Przyciemnienie przeciwsłoneczne na szybie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Coraz częsciej widzę na zwykłych samochodach typu Favorit, Polonez, Lada takie cieniowane przyciemnienia szyby przedniej na górze, chroniące przed ostrym słońcem. Jest to bardzo fajnie zrobione. Wystepuje ( z tego co widziałem ) w granatowym lub zielonym kolorze. Nie wiem gdzie cos takiego można zrobić, a moze to sie kupuje. Może ktoś z was wie jak coś takiego zrobić ?...

Hmmm
Niewiem czy myślimy o tym samym ale jezeli chodzi o cieniowane przyciemnienie to jest to już na szybie fabrycznie. Więc trzeba wymienić szybę. ( U mnie już to jest) Ale jezeli chcesz sobie zrobic takie przyciemnienie, to pozostaje Ci folia samoprzylepna lecz przyciemnienie będzie wtedy stałe.
Chyba da sie to zrozumieć co napisałem

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Mozna kupic taka folie chyba jest w norauto wyciac odpowiedni pasek i nakleic go od srodka

pozdr

FSO montowala takie cos w niektorych samochodach. Np. moj ojciec odebral w 1996 roku Atu z takim wlasnie paskiem. Wiekszosc innych samochodow "na placu" nie miala takiego wodotrysku. Co ciekawe nie musial za to nic doplacac

Pozdrowka
Adamus

Jeśli mogę to dopisze. Takie paski przyciemniane są stałym przyciemnieniem szyby. Wiem, bo ojciec ma takie coś w aucie fabrycznie od 1997 roku. Najpierw w Nexi, teraz w Nubirze. Niezależnie czy jest jasno, czy ciemno nadal to miejsce jest przyciemnione. Wystarczy kupić folię przyciemniającą i po sprawie albo zmienić szybę. Dla ciekawości dodam, że widziałem kiedyś szybę do Poloneza z takim fabrycznym przyciemnieniem, i lusterkiem wstecznym wmontowanym w szybę tak jak w innych autach. fajnie to wyglądało. Niestety, nie wiedziałbym co zrobić z dziurami po starym lusterku. O cene nie pytajcie bo nie wiem, bo nie pytałem sie.

No tak ale taka naklejka z folii już tak fajnie nie wygląda jak przyciemniona szybka. Może tam gdzie przyciemniają chemicznie szyby takie cos by wykonali ale pewnie trzeba by szybkę wymontować i koszta pewnie dużo większe

ech a może by tak zaprojektowac jakąś nalepkę z folii z reklamówką fso auto klubu?? Przyjemne z pozytecznym w jednym

Cytat:
2003-07-11 19:16:39, Mokry pisze:

ech a może by tak zaprojektowac jakąś nalepkę z folii z reklamówką fso auto klubu?? Przyjemne z pozytecznym w jednym

Fajnie wygląda właśnie nasza klubowa nalepka na takim przyciemnianym pasku
Nalepke już mam,pozostaje przykleić pasek przyciemniający

Cytat:
2003-07-11 19:39:13, danield pisze:

Nalepke już mam,pozostaje przykleić pasek przyciemniający

No dokładnie tak
Na razie mam nalepke tylko na tylnej szybie (na przednią jeździ w bagażniku) No ale pomyślimy cóś o przyciemnieniu przedniego okienka i naklejce klubowej też

Ja jeszcze w planie mam obklejenie progów

Ja poszedłem piecem i zrobiłem od razu wszystklie naklejki ale tych na progi nie nalepiam ponieważ nie mam spojlerków na progach a na baranka nie bede się wygłupiał z naklejkami

U mnie też będzie problem bo progi mam zrobione z chropowatego materiału ale planuje jeszcze dół drzwi obkleić w razie czego.

Tylko czy nie za dużo napisów bedzie na około auta?? Bedzie wygladało jak taxi

Cytat:
2003-07-11 20:11:04, Mokry pisze:
Tylko czy nie za dużo napisów bedzie na około auta?? Bedzie wygladało jak taxi

Zobacz jak ma prezes(nie ma jeszcze przodu) i zapytaj się sam siebie czy wygląda jak taryfa.

Widziałem właśnie prezesm nie ma z przodu ciekawe dlaczego?? Może to juz jednak przesada z wszystkich stron
Ja na razie wstrzymam się od bocznych napisów

W zupełności wystarczy jedna naklejka z przodu... lub z tyłu auta. Nie ma co robić z samochodu agencji reklamowej. Według mnie klubowe naklejki powinny być niewielkie i umieszczane w określonym przez klub... miejscu.

Zawsze chcialem mieć takie coś, najlepiej granatowe... nie ma cieniowanych folii?
A co do reklamy to myśle że wiekszy pożytek i lepsze miejsce na to to tylnia szyba. Bo tak jechac i sobie czytać ten napis to może być niebezpieczne...!!!

Cytat:
2003-07-11 21:07:42, AdS pisze:
A co do reklamy to myśle że wiekszy pożytek i lepsze miejsce na to to tylnia szyba. Bo tak jechac i sobie czytać ten napis to może być niebezpieczne...!!!

Skoro to tak niebezpieczne jak piszesz to chyba nie jest to najlepsze miejsce

Ja mam taka fabryczna szybe w Cargo z paseczkiem ;p
na szczescie przezyla wypadek
co do naklejek to ja jestem zdania ze jakas mala naklejeczka gdzies skromnie lub ramka na tablice zuuupelnie wystarczy ale jak ktos chce to czemu nie ;p To auto ma zwracac na siebie uwage i dopiero potym ktos kto oglada powinien zobaczyc z kim ten samochod ma doczynienia ;p

Cytat:
2003-07-11 21:10:28, danield pisze:
Cytat:
2003-07-11 21:07:42, AdS pisze:

Skoro to tak niebezpieczne jak piszesz to chyba nie jest to najlepsze miejsce

Hehe, ale ja mam dar przekonywania , poprostu tak mi sie wydaje, no i druga strona medalu, którą można okreslić: "przesada jest gorsza od faszyzmu" - może to za mocne powiedzenie, ale obrazowe.
P.S. miał ktoś doświadczenia z firmami płacącymi za reklame na samochodzie? (słyszalem z ogłoszeń w gazetach)

Tez w sumie bylbym ciekaw ;]