Tłumik w Krakowie (najlepiej cichy)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kiedyś czytałem na forum na temat jakiegoś zakładu robiącego dobre tłumiki w Kochanowicach. Niestety nie mogę teraz tego znaleźć. Czy wiecie gdzie się mieści ten zakład, a może ktoś ma nr. tel? Proszę o pomoc.

Jaki tłumik (najpewniej końcowy) warto założyć, żeby było cicho w środku?

Pozdrawiam,
Greg

Ja założyłem przy rondzie kotlarskim od strony Hali Targowej (pierwsza przecznica po zjeździe z ronda) Tułmik standard - wyciszenie jest bardzo dobre, montaż oczywiscie też.

sic-transit ta miejscowość pod Krakowem nazywa się KOCHANÓW.

Dokładnie!
Tak jak pisze Kinga
Miejscowość się zwie Kochanów i jest to jakieś +/- 2 km za Zabierzowem w stronę Katowic.
Lecisz koło Makro, później po minięciu Pasternika - zamiast na A4, skręcasz lekko w prawo i jedziesz na Zabierzów. Mijasz Zabierzów i gdy zobaczysz tablicę informującą o końcu Zabierzowa, to będziesz miał taką długą prostą (tam się nieźle wyprzedza, ale Ty sie nie wybieraj, bo zaraz bedziesz musial hamowac) ... gdy tylko zaczną się zabudowania po prawej stronie (jakaś chyba hurtownia z lakierami czy cos kolo tego), to 15m dalej skręcasz z tej skarpy w dół (i jestes na miejscu)

Cytat:
2005-03-24 22:09:54, sic-transit pisze:
Kiedyś czytałem na forum na temat jakiegoś zakładu robiącego dobre tłumiki w Kochanowicach. Niestety nie mogę teraz tego znaleźć. Czy wiecie gdzie się mieści ten zakład, a może ktoś ma nr. tel? Proszę o pomoc. Jaki tłumik (najpewniej końcowy) warto założyć, żeby było cicho w środku? Pozdrawiam, Greg

Dzięki za informacje - a jeszcze pytanie - ile tam biorą za zrobienie tłumika i czy jest ciszej niż ze standardowym?

Pozdrawiam,
Greg

Dzwoniłem i już wiem. Blaszak to 105 zł z założeniem. Starcza na 2-3 lata

Niestety nie wiem jak jest z "cichymi"