Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-04-03 20:25:17 W spadku po starym aucie ojca dostałem nieużywane 16 cm głośniczki i gwizdki i właśnie kombinuję jak to wszystko zamontować. Proszę wobec tego o w miarę łopatologiczny wykład odnośnie gwizdków właśnie...
Czyli jak najlepiej ukierunkować z nich dźwięk i jak podłączyć (ewentualna zwrotnica i tym podobne sprawy). Wszystko jest 4 ohmowe (radio ma zakres wyjść od 4 do , głośniki dwódrożne, a gwizdki zewnętrzne, dość spore, we własnej, nierozbieralnej obudowie, z dwoma rodzajami podkładek montażowych - cieńką o równych wymiarach i grubszą - profilowaną, pozwlalającą na ukierunkowanie ich pod kątem. Z góry dzięki za porady. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-04-04 23:28:57 Dobra, kwestię ustawienia tego ustrojstwa mam opanowaną i zamontuję na lusterkach, ale nie mam pojęcia jak połączyć kabelki....
tzn czy można tweetery podłączyć bezpośrednio od głośników głównych - tak jak sugerował to MaciekGT, no i niestety nie mam pojęcia gdzie w nich jest plus a gdzie minus. Wychodzą 2 kabelki, z czego jeden (biało-czarny) ma później przejście na jakiś kondensatorek. Czy dobrze kombinuję, że to właśnie jest plus |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-04-05 12:15:27
Wpinasz normalnie: + do + - do - |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-04-05 12:38:22 Hmmm.. tyle to mniej więcej się orientuję , tylko nie ma żadnych oznaczeń na tweeterach który kabelek jest plusem a który minusem. I tu jest cały problem. Jak pisałem - biało czarny kabelek jest połączony z jakimś kondensatorem, a drugi - cały czarny leci bezpośrednio do głośniczka. I bądź tu mądry....
[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2005-04-05 12:39:38 ] |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-04-05 12:53:34
No właśnie, przecie kiwam głową na Twoje tytanie:
Dokładnie do kondensatorka powinien być podłączony "+" |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-04-05 12:56:38
dzięki kisztan, zakręcony dziś jestem ździebko.... |