tegp poduwage kiedys starałem sie osiągnąc minimalne spalanie jak jechałem to wskazówka nie przekraczała 10L/100 a i tak mi wyszło 15 a i zauwazyłem ze inaczej on reaguje na gazie a inaczej na benzynie(moze to tylko złudzenie)

Może złudzenie, ale mi się też tak wydawało jak miałem gaz w E32.
Ale np jeżeli chodzi o komputer i średnie spalania to zawsze pokazywał mniej niżeli wychodziło na gazie o ok 10-30 procent.

[ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-04-22 11:56:57 ]

na gazie to u mnie ciągle jest maks a nawet więcej. oczywiście poza momentami kiedy wyrzucę na luz jadąc szybko. rzadko jednak takie momenty się trafiają.
P.S.
aldik, nasz nowy modzie, chcesz powiedzieć że ten twój paździoch jedzie 220km/h????
pozdrawiam

jeżeli autko jest w pełni rozgżane to przez moment można chyba jechać na maxa?

Cytat:
2005-04-22 12:20:47, MARCIN_RADOM pisze:
na gazie to u mnie ciągle jest maks a nawet więcej. oczywiście poza momentami kiedy wyrzucę na luz jadąc szybko. rzadko jednak takie momenty się trafiają. P.S. aldik, nasz nowy modzie, chcesz powiedzieć że ten twój paździoch jedzie 220km/h???? pozdrawiam

E32 jechało 220 ! A teraz E38 (jeszcze moje ) 250!

Cytat:
aldik pisze:
E32 jechało 220

hmm, tak sobie myślę, po co kupować E-32 czy nawet E-38 za 30 lub więcej tysięcy skoro moja E-28 za 5 tysięcy jedzie tak samo prędko?
pozdrawiam

Cytat:
2005-04-23 09:20:35, MARCIN_RADOM pisze:
hmm, tak sobie myślę, po co kupować E-32 czy nawet E-38 za 30 lub więcej tysięcy skoro moja E-28 za 5 tysięcy jedzie tak samo prędko? pozdrawiam

Marcin, ale myślę, że w twojej przy 220km/h masz "trochę" szybsze tętno, a Aldik jadąc E38 250km/h delektuje się jazdą...

PS: A mi ekonomizer prawie nigdy nie pokazuje 30litrów, na jedynce i dwójce często troszkę powyżej 20 a na trójce i dalej jest już spoko...

Cytat:
Marcin, ale myślę, że w twojej przy 220km/h masz "trochę" szybsze tętno, a Aldik jadąc E38 250km/h delektuje się jazdą..

zdziwiłbyś się jak cicho i spokojnie jest w E-28 przy takiej prędkości, sam byłem zszokowany i mile zaskoczony. szybsze tętno? owszem miewam takie ale zazwyczaj wtedy gdy się ścigam z jakimiś nowymi autami. nie zawsze moja becia daję sobie radę ale nigdy nie odmówiłem nikomu sprawdzenia się i nigdy nie byłem odstawiony, jak by to mogło wynikać z różnicy wiekowej aut i technologicznej również. przyznam że w większości przypadków to moja becia jest górą. a wracając do delektowania to ja zdecydowanie bardziej wolę delektować się kobietami niż jazdą z dużymi prędkościami. być może dlatego że lubię szybką jazdę i nigdy nie przestrzegam ograniczeń, przez co szybka jazda mi spowszechniała. zawsze jadę tak jak na to pozwalają warunki drogowe i ruch na ulicach.
pozdrawiam

Cytat:
2005-04-23 10:53:19, MARCIN_RADOM pisze:
zdziwiłbyś się jak cicho i spokojnie jest w E-28 przy takiej prędkości, sam byłem zszokowany i mile zaskoczony.

skoro tak mówisz tzn że tak jest, ja nie jeździłem E28 to nie wiem, ale też mnie zszokowało to jak cicho jest u mnie przy 170KM/h tzn, wyeliminować szum tylnich zimówek(gdy będą letnie to będzie jeszcze ciszej) i uszczelki popoprawiać(szczególnie lewa tylnia gwiżdże) i będzie ok silnik nie wyje, skrzynia nie wyje, most cisza. Jeździłem różnymi autkami ale te mnie zdumiewa, konstrukcja lat 80-tych, takie pieniądze i taki komfort...

Ja Wam powiem jedno, jadąc E38 250km/h można normalnie rozmawiać, ale serce wali dosyć szybko - lecz jak potem zwalniasz do 180-200 to wydaje Ci się że stojisz
A taką 5tką jak ma Marcin tylko 2.4td jechałem ok 195 i też było cichutko!

Cytat:
konstrukcja lat 80-tych, takie pieniądze i taki komfort...

dokładnie. znajdź mi auto produkowane obecnie i posiadające potrójne uszczelnienie połączenia drzwi-nadwozie. E-28 tak ma, a produkowano ten model od 1981 roku, czyli konstrukcja z końca lat 70.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-04-23 12:51:06 ]

to prawda w bmw człowiek czuje się pewniej przy 200 niż w 125p przy 100km/h

a w ogóle to nie mozna tak szybko jeździć ;P w Polsce są ograniczenia

Cytat:
a w ogóle to nie mozna tak szybko jeździć ;P w Polsce są ograniczenia

a gdzie któryś z nas napisał e jechał tyle po polskich drogach?
pozdrawiam