Badanie komputerowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko, gdzie najlepiej jechać na komputer ( nie chodzi mi o dokładny adres tylko czy np serwis bosch, aso ...) i ile to może kosztować, żebym nie przepłacił, bo ja słyszałem, że około 200 złotych

w chynowie kolo zielonej góry w serwisie bmw , diagnoza komputerowa kosztuje 250zl,, słyszalem, ze z kompami w bmw trzeba delikatnie sie obchodzic bo mozna namieszac... pozdro!

Czemu tak drogo?! Kumpel był tu w Opolu, gdzieś "na wyspie" to zdiagnozowali mu silniczek za 60 zł! Ja dzwoniłem do szpeców od BMW w inne miejsce to chcieli 80 zł (już o tym pisałem)...

Wrocław Armii Kreajowej jedyne 50 zł te 250 to jakiś kosmos

W serwisie mi powiedzieli 250 - Zlatex Katowice

250 zł to może i kosmos, ale w ASO to normalka. Dzwoniłem ostatnio do ASO w Krakowie i tez mi tyle powiedzieli

Dobrze, że mam mechanika który mi to właściwie za friko robi, raz na 4 razy zapłaciłem mu chyba 20zł.

Nie każdy ma tyle szczęścia

Normalnie to on chyba kasuje ok 30-40zł więc chyba nawet z Krakowa opłaca Ci sie podjechać na kontrole!

Jeśli dasz adres, to z przyjemnością skorzystam

503 066 262 - ul Warszawska 60 - Katowice Możesz powołać się na Jasia. Proś p. Krystiana. Ogólnie wszystkim polecam tego fachowca! W ciągu 2 lat tylko raz sie pomylił, wymienił termostat a najprawdopodobniej poszedł czujnik temp.

dzięki za adres, jak czas pozwoli to na pewno skorzystam

Odnośnie badania komputerowego piszecie o różnych rzeczach.

W przypadku podłączenia komputera w celu przeczytania błędów z pamięci ECM, cena takiej usługi może wynosić 20 - 100 zł. Nie jest to jednak żaden test komputerowy.

Natomiast test komputerowy silnika to usługa bardziej złożona i kosztuje różnie, w zależności od rodzaju testu - MODIC test 100-200 zł, DIS test 200-300 zł. Taki test można wykonać praktycznie tylko w ASO. Nie spotkałem jeszcze sprzętu i oprogramowania do wykonywania takich testów w żadnym warsztacie poza ASO.

Cytat:
2005-04-28 18:38:55, zyggy pisze:
Odnośnie badania komputerowego piszecie o różnych rzeczach. W przypadku podłączenia komputera w celu przeczytania błędów z pamięci ECM, cena takiej usługi może wynosić 20 - 100 zł. Nie jest to jednak żaden test komputerowy. Natomiast test komputerowy silnika to usługa bardziej złożona i kosztuje różnie, w zależności od rodzaju testu - MODIC test 100-200 zł, DIS test 200-300 zł. Taki test można wykonać praktycznie tylko w ASO. Nie spotkałem jeszcze sprzętu i oprogramowania do wykonywania takich testów w żadnym warsztacie poza ASO.

A ja spotkałem
W Sosnowcy czy też już Czeladzi jest takowy elektronik, który ma konkretny sprzęt i chyba wszystko potrafi, ale skubaniec drogi jak szlak!

W Czeladzi Michał D. polecam jest rewelacyjny jeżeli chodzi o elektronike nie tylko bmw