Klimatyzacja i ABS Toyota camry "91

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pierwszy problem polega na tym, że nie załącza się klimatyzacja... lub jeżeli już się załączy to momentalnie pali bezpiecznik.
Drugi problem polega na tym ze ABS rowniez jak klimatyzacja nie daje znakow istnienia. Jakie moga byc przyczyny tych problemow? Oraz czy ma moze ktos chcematy do tego samochodu?

kurskk@o2.pl proszę o informacje

Obstawiam, że jeśli klima była długo nie używana to sprzęgiełko sprężarki zardzewiało i sprężarka pali bezpieczniki.
Ot, efekty długiego niezałączania klimy.
Przy ABSie przyczyn może być wiele - w ogóle nie działa ?

Co do ABS nieraz sie zalacza ale nie ma regoly na to. Raz sie wlaczy raz nie.

A co do klimy to problem jest taki ze na zimnym silniku ona działa ale w momencie kiedy silnik się zagrzeje i włączy się druga prędkość wentylatorów silnika to bezpiecznik się pali - nawet jeżeli klimatyzacja jest wyłączona.

[ wiadomość edytowana przez: kurskk dnia 2005-03-21 13:08:37 ]

W ABSie to może być któryś z czujników - w starszych autach kabelek łączący czujnik z gniazdem w podwoziu lubi się zbuntować - musisz podnieść auto i podłączyć kompa w serwisie.

Jeśli chodzi o klimę to czy na pewno wkładki bezpiecznikowe są we właściwych nominałach - wg dokumentacji ?

Wszystko sie zgadza ... i ne powinno byc zadncyh problemow... a jednak

Powodem przepalenia bezpiecznika jest zbyt duży prąd który przez niego przepływa
Dzieję się najczęściej z powodu zwarcia w obwodzie lub jego przeciążenia.
Zwarcie odpada bo sytuacja nie jest permanentna jak piszesz.
Natomiast coś nie tak jest z tym załączającym się wentylatorem - może nie jest taki jak seryjny lub ma zwarcie na uzwojeniach silnika...

Oryginalne sa wentylatory... co do zwarcia wydaje mi sie malo prawdopodobne gdy wentylatory dzialaja na wszystkich trzech predkasciach. Ale mam do Pana takie pytanie. Czy wie Pan gdzie w tym aucie jest uzadzenie ktore odpowiada za obroty bo prawdopodobnie to bedzie zepsute. Jezeli cos to pomoze to auto wyswietla kod uszkodzenia 21 oraz 51

[ wiadomość edytowana przez: kurskk dnia 2005-03-22 14:32:05 ]

Co Ty z tym Panem
Sorry ale ja mam Yarisa - co do tak szczegółowego pytania względem aparatów cariny to może inni koledzy pomogą.

mam nadzieje ze pomoga