Przy hamowaniu pedał drży i słychać przekaźnik ABS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie
Od pewnego czasu występuje u mnie to dziwne zjawisko.
Nie ma mowy o śliskiej nawierzchni, a i hamowanie nie jest gwałtowne a na pedale hamulca da się odczuć podobne zjawisko jak w momencie utraty przyczepności przez którekolwiek koło,
przy czym jest ono o wiele "słabsze".
Proszę o pomoc i sugestie.

Może amortyzatory juz tak dobrze nie trzymają?
A w przypadku ABS-u ma to już jakieś znaczenie.

Ja mam wersje bez ABS-u , ale miałem podobne objawy. Tarcze hamulcowe były "zwichrowane". Wymieniałem 2 tygodnie temu i jest wszystko ok.

miałem tak samo jak był przetarty kabelek. Z zewnątrz nic nie było widać, a auto przy hamowaniu zachowywało się jak na lodzie... Wymiana kabelka na wersję od odkurzacza ( dałem z zapasem co się już przydało) i jak na razie działa...

Dzięki za udział w tym temacie.

kisztan amorki wykluczam

Buba030 tarcze także wykluczam Ten objaw może. tak jak piszesz, sugerować winę tarcz. Objawy nie występują cały czas. Kiedyś miałem okazję jechać autem, w którym zwichrowane były tarcze, stąd pewność, że to nie ich wina.

Jacenty czy w tym przypadku nie powinna się stale swiecić kontrolka ABS?

No właśnie tu jest ciućka pogrzebana, że nie ... zapali się dopiero jak się urwie na amen, a teraz jest dopiero przytarta.

Zabrałem miernik i udałem się do autka.
Przyznam, że podchodziłem do tematu z niedowierzaniem i okazało się, że masz rację. Dwa lata temu naprawiałem przewody od trzech kół, tym razem uszkodził się ostatni.
Dziękuję wszystkim za pomoc i udział w dyskusji.
Myślę, że temat można zamknąć.

To nie ja miałem rację ale Ci wszyscy klubowicze którzy już to przerabiali jak mnie dopadło też nie chciałem wierzyć i zawracałem głowę aż niestety uwierzyłem

Przy czym ja też to przerabiałem