Elektryczne szyby do omki A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam zastanawiam sie juz dłuższy czas czy nei założc do omki elektrycznych szyb bo te korbki doprowadzają mnie do białej gorączki. i tu nasówa sie pytanie... czy duzo jest zabawy z przerobieniem ich na elektryczne i jak to wygląda z mocowaniem silniczka. pozdrawiam

Osobiście nie praktykowałem lecz naocznie widziałem takie przeróbki - problemów brak- o ile posiadasz standartowe wiązki przewodów tam gdzie trzeba... aaaa no i przydała by się zgrabna zaślepka na miejsce po korbie

z zaślepką to nie problem bo są plastikowe w sklepie hydraulicznym i można je malować na dowolny kolor.
jeśli nie ma wiązki przewodów to najlepiej kupić na szrocie taką wiązkę bo jest z wtyczkami ale jeśli chcesz jeszcze więcej zabawy to i da się położyć nowe kable.
sprawdź czy w aucie ,w słupku są doprowadzone kabelki ( odkręć łączenie drzwi ze slupkiem-chodzi o wiązkę przewodów -i popatrz ile dochodzi a ile wychodzi kabelków.
przy założeniu ,że w słupkach są wiązki (w przednich) i musisz ciągnąć nowe wiązki w drzwiach (4) i nowe kabelki na tyl to jeśli masz trochę chęci i pojęcia zrobisz to w jeden dzień.
sprawdź czy dochodzą też kabelki do lusterek (ogrzewanie i sterowanie elektryczne) przy jednej robocie zrobisz i lusterka.
pozdrawiam i życzę milej zabawy

dziekuje za szybką i wyczerpującą odpowiedz. teraz tylko wygospodarowac troszke czasu skoczyc na szrot i jazda do garazu. pozdrawiam