Jak zalaczyc wiatrak??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. przestał się załączać wiatrak i niestety autko mi się grzeje. prawie do czerwonej kreski i poszło by dalej gdybym ręcznie nie załączył wiatraka. gdzie mogę znaleźć rozwiązanie problemu? mniej więcej kiedy powinien się załączyć wiatrak. jak jeżdżę nigdy mi nie przekroczyło drugiej kreski

czujnik temperatury badz przetarte kable. Sprawdz kable od czujnika do wentylatora i potem jesli jest dobrze tz przewodza to wymien czujnik.

Cytat:
2010-07-13 21:01:06, adamesce pisze:
Sprawdz kable od czujnika do wentylatora

W europejskich espero nie ma takiego czegoś, wentylator zawsze włącza komputer. Zacznij od sprawdzenia bezpieczników i przekaźników wentylatora. A poza tym zapraszam do wyszukiwarki.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2010-07-13 22:55:53 ]

Cytat:
2010-07-13 22:52:49, Adam4302 pisze:
W europejskich espero ............

A w azjatyckich ?

Cytat:
2010-07-14 06:15:13, JaRabbit pisze:
A w azjatyckich ?

W niektórych były włączniki termiczne w chłodnicy.

Cytat:
2010-07-14 06:15:13, JaRabbit pisze:
A w azjatyckich ?

No tak, sosnowiec to już azja
Cytat:
2010-07-14 14:09:50, malin2 pisze:
W niektórych były włączniki termiczne w chłodnicy.

Tak, przy komputerze IEFI-S ale można przyjąć że w europie go nie było. Na europę montowano wyłącznie IEFI-6 który załącza oba biegi wentylatora.

A wracając do tematu, wepnij spinacz w złącze kompa i sprawdź czy w trybie serwisowym wentylator się włącza, bo powinien od razu na wysokich obrotach.

-----------------
czasem tu zaglądam

Może też być uszkodzony przekaźnik.Przekaźniki do wentyla są przy akumulatorze

-----------------
Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu

wina była dodatkowa kostka na kablach idących do wentylatora. nie wiem kto i po co ja zamontował ale działa już. a już się martwiłem ze będzie to koniec mojego esperaka